45

Анонимен

преди 2 години

Схемата е следната: България тегли заем от американска банка, за да финансира изграждането на американски завод, който да построи (евентуално) изтребители, които да бъдат продадени на България на двойна цена. Кой е умния в случая се пита в задачата?

44

Анонимен

преди 2 години

Добре че не е влади министър че отиде..

43

Анонимен

преди 2 години

Цялата уловка отново е в ракетите - блок 70 го продават и на египет но само с 80км обсег на реките въздух-въздух. При нас е същото - това са ракети които не позволяват въздушен бой BVR (beyond visual range) с други думи скрап. Отделно 200м за такава антика е пладнешки обир.

42

Анонимен

преди 2 години

Не трябва да се вярва на тези хамериканци, как прекараха Турция с Ф-35.А са и платени и обещаха да ги заменят с Ф-16 но все още нищо.А срока изтича вече,макар че президента Ердоган им го напомни преди десетина дена.

41

Анонимен

преди 2 години

Даже товарищ Путин да ни беше докарал самолети, ако сме ги платили па ние после, ако щем да ги трошим, като руски.

40

Спец

преди 2 години

Добре, имам обективен въпрос. Защо Ф-16, а не Ф-35? Ако не ни дават последната технология, нека да търсим алтернативи.

39

Анонимен

преди 2 години

Хем да не купуваме от Франция и Швеция, хем да им платим на момента хем да чакаме 100 години, егати неизгодната сделка честно.

38

54

преди 2 години

Е те казват ама. То и боби михайлов каза че няма корупция в бг футбола ама..

37

Анонимен

преди 2 години

А сега фуражката ще наложи ли вето и ще се прави ли на интересен или започна да се прави, че не е казвал на кого е крим, защото всички ще го подкарат

36

Джери Бадалуна

преди 2 години

А нещо така....безвъзмездно като за бедни "съюзници" както едно време Русия ни помагаше? Или само далавера за американците.

35

Анонимен

преди 2 години

209 милиона долара за един самолет!!! Не ни ли бяха обещали, че вторите 8 ще са по-евтини от първите 8. За първите платихме 157 милиона за един самолет!!! Сега герберите, атлантиците и Симеон Паси да дадът обяснение

34

Смешник

преди 2 години

Ей тва герберите явно гънки в мозъка немат.Да си на властДа си я направиш дававерата да ги платиш.Президента вето ти налага щото видиш ли летец е човека.И ся да каже той радев си ги купи . Бива бива ама...

33

Сата НАТО

преди 2 години

Дайте старото ни оръжие на Украйна и в следващите 15 години няма да ни трябват бойни самолети. Украинците ще върнат Просията 15 години назад, ако не и повече.

32

Анонимен

преди 2 години

Грешка беше да поръчваме и предните самолети. Трябваше да вземем европейски самолети.

31

ера

преди 2 години

До Що"Да"ВидаРумъния купи 32 втора ръка обновени до версия MLU. като цяло тези блок 70 на хартия са по-добри, но румънците ги получават веднага и си гарантират някаква защита на небето, докато ние плащаме и се молим на съседни нам държави да ни пазят небето и плащаме като попове + пълниме джобовете на най-лобистката военна корпорация в света. От създаването си през 1995-а до сега над 2000 висши военни на САЩ след като се пенсионират отиват да работят в Локхийд-Мартин.

30

Органи един в друг

преди 2 години

Когато не е изпълнено нищо от първата поръчка, а продавачът започва да настиска купувача да поръча(и плати)втората, не е ли очевидно, че някой орган на продавача е проникнал дълбоко в определен орган на купувача?!?

29

А за парите дето

преди 2 години

Вече сме ги дали, може ли да ни доставят 80 f-16 втора ръка с добавен блок 70?

28

Анонимен

преди 2 години

И аз съм готов да продам толкова хартиени самолети. Няма проблем ще дам и отстъпка, можи и за ф35 да говорим също.

27

Krom

преди 2 години

До Що"Да"Вида - да - португалски - трета ръка и стар Блок. Такива работи.

26

Krom

преди 2 години

До Влади - за Ф-35 съм съгласен с теб. Тук е като сито. Но те като гледам и Ф-16 не смеят да ни доставят. Защо още нямаме заместващи - все пак вината е тяхна? При Ф-35 има и още един компонент - ако ние добием и един такъв Ердоган ще полудее - а те - американците не са го прежалили като съюзник.