36

Лопе

преди 2 години

До 14 АнонименНе ме разбирай погрешно аз съм абсолютно съгласен че да се купува имот на тези цени е безумно. Но по повод на лихвите, банката дава 0 пр лихва по депозита сиреч нищо а получава около 3 пр лихва от даден кредит. Тоест на нея и е все тая колко е инфлацията тя пак е напред от лихвата губим ние вложителите които не получаваме лихва а отделно банката печели от таксите които са безумно високи. Така че инфлацията няма да навреди на банката зото тя така или иначе печели.

35

Анонимен

преди 2 години

В Стара Загора е пълно с почти нови кооперации, които стоят празни от построяването си... Хиляди празни жилища и се строят нови. Въпрос на време е банките да си ги вземат...

34

бам

преди 2 години

от поне 5 години търся апартамент в София и от 5 години цените скачат на горе. коментаторите тук всяка година казваха - "балона се пука"... да ама кога? : D Как смятате първо ще се спука балона ли или тая зверска инфлация ще ми изяде и малкото спестявания?

33

Анонимен

преди 2 години

Какво да коментираме платени публикации

32

Анонимен

преди 2 години

Трябва да си тежко увреден умствено , за да вземеш 20-30 годишна ипотека , точно сега .

31

Анонимен

преди 2 години

Единствените печеливши от този цирк ще бъдат брокерите и строителната мафия - останалите участници ще духат супата ...

30

хикс

преди 2 години

Чета коментарите и ще ви кажа , че грешите . Няма да се спука балона , защото вече е спукан .Спукването се случи още през Декември , а сега просто е надлъгване . Какво очаквате , да ви кажат по телевизията , че е спукан балона ли ? Нали имам познати икономисти , банкери , нотариуси и тн , всички казват - не бързай . Демографска катастрофа , ниски доходи , малцинствено население . Какво очаквате 2000 евро на квадрат ли ?

29

Анонимен

преди 2 години

В момента, в който инфлацията стане много по-голяма от лихвата по кредита, всяка банка може да си обяви кредита за предсрочно изискуем :) Вижте си договорите.....иначе най-добрата индикация има ли балон, е да се иде в банката и да пробваш да ипотекриаш нещо твое, сравнявайки цената с имот.бг :)

28

Анонимен

преди 2 години

Купих апартамент по БДС във Варна за лично ползване през октомври, без заем. Сега цената, която мога да му обявя, без влагане и на лев в имота, е с 15 000 евра отгоре и ще го купят. Това е не балон, ами не знам какво. Лихвите по имотеките ще са поне с 30%, и то в началото. После не се знае. Който не вярва, да види протоколите на ФЕД от средата на декември 2021 какво мислят. В ЕС ще е същият план, но по-зле. Банките ще им напечатат за неудобството на набулбукването с имоти. Няма да продават.

27

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 24От догодина започва банковата жътва, но този път няма да притискат до стената, а ще те държат на системи и смучат редовно.

26

Анонимен

преди 2 години

Заради измислените цени си продавам апартаментите в София, обаче си седят така. Ходих до банката да ги ипотекирам и ми казаха НЕ СТАВА, не даваме ипотеки. Задръстили са се с жилища, чакат март месец да се вдигнат лихвите и не искат да се набиват повече с непродаваеми жилища, знаят че кредитите им няма да се върнат. Банките вече се пазят да дават пари, не слушайте какво ви лъжат по платените статии.

25

Тео

преди 2 години

Който купува сега имот в БГ е все едно да си купува апартамент в Берлин на 08.05.1945 година в Берлин.До края на март основните лихвени проценти скачат шоково-първо в САЩ, непосредствено след това и в ЕС.

24

Анонимен

преди 2 години

Уни банка държат ИТ фирми и фирми за имоти и лъжат децата като ги зарибяват с високи заплати и после ги уволняват след заема и им зимат и имота. Или купуват от кухи фирми и после препродават пак на техни кухи фирми и цената на пзара скача става паника и сички купуват.

23

Анонимен

преди 2 години

В провинцията спадат и няма купувачи. А в София няма места и почнаха да строят по нивите и планините в Своге и Перник на 50-100 км от центъра на София. Софийското поле е малко и с много планини и блата.

22

Анонимен

преди 2 години

През 2006-2007 г. цареше същата безмозъчна еуфория, след което дойде БУУМ ! Възстановяването на цените започна чак 2016 година. Предстоящото БУУУУМ ще бъде доста по-гръмовно ! Да не говорим за фондовата борса - 2008 г. sofix беше 2000 пункта, сега след 14 години още е под 600 пункта ! Това представлява БГ - една мила пирамида ...

21

Анонимен

преди 2 години

Чудя се като се накачулят банките с апартаменти след някоя година, кво точно ще ги правят. Раждаемост няма все още.

20

Анонимен

преди 2 години

Единственото имущество, което си заслужава да купуваш с кредит от банка, са "гаражи" от силициевата долина.

19

Анонимен

преди 2 години

Бум има защото банките направиха балон на цените като раздават в началото, но после ще спрат, цените ще се сринат както 2011 и ще приберат и апартаментите със съдии и бирници.

18

Djo

преди 2 години

До 4тиЛогиката ти е елементарна, следователно едва ли си програмист, по скоро си брокер. Аз като такъв, смело мога да ти кажа, че последните 2г, никой от моето обкражение не иска да купува на тези цени. Хората от ИТ сектора са достатъчно опън и са ходили достатъчно по света, за да могат да сравнят тези 200к е. дето ги искат за нормален 3ст дали е нормална цена. С 1к-2к вноска на месец има да си изплащаш 30г един апарт, не няколко години. Купуването сега не е никва инвестиция, а чисто набутване.

17

Анонимен

преди 2 години

Купувайте , щом смятате , че апартамент в БГ е инвестиция ... хахахахахахИма смисъл единствено ако ще живеете в него, но не сте улучили момента за покупка...