52

Анонимен

преди 1 година

До 46. Моля да ми дадеш пример за една фалирала държава, която не е тоалетна.

51

Няма

преди 1 година

Да плаща в рубли, споко. Лицензът й е прекратен, току що! Следва дефолт и конфискация на руските активи зад граница. Слушам и гледам в момента Дмитрий Потапенко, тъжно им е! Рублите ще ги дробят на копейки и ще ги раздават на русофилите. А чИститУ!

50

хм

преди 1 година

До Анонимен 50Виж, малко бъркаш ролите в случая. На всички е ясно в тази игра, кой го играе мутрата. Руснаците не са тръгнали да искат пазара на газ на САЩ. Не са тръгнали да строят бази на границата на САЩ. Русия си продаваше газа спокойно тук в Европа и САЩ искат да я изместят със скъпия си газ. Винаги са ми били противни хората, които въртят и сучат и разменянт ролите.

49

До 52

преди 1 година

Ама разбира се. Доста елементарно и повърхностно мислиш. Могат да си ги обменят после в терра луна. Хахахахаха

48

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 47 "просто трудно взимат нови дългове" Ааааа, малко по-сложно е. :))) Не, че е малко де, но не е само това :)))) ОСОБЕНО в страни като пРосия. Например, преди има няма 8 месеца вице-президента на Газпром заяви, е Русия трябва да пледира компанията да бъде извадена от санкциите, за да може да взема заеми и да има достъп до ноу хау. Какво ли пък значи това?

47

Анонимен

преди 1 година

Ако руснаците обявят дефолт заради тъпотиите на американците, арабските авоори мигом ще се оттеглят от американските банки, щото ще се замислят, че ако не са съгласни с краварите за нещо и на тях ще им се случи същото с парите в банките им.

46

Хахаха

преди 1 година

С две думи русия обявява фалит, защото не може да се разплаща към кредиторите си. Това дава право всички руски активи зад граница да бъдат отнети в полза на кредиторите. Фалирала държава, означава приключила държава. Никой няма да иска да прави бизнес с теб, нито ще можеш да получаваш кредити. Е, може и да ти отпуснат, но срещу 300% лихва. Хахахахаха

45

Анонимен

преди 1 година

До хм "Е, умния не трябва ли да постъпи мъдро. Да седне на преговори и всеки да отстъпи по малко" Значи ако е една мутра дойде и ти заяви, че иска да ти вземе един апартамент, щото имаш два и са ти много а той има син за женене и му трябва жилище, ти ще "отстъпиш малко" за да няма проблеми, а той ще отстъпи, като няма да ти смачка фасона, както иначе заплашва да направи. Тва русофилите сте големи "бизнесмени".

44

Анонимен

преди 1 година

Русия след тази война е аут от световната сцена. САЩ обаче също ще затъне, защото доларът губи световното си влияние. От цялата работа могат да спечелят китайците, но затова ще се наложи да си извадят главите от задниците и да спрат да се занимават с ковид тъпотии.

43

Анонимен

преди 1 година

Тия ненормалници,ли са,или само се правят?

42

Анонимен

преди 1 година

Има неразбиране на частен и държаван фалит, държавите си остават, нищо не им се разпродава, просто трудно взимат нови дългове!!!

41

Хахаха

преди 1 година

Ама договорът е в американски долари. Нали разбираш, че няма да ти приемат рублите? Все едно в договора ми да пише, че ми плащат заплатата в български лева и да решат да ми платят в индийски рупии. Хахахахаха

40

DEFAULT

преди 1 година

ХА-ХА-ХА! ХО-ХО-ХО! ХИ-ХИ-ХИ! А в монголски тугрици не искат ли?!

39

Анонимен

преди 1 година

Тея изобщо ама изобщо не са в час

38

Анонимен

преди 1 година

Все нещо ще излезе... Технически дефолт е напълно възможен... Но след такава реклама, може другите играчи да сменят банката. Щом до тук я докара Америка, нещата стават вече други. Както са я подкарали, утре може да решат, че старите долари вече не са валидни... Хубава реклама!

37

Анонимен

преди 1 година

До 38. Ами нали седнаха преди войната. И Путин поиска НАТО да се върне в границите си от преди 1999г. Демек, държави като Полша, Естония, Литва, Латвия, Чехия, Румъния и България да си плюят на суверенните решения и да напуснат НАТО, за да задоволят мокрите сънища на един старец?

36

Гepманистaн Убepалec

преди 1 година

До Бонго Бонго: "Независимо,че наплю Бойко": Абе щях да напиша портрет на путин ама се сетих къв гуем преател е бойкоборисов и на путин и на ердоган и реших че той е по-подходящ за лице на използваната тоалетна валута.

35

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 39 "Преди воеме се смеехме на вицове, където 1 БигМак щял да струва 1 рубла." Пак си се смеем. Миг Мак не се продава срещу рубли. Цирк.

34

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 40 "Фалитите си ги има от край време. Ако се съгласи на рубла ще вземе нещо, а в противен случай 0." А, а после фалиралият придобив една кредитна история, която всеки нов заемодател ще има удоволствието да изхвърли моментално на ***. :))) Абе, Кремълския шахматист да не е учил икономика при Понци? :)))

33

Анонимен

преди 1 година

Да 2006 някъде фалира Унгария, ама на седи си и нищо и няма