52

Анонимен

преди 1 година

Сценарий на случката - тумба роми, яли развалено месо, барабар с детето.Отиват "на спешното" щото ги боли корем, докторката обяснява, че ситуацията не е спешна, което означава, че ромите няма да получат безплатно спешен прием и лечние, а ще трябва да ходят по доктори и болници и да плащат,защото са без осигуровки. Ядосали са се, че поне бебето не искат да приемат, и да го наблюдават, а ще трябва утре да плащат.

51

Анонимен

преди 1 година

До Реалист 52 При сбиване в болница, винаги прикриват нередностите, които върши медицинския персонал и прехвърлят цялата вина на "агресора"- пациент. Над лекарите има абсолютна протекция от страна на полиция, прокуратура, съд, каквото и да са извършили.

50

Анонимен

преди 1 година

До Край 54 Медицинската грижа и лечение е право на всеки гражданин. И не се молиш за него. Професионален дълг на лекаря е да окаже помощ. Докато има хора с робско съзнание, които си мислят, че трябва да се молят на лекарите, то лекарите ще продължат да се държат надменно, ехидно, пренебрежително и пр. към пациентите. Има ли пилот на самолет, машинист или др., който да започва работа, когато му кефне, да работи, ако му е кеф, ако не му е кеф да не работи...?

49

Анонимен

преди 1 година

Лекарите се превърнаха в някаква богопомазана група, на която е позволено да се държи както си иска с пациентите, да говори каквото си иска, никакво уважение, никаква загриженост, ако искат- лекуват, ако не искат- не лекуват. Позволено им е всичко, никой не търси отговорност от тях. Охрана и полиция ги подкрепят безпрекословно, винаги пациентите виновни. Не е нормално да има такива общности под чадър.

48

Анонимен

преди 1 година

Само на мен ли ми звучи супер нелогично тази статия? Сестрата отива да помогне и хората и се нахвърлят просто ей така без никаква причина? Знаем, че се пазите взаимно, но все пак всички факти трябва да се съобщават.

47

Край

преди 1 година

Когато търсиш помощ се МОЛИШ а не налиташ на бой. Държава няма

46

Кармен Златарева

преди 1 година

Някои нападат тук вербално медицинския персонал - без абсолютно право!? Независимо кои и какви са реално агресивните нападатели....и имаше призиви и обещание да се спре тази порочна практика - но отдавна вече се мълчи по този въпрос! Крайно време е да се търсят алтернативи по въпроса!?...

45

Реалист

преди 1 година

Защо в подобни случаи никога не говорят и с агресора? Какво ли крият?

44

Анонимен

преди 1 година

Който не е висял пред спешен кабинет,само той би повярвал на тази лекарка.Много хора си отидоха чакайки други да си допият кафето.

43

Анонимен

преди 1 година

После, защо лекарите ни бягат в чужбина.Хиляди интервюта, експерти..всякакви локуми.Аз бих напуснал тази държава и никога не бих се върнал.

42

Анонимен

преди 1 година

Да позная ли - отново римляни?

41

до 45

преди 1 година

Когато човек казва, че не защитава някого означава, че е лицемер ! Уж не защитава, но реди яка защита ! А какво направи с изказът си, критикува лицемерно или защити явно ?

40

РусенецЪ

преди 1 година

Спомен преди години. Спешното в Русе. Полунощ. Пейки. Смирено си пъшкаме от болките. До мен, един с вид на мутра, повръща кръв на плочките. Час, час и половина. Пребледня пред очите ми, заприлича на зомби. От къде се появи една тотя с *** и му се святка, че цапал. Пристигна и сестра, че и охрана /пенсионери/. Тоя, от къде намери сили, хвана сестрата за врата и казва "ако те шибна в тоя ръб на вратата няма да могат да те сглобят". И лекари се разхвърчаха на момента. Охраната избяга.

39

до 43 д-р,

преди 1 година

ти доктор по какво си по простотия или по тАпотия ? С този си изказ доказа, че много правилно ви трепят пациентите, защото точно така им отговаряте ! Всеки шамар върху бузите ти ще е заслужен напълно ! Като знаела майката да го излекувала, брей, че умен този доктор, ами тогава за какво са болниците и вие там бе иdиот ? За отношение да говорим искаш ли, или за клетвата ви ?

38

само така

преди 1 година

Някои доктори са не само за бой, но и за прибиване! От личен опит го казвам!

37

До 31 този лекар

преди 1 година

Ти прочете ли изобщо,че казах че не ги защитавам ??

36

Абе, да ви кажа

преди 1 година

Изобщо не одобравям агресията, но част от медиците ни са си точно за бой. Значи, то се отнася с теб като към парий и изобщо не вдява, че ти си му плащал 40 години предварително /като в моя случай/ за услуга. Да, аз съм плащал предварително за услуга и при проблем не я получавам. Как да си върна парите?

35

Д-р

преди 1 година

Майката щяла да направи всичко за детето си.Ами да го излекува тогава. Или това не влиза в нейните представи за "всичко"?

34

L.

преди 1 година

Точно тези, които акцентират върху етноса на пациентите и групата покрай тях, са с най-слабите аргументи тук. Безброй случаи има и с българи, а това че не си търсим правата като "братята" ни прави два пъти по-калпави. Слагайте сега минусите, банковата ми сметка не мърда от това!

33

Архимандрит Груйчо

преди 1 година

Колко трябва да си ***, за да душиш лекар и да го заплашваш с убийство, като очакваш от него да ти лекува и да ти спаси детето....