33

Анонимен

преди 2 години

"Очертанието" на Петър Велики гласи, че Черно море трябва да бъде вътрешно море, а Цариград и Проливите руски. Дали Копейкин няма да тръгне да си прави една Варненска или Черноморска народна република??

32

Яяяя

преди 2 години

До АнонименКакъв глобален конфликт да търси Путин, че да се бие срещу украинци, молдованци и румънци едновременно?! Виж има една страна отвъд океана която прави и дава мило и драго за глобален конфликт на европейска земя. Ако може и на близкоизточна и на азиатска също.А относно това ,че Путин не е на нивото на Запада, виж реакцията им за времето когато той е бил резидент на разузнаването в Германия.

31

Атаман Сирко

преди 2 години

И с право се опасява Молдова! Руската работа бетер турска работа!

30

Анонимен

преди 2 години

Трябва спешно да се приеме закон,който забранява на руснаци да купуват имоти в България.Съберат ли се повече,Путин ще тръгне да ги освобождава.

29

Империя на злото

преди 2 години

Кремълските гаддове използват една и съща елементарна схема, за да извършват агресия и завладяване на чужди територии. Подкокоросват рускоезичното население в дадена област да обяви независимост, която само русия признава, после тези там искат защита и Москва праща войски. Този средновековен подход го приложиха и в Грузия, и в Молдова и в Украйна

28

Анонимен

преди 2 години

Влизайте в НАТО. На руските варвари остава само да скърцат със зъби от яд.

27

Алекс

преди 2 години

Молдова е следващата в списъка за "освобождаване",ако Украйна падне.Изобщо да не разчитат на руски уверения.Горещо да се молят Украйна да ликвидира рускофашистката зараза.

26

Анонимен

преди 2 години

Молдова винаги е имало. Румъния е нямало. Имало е Влахия. Имало е обединено княжество Влахия и Молдова.

25

Анонимен

преди 2 години

ruZките провокации и мръсни игри и пропаганда край нямат. Най-агресивната държава подпалвач на войни и страдания за народите! Икономическите санкции трябва да се засилят до невиждани нива! Нито един руски кораб , самолет та дори и хората трябва да бъдат натикани вътре в тая територия!

24

Анонимен

преди 2 години

Путин не може неговата територия да управлява тръгнал други държави да завладява тоя ще умори руснаците от глад

23

Анонимен

преди 2 години

Попеску, не се прави на тапа. Силите, които работят за дестабилизиране на ситуацията в този регион са известни и на слепите. Приднестровието има 4 моторизирани бригади + руски миротворци и може да бъде уязвено само, ако бъде нападнато едновременно и от изток-Украйна и от запад-Молдова. При нападение обаче съществената опасност ще е за Одеса, защото руснаците няма да седят, а ще я нападнат от изток-Херсон, Николаев.

22

Анонимен

преди 2 години

Интерсната ситуация е че Украйна би се поинтересувала от това да хване руските войници в Приднестровието, за да може да ги размени за украински такива. А тези руски войници търгуват с наркотици в Приднестровието, от Приднестровието не ги щат да остават руските войници. Укрйна има тази възможност, а в Приднестровието нямат особен интерес да запазят руските войници там. Изглежда интересна позиция.

21

странно

преди 2 години

Малко встрани от темата, но ми е чудно че когато не им изнася молдовците казват "Ааааа, ние говорим на молдовски език, това не е румънски". А когато им изнася "Ние говорим румънски, който е официален в Европейския Съюз!" Освен това, не ме учудва, че Молдова се страхува от Русия а не от Румъния. Щото ако в Румъния управляваше фюрер подобен на Путин, щеше да каже че такава държава Молдова няма, а молдовците са всъщност румънци!

20

Анонимен

преди 2 години

Защо Приднестровието не се присъедини с Молдова? С хора които съм говорил, повечето жители на Приднестровието имат молдовски паспорти и са на молдовска работни позиции. Ако срещна някого оттам, не знам дали идните дни ще имам тази опция, но ще питам какви са предпоставките от Приднестровието да поискат да бъдат вече официално отново част с Молдова. Разликата ще е само наличието на руски войски, където от Приднестровието не ги е грижа.

19

Анонимен

преди 2 години

Молдова да не вярва на Русия те казаха че и Украйна няма да нападнат това си е чиста руска провокация техен специален запазен знак ще ви въвлекат във войната без да ви питат

18

Официално е

преди 2 години

"Министерството на външните работи призовава българите да не пътуват до Молдова предвид усложняващата се обстановка в и около страната."

17

Анонимен

преди 2 години

На Путин му направиха капан.Жалко,че се върза.

16

Анонимен

преди 2 години

Хаха това за САЩ и Хънтър Байдън аз лично го пиша тук преди да почнат да го говорят в Русия.Може да са ме прочели в Dnes.bg.Не знам.Доказателствата са в целия интернет.Само трябва да причетеш новините от 2014-та г. до днес.

15

Анонимен

преди 2 години

Това което пишат тук путинистите съвпада едно към едно с това с което се облъчват хората в Русия от руските медии. Т. е. всичко това са просто опорки. Има по руските канали едни трима "журналисти" клоуни, които всеки ден си менят позицията (според това което Путин им каже да говорят), и последната опорка сега е,че САЩ са виновни и те са организирали тази война.Русия била губеща и въобще не е трябвало да започва войната. Е добре де,Путин защо изпълнява тогава плановете на САЩ? Путин агент на ЦРУ?

14

Анонимен

преди 2 години

А защо не сте написали,че България е предупредила всички българи да напуснат Молдова?