57

Алекс

преди 4 месеца

Освен украинците и българите не ги устройват условията в България,след като нямат персонал.Когато наште чорбаджии осъзнаят,че сме в ЕС и вече никой няма да им работи за мерси,тогава ще си намерят персонал.

56

Анонимен

преди 4 месеца

персонал има, само че не за 600лв. Хайде да фалират поне 50% и ще вдигна парти. Още ли ги осигурявате на минимална заплата? Забравяте ли да им плащате? Още ли се държите с тях като с роби? Е няма да има, мийте си чиниите сами

55

Ами така е....

преди 4 месеца

СТАНЕТЕ ВЪЗДЪРЖАТЕЛИ...!!!!

54

Анонимен

преди 4 месеца

то лошата услуга в хотелите не изключва, че украинките са мързеливи. и без това са в тия хотели, защо не работят? толкова пък да не могат да организират кооператив за децата си? просто не искат. чакат да свалят някой мъж. това е манталитет.

53

Анонимен

преди 4 месеца

тези пари, дето хотелите получават за укрите, идват от нашите данъци или ако са от евро фондовете са за сметка на други сектори, където също има работници, които вероятно дпри произвеждат услуга, за разлика от хотелите. отделно укрите получават и парични помощи, които пак са от бг обществото. и защо укрите са по хотели? а сирийските жени и деца по бежански лагери?

52

ф

преди 4 месеца

До ЖороЧе плаща ли се 6 камъка за чай? Имал си бол пари, платил си. Важното е, че вали дъжд да се хванат пипера е доматите. Благодаря на Господ.

51

Анонимен

преди 4 месеца

докога държавата ще плаща хотел и пари на украинците, без те да имат задължението да работят? и докога ще се дават пари на хотелиерите? вече 2 години им се раздават пари без да предлагат услуга.

50

Анонимен

преди 4 месеца

Преди години до преди да паднат ограниченията за работа в страните от ЕС, по-специално в най-предпочитаните, като Германия, тогава Великобритания, Холандия итн, тия реномираните заведения в центъра на София всичките имаха огромни изисквания да вземат някой на работа. Да има стаж от не знам си колко години, имаха изисквания и за владеене на езици и други. Тия кварталните кръчми взимаха на работа хора и без много изисквания, но там не си струваше да се работи.

49

.

преди 4 месеца

Събаряй!

48

Анонимен

преди 4 месеца

До дс, пожелавай! АМа си пред нас, да знаеш!

47

Анонимен

преди 4 месеца

До Е,тия, точно това врещят години наред. Иска някой да ги рекламира, да им намира балъции да им работят за без пари по 14 часа(може и повече, наричат го лоялност) и да получават дотации, щот щели да фалират(слънцете поче от грешната страна!).

46

Анонимен

преди 4 месеца

До Жоро, еми криза. Малко са като теб :)

45

Въпрос

преди 4 месеца

Господинът на Васил Коларов роднина ли е?

44

Пустиняк

преди 4 месеца

И у ТКЗ-то нема персонал.

43

Жоро

преди 4 месеца

Не знам каква е тая криза в бранша, но знам, че преди малко платих шест лева за един чай от лайка.

42

Анонимен

преди 4 месеца

украинки 200 хиляди как да няма.

41

анонимен

преди 4 месеца

Две години училищата и университети бяха затворени, което даде отражение, но това тях не ги интересува. Интересуват се само от своя бизнес, който не правят по правилата; поне част от тях.

40

анонимен

преди 4 месеца

Не плащат данъци и се оправдават. Това е било винаги. Винаги са хитрували в бизнеса си. А когато заразата върлуваше, част от заведенията си работеха нелегално. Проблемът с Ковид беше проблем на целия свят, че някой да си го решава. На всички хора по света и на всички правителства беше проблем. Тоя си мисли, че не е бил негов проблем и го решава този, на когото е проблемът според господина. Ресторантьорите усложняваха нещата с това, че не приемаха мерките.

39

Анонимен

преди 4 месеца

И какво като не отварят заведения? Да не би да се спихне икономиката? В условията на кризи в подобни браншове не оцеляват всички. Да предложат добри условия на труд и заплати, а не да гледат само печалбата. 2 години получават помощи без да работят. Ако са си отчитали оборотите разбира се.

38

Е,тия

преди 4 месеца

Какво искат ,държавата да им осигури персонал? Ами ако вдигнете заплатите,може и да си намерите работници.И без това още работи нярката60-40.