146

Софиянец

преди 2 години

Хубаво е, че поне го признахте.30 години пишман Ганьовска политика няма до къде другаде да доведе.Аз съм роден през социализма. Хванах кризата преди 90-те. Хванах кризата и след 90-те. Хванах и още и още кризи.Работих и работих от 16 годишен да стигна средният стандарт ама с честен труд не става. Обвиняваме политици но ние ги избираме.Обвиняваме държава но ние живеем в нея Идва Великден. Румънците разстреляха Чаушеско и са добре а ние агнетата за Великден. До кога?

145

Анонимен

преди 2 години

Познавам хора, с много високи доходи, защо никой от тях не си позволява да обижда някой.Отговорете си сами.

144

Анонимен

преди 2 години

Промяната е факт и е катастрофална! Децата на комунистите загробиха България с кредити за 100 години напред. Сега плиткоумниците ще питат що не се оправяме. Щото ни окрадаха милиардите за строеж на инфраструктура.

143

Създател

преди 2 години

До Анонимен 164 - На Запад е така: колкото повече работиш толкова повече получаваш и колкото повече мислиш и знаеш езика на държавата, толкова по-високо изхвърчаваш. Доказано от практиката. ;)

142

Анонимен

преди 2 години

Ми да си намалят ежедневните разходи и ще ги покриват!Само не ми обяснявайте, че сте бедни и гладни!

141

Финансистъ

преди 2 години

Е, някои имат сигурни покровители, работещи като "бояджии", "фасададжии", "метачи на улиците", "чистачи на тУалетни" в Англия, Обединено кралство и не изпитват никакви затруднения. Всеки месец изпращам до България минимум 500 паунда, което се равнява на 1177 българ лев. С двете пенсии родителите ми правят профит над 2000 льофа на месец и въобще не се чувстват зле.

140

Анонимен

преди 2 години

На Запад ако работиш успяваш. В България (НРБ) ако работиш стоиш гладен.

139

Анонимен

преди 2 години

Ленчето за 13 бона заплата, кой знае какви хубави .... прави и не се оплаква от инфлацията

138

Анонимен

преди 2 години

Няма лошо, който взима повече, но да не обижда хората с ниски доходи. Снобско е. Алпи, ски и тнт. Утре не знаеш, как ще се обърне палачинката. Просто едно уважение, към работещите на по-ниско стъпало.

137

до 154

преди 2 години

На запад и особено в САЩ на обслужващата класа средната и високата гледат като на трета ръка хора. Само у нас има толеранс, защото сме жалостиви.

136

Анонимен

преди 2 години

То пенсионерите от блока са обикновено едни умрели от глад. Само като им видиш лицата...

135

до 138

преди 2 години

Ето заради това примитивно мислене си беден. Не е нужно да си мениджър, за да имаш добри доходи. Просто е нужно да умееш нещо търсено или да имаш свой бизнес във всеъзможни сфери. Относно касиерките и кариерите- тотално заменими от няколко десетки хиляди реда код. Бъдещето е супермаркети на самообслужване. Същото и със селското стопанство, с машинната индустрия. Не сме 1890-та, мой човек. По-добре ти слез на Земята и се адаптирай, че те чака глад.

134

Анонимен

преди 2 години

Е то пък едни коли в България... Трошки по 20 г...

133

Анонимен

преди 2 години

Нормално е при бедните да има агресия. Все пак работиш като вол и накрая парите не ти стигат да вържеш месеца. Хубавото е, че границите са отворени и навън (на Запад) такива дето те клеймосват с клеймо "беден" няма. Там, ако работиш ти се плаща и никой не ти се подиграва, за това, че метеш фасове по улицата. Няма и някакви дето взимат малко повече от теб, но се смятат за велики. Общо взето с комунистически практики и мислене капитализъм не се строи. А БКП в България продължава да управлява.

132

ПроСоТо

преди 2 години

...та гледам и пенсиите:-От ранна утрин плъзват по магазините и се връщат с по две пълни торби..Едва ходят,куцат,пъшкат,обаче влачат в хралупките си....?!?!....Нещо не е истинско в битието ни....Какво,не знам.САМО ОТБЕЛЯЗВАМ !

131

Анонимен

преди 2 години

Защото сме бедни,Боко тиквата ни държа на постна пица и сега ни лъснаха кирливи.те ***,той и другите преди него са виновни и тия сега ще го отнесат защото простия народ има къса памет и не го интетересува ни минало ни бъдеще искат сега да са добре.

130

Анонимен

преди 2 години

За щастие не познавам хора в затруднено положение, но със сигурност такива има. Има ги по цял свят. Вече светът се пренасити от обслужваща класа и покрай КОВИД съкращенията се бият по 1000 за едно работно място, докато при търсените кадри нещата са различни- тотален недостиг и 0.8 души за едно място. И винаги е било така, винаги ще бъде така. Изучете се, адаптирайте се към това, което е търсено. Или реализирайте своя идея.

129

ПроСоТо

преди 2 години

ся:..-Айде по-кротко,а?!....ВЕРНО,инфлацията е голяма,парите определено не стигат за всичко,но...Защо не мога да пресека улицата от върволиците автомобили?!...Нали "тунжата" расте,нали немат пари "две трети от българите" ?..Е?...Какво става?...Наистина ли сме толкова бедни,или просто си мрънкаме ?..Щото който нема пари за бензин, ходи пеша..Гледам ги как тъпчат кошниците в Билата,па даже и в кварталните магазинчета..Та какво става,за Бога?!?!..Гледам и пенсиите от квартала:-Още рано рано плъзват

128

Анонимен

преди 2 години

Лошото е, че пропастта между взимащите нормални заплати и мнозинството, което мизерства ще се увеличава с всеки изминал ден. На тези със заплатите не им пука за другите, те даже се радват, че другите взимат толкова малко. Мислят си че това ги извисява... И в крайна сметка ще се дойде един ден до неизбежният край, да изчезне България.

127

Анонимен

преди 2 години

Последните коментари са традиция за днеса. Появява се някой заможен, иска да вмени на аусайдерите, че сами са си виновни за падението, после той бил лош, били децата му лоши... Ами, аз съм заможен човек и смея да твърдя, че имам добри деца. Уважават хората, животните. Масово сред бедните гледам невиждана агресия към себеподобни и животни. А сред моето обкръжение няма такива хора... Всички си помагаме, помагаме и на бедните. Но в общия случай бедният сам си е избрал да е беден.