56

Алекс

преди 1 година

Освен украинците и българите не ги устройват условията в България,след като нямат персонал.Когато наште чорбаджии осъзнаят,че сме в ЕС и вече никой няма да им работи за мерси,тогава ще си намерят персонал.

55

Анонимен

преди 1 година

персонал има, само че не за 600лв. Хайде да фалират поне 50% и ще вдигна парти. Още ли ги осигурявате на минимална заплата? Забравяте ли да им плащате? Още ли се държите с тях като с роби? Е няма да има, мийте си чиниите сами

54

Ами така е....

преди 1 година

СТАНЕТЕ ВЪЗДЪРЖАТЕЛИ...!!!!

53

Анонимен

преди 1 година

то лошата услуга в хотелите не изключва, че украинките са мързеливи. и без това са в тия хотели, защо не работят? толкова пък да не могат да организират кооператив за децата си? просто не искат. чакат да свалят някой мъж. това е манталитет.

52

Анонимен

преди 1 година

тези пари, дето хотелите получават за укрите, идват от нашите данъци или ако са от евро фондовете са за сметка на други сектори, където също има работници, които вероятно дпри произвеждат услуга, за разлика от хотелите. отделно укрите получават и парични помощи, които пак са от бг обществото. и защо укрите са по хотели? а сирийските жени и деца по бежански лагери?

51

ф

преди 1 година

До ЖороЧе плаща ли се 6 камъка за чай? Имал си бол пари, платил си. Важното е, че вали дъжд да се хванат пипера е доматите. Благодаря на Господ.

50

Анонимен

преди 1 година

докога държавата ще плаща хотел и пари на украинците, без те да имат задължението да работят? и докога ще се дават пари на хотелиерите? вече 2 години им се раздават пари без да предлагат услуга.

49

Анонимен

преди 1 година

Преди години до преди да паднат ограниченията за работа в страните от ЕС, по-специално в най-предпочитаните, като Германия, тогава Великобритания, Холандия итн, тия реномираните заведения в центъра на София всичките имаха огромни изисквания да вземат някой на работа. Да има стаж от не знам си колко години, имаха изисквания и за владеене на езици и други. Тия кварталните кръчми взимаха на работа хора и без много изисквания, но там не си струваше да се работи.

48

.

преди 1 година

Събаряй!

47

Анонимен

преди 1 година

До дс, пожелавай! АМа си пред нас, да знаеш!

46

Анонимен

преди 1 година

До Е,тия, точно това врещят години наред. Иска някой да ги рекламира, да им намира балъции да им работят за без пари по 14 часа(може и повече, наричат го лоялност) и да получават дотации, щот щели да фалират(слънцете поче от грешната страна!).

45

Анонимен

преди 1 година

До Жоро, еми криза. Малко са като теб :)

44

Въпрос

преди 1 година

Господинът на Васил Коларов роднина ли е?

43

Пустиняк

преди 1 година

И у ТКЗ-то нема персонал.

42

Жоро

преди 1 година

Не знам каква е тая криза в бранша, но знам, че преди малко платих шест лева за един чай от лайка.

41

Анонимен

преди 1 година

украинки 200 хиляди как да няма.

40

анонимен

преди 1 година

Две години училищата и университети бяха затворени, което даде отражение, но това тях не ги интересува. Интересуват се само от своя бизнес, който не правят по правилата; поне част от тях.

39

анонимен

преди 1 година

Не плащат данъци и се оправдават. Това е било винаги. Винаги са хитрували в бизнеса си. А когато заразата върлуваше, част от заведенията си работеха нелегално. Проблемът с Ковид беше проблем на целия свят, че някой да си го решава. На всички хора по света и на всички правителства беше проблем. Тоя си мисли, че не е бил негов проблем и го решава този, на когото е проблемът според господина. Ресторантьорите усложняваха нещата с това, че не приемаха мерките.

38

Анонимен

преди 1 година

И какво като не отварят заведения? Да не би да се спихне икономиката? В условията на кризи в подобни браншове не оцеляват всички. Да предложат добри условия на труд и заплати, а не да гледат само печалбата. 2 години получават помощи без да работят. Ако са си отчитали оборотите разбира се.

37

Е,тия

преди 1 година

Какво искат ,държавата да им осигури персонал? Ами ако вдигнете заплатите,може и да си намерите работници.И без това още работи нярката60-40.