Кадър: Нова тв

Родители нападнаха медик в болницата в Шумен. По време на нощно дежурство те се нахвърлят върху 25-годишната лекарка д-р Айлин Ахмед, като майката дори опитва да я души. Случилото се е в нощта на понеделник срещу вторник.

Още по темата
„Сестрата ми звънна и каза, че има няколко души с едни и същи оплаквания. Веднага отреагирах, прегледах ги, разпитах ги и обясних какъв е редът”, разказа Ахмед пред Нова тв.

Според нея случаят не е бил спешен, но въпреки това тя е казала, че ще ги прегледа и ще помогне.

„Когато влязох в регистратурата, за да обсъдим със сестрите реда на нещата, тъй като бяха много хора, мъж блъсна вратата. Агресивно ни каза, че детето е болно, има коремна болка и е със същите симптоми като останалите”, каза лекарката.

По думите й веднага са се обадили на дежурния педиатър. „Бащата на детето започна да се държи по-арогантно, започна да използва нецензурни думи. Казах на сестрата да звънне на полицията и го помолих да напусне, докато дойдат полицаите. Той започна да се държи още по-агресивно. Започнаха нападки, тръгна срещу мен с цел нападение и в този момент дойде охраната и го изкара навън”, добави Айлин Ахмед.

Конфликтът обаче продължава. „Изкараха го навън. В този момент съпругата на този мъж, т.е. майката на детето, ме нападна. Имаше опит за удушаване с думите: „Ще ви убия, ще направя всичко за детето си”, въпреки че ние се опитвахме да направим всичко за детето й”, посочи още младата лекарка.

Тя е категорична, че не е имало забавяне в прегледа или нещо, което да е провокирало хората. „Отреагирахме на минутата, нямаше такова нещо”, каза Ахмед.

Запитана дали според нея е можело да се действа по-адекватно и дали лекарите са допуснали някаква грешка, тя заяви, че такава не е имало.

„Ще търся правата си. Не искам този случай да остане безнаказан. Не искам това да продължава”, добави тя.

От полицията потвърдиха, че работят по случая и предстои да бъдат изяснени всички обстоятелства.
 

Коментари Напиши коментар

72

Анонимен

преди 7 месеца

Има и още нещо. Ако изпратите близък в болница не чакайте някой лекар или от персонала да си поиска. Направо му предложете подкуп защото иначе никой няма да се погрижи за него и ще го остави без грижа да се оправя както може. Особено ако случаят е по - тежък и изисква повече внимание. казвам го от личен опит, не дадох нищо и майка ми умря . Не ме интересува кой ще крещи тук направо съм отвратена от българското здравеопазване. Ужас!

71

Анонимен

преди 7 месеца

няма да се учудя ако това е станало във второ вътрешно отделение на шуменската болница. там господства една изключително гадна и отмъстителна докторица супер злобна и злопаметна. няма да й казвам името но в злобата си тя дори вкара майка ми в ковид отделение без нужда само защото мразеше мен. По този начин тя забави лечението на майка ми за много по - сериозни неща. така че не се учудвам. То да ти писне вече.

70

Лекар

преди 7 месеца

до лекар 76, кой ти каза, че не знам, аз да не съм просганьо