85

истината

преди 2 години

Китай,Индия ,България,Турция и още държави са готови да плащат в рубли е Европа и Америка искат демократичен чист газ да си го търсят НО с цена пет пъти по голяма

84

Да бе

преди 2 години

Хибридките пищят до небесата колко ще е страшно. Не, няма да е. Да, може би ще боли за кратко, но после завинаги ще се оттървем от изнудването и зависимостта на източния брат. Но платените калинки в рубли ще се изронят като презряло грозде и ще настане веселие.

83

Анонимен

преди 2 години

Стига да имат рубли, газ ще има, ама с какво ще ги купят? Доларите и Ойрото не важат, ше трябва в натура :D

82

до 84

преди 2 години

не смешнико, русия ще ги преориентира към индия и китай, а ние ще ядем на нато бойните групи и пастите на петкова

81

Анонимен

преди 2 години

нека, да ни дойде акъла малко в пр*остите кратуни

80

Анонимен

преди 2 години

Русия на ден доставя на Европа по 230 млн. куб.м. газ. Тая газ и по въжена линия да върви откъдето и да е не знам как ще се достави.

79

Анонимен

преди 2 години

Така е в краткосрочен план, ще настъпят тежки времена за България и Европа, и още по-тежки в дългосрочен план за Русия и Путин.

78

Анонимен

преди 2 години

Ние ползваме няколко стари руски тенджери и в гаража имах една руска въглищарска лопата. Лопатата и счупих сапа и я хвърлих, сега се опитвам да изхвърля тенджерите, но жената още не е навита. Така ставам независим от руски стоки. Бензинът не ме интересува къде е копан, защото вероятно е от рафинерията в Бургас. Не мога да уважавам феодална държава в 21в

77

до 70

преди 2 години

Реално ние сме прецакани, защото за да можем да дадем това празно евро на Русия, ние вече сме работили и дали реален продукт на Запада, който просто си ги печата и реално експлоатира и нас. Не се иска много акъл, просто елементарен опит, не само "образование" във финансите.

76

Анонимен

преди 2 години

80--на шиш ви върти Путин. Скоро ще ви изпече .

75

до 70

преди 2 години

Това което Европа плаща сега за газа, тези милиарди, са само обещание, че те са дадени на Русия. В момента с тези милиарди евро и долари Русия не може да купи или обмени нищо. Нито храни, нито стоки, нищо. Реално в момента ЕС експлоатира агресора, взимайки му газа, за празни обещания, че някой ден с тези евра дето ги дава, ще могат да ги обменят за нещо. Докато Украйно може с тези 600млн. евро веднага да купи храни, транспорт, лекарства, машини и т.н.Демек газа ще спре в най-скоро време.

74

Анонимен

преди 2 години

Това което сам си го направиш и най-големите ти враг не може да ти го стори.Сега рублата ще падне до 33 рубли за $ и до 42 за евро.А в бъдеще ще се изравни с курса на юана към $.И Запада ще плаща и в юани за газа и петрола от Русия.Това ще е най-големите шок за САЩ ,защото $ ще се обезцени още.щоъо и СА ще започне да купува стоки от Китай и с рубли и с юани.Тска кръгът на търговията спетро и газ ще се затвори.Свободен пазар без доминиране на САЩ и Запада,щото те търгуват само на хартия.

73

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 76. Факт.

72

Анонимен

преди 2 години

До 701 милиард на ден ,макар ,че варират между800 -1млрд.,Европа дава за петрол газ и въглища ,а не само за газ.Най-много дава за петрол,а иначе говорят предимно за газа.Също така и от въглищата може да се откажат.Полша има за 600год.,да купуват от нея.

71

Киро

преди 2 години

Ще караме електрически автомобили от албанският завод и че купим свещи от катар

70

Анонимен

преди 2 години

До Герги - хАрабска е. И ние имаме такъв ресурс тук-там, но колчем се опитаме да го разработим, платените природозащитници на Хр. Иванов скачат да не се случи. Бас държа, че в България има нефт. Просто олигарсите не щат да го вадим, за да не им увяхнат дивидентите и процентите.

69

Герги

преди 2 години

До Въльо ми нафтата да не мислиш, че е японска ?

68

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 72. Прав си, кво да кажа. Комунизъм брате. Ама ние си го избрахме. Радев - импийчмънт!

67

Експерт

преди 2 години

Идват пагубни времена за русия... ще пият газ и нафта и ще ядат мини. и. снаряди.

66

Анонимен

преди 2 години

Ако Путин е толкова жесток сатрап, защо Европа продължава да му дава по 1 милярд евро всеки ден? Това не е ли финансиране на агресора??За 30 дена война, Европа е доставила помощи за Украйна под формата на храни, лекарства, оръжия и муниции на стойност 600 милиона евро! За същото време е пкатила на агресора Русия 30 милярда евро за газовите доставки. Е това ако не е лицемерие..здраве му кажи.