25

мда

преди 2 години

В момента има медицински фашизъм.

24

Алекс

преди 2 години

Както и да го въртиме и сучеме България е съюзник на фашистка Германия.От 1941до 1944 в България режима е фашистки.Нахлуването на българската армия в Югославия и Гърция е окупация.

23

Не е ли имало?

преди 2 години

Останките на Милев са открити през 50-те години на XX век в масов гроб край София (Илиенци) и са разпознати по изкуственото око, поставено по време на операциите в Германия. Белезите от насилие по останките и показанията на ген. Иван Вълков пред съда през 1954 г. сочат, че Гео Милев е удушен с тел.

22

Професоре

преди 2 години

По кои кости разбра, че е нямало фашизъм в България? Сигурен ли си, че си копал там, където са заровени антифашистите? Костите на моя прадядо например, удавен от фашистка шпицкоманда, са някъде по дъното на Дунава.

21

Не е ли имало?

преди 2 години

В започналото да излиза през януари 1924 г. списание Пламък Гео Милев печата статии под надслов Грозни прози, поемата Септември, както и началото на поемата Ад. Заради поемата Септември книжка 7 8 на списанието е конфискувана, а Милев е даден под съд. През януари 1925 г. списанието е забранено. На 14 май 1925 г. заради поемата Гео Милев е осъден на 1 година тъмничен затвор, глоба от 20 000 лв. и лишаване от граждански и политически права за 2 години.

20

Бай ти ганю

преди 2 години

До Прав еА хората с Турски произход къде ли бяха в парламента на Булгария.. през 80-те години..където им беше забранено да се наричат с родните си имена, където им беше забранено да си говорят на родния си език даже и в къщи и в по между си.. където ги пратиха на голямата екскурзия-- за кадето си щат! но освен да останат в родените си земи! Замисли се малко само като човек!

19

Анонимен

преди 2 години

Абе сеяндур през монархията какъв е бил режима комунистически ли като теб ли. Кои си бъркаха по дупките не бяха ли хитлер и цар Борис. Чист монархофашизъм си е било. Защо цара уби генерал Заимов. Щото нее било фашизъм ли. Спри да рониш групости и не преиначавай историята щото съм я прочел на старобългарски в оригинал а не преиначената комунистическа. Сигурно ще кажеш че вие комунистите не променихте и правописа и правоговора и го изменихте до неузнаваемост.Бегай се скрии па се търси бе.

18

Ц

преди 2 години

Различавайте! Фашизъм е едно, а диктаторски едноличен режим - съвсем друго. Комунизъм = Фашизъм. Желю Желев отдавна го доказа.

17

До 14

преди 2 години

А на теб сега разрешено ли ти е да влизаш в парламента?

16

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

До 10 !!! Какъв национал-болшевизъм те гони? От 17 година руснаците,подобно на епохата на германската еврейка Екатерина "велика" ,са под робство на евреи като грузинският евреин Йосиф Джугашвили(син на евреин) Сталин!!! Няма национал-болшевизъм,защото болшевиките не са Руснаци,а евреи! Наистина писва от некакви евреи,които се криптират с Български имена!

15

Ми5

преди 2 години

Е то на Радев всичкото му е малко като след дъжд - качулка!!! Проф. Овчаров е твърде голям оптимист по отношение на Киро Убавеца. Не е от месец в управлението, а доста по- отдавна. Но явно за България е учил от Македонски учебници.

14

Анонимен

преди 2 години

Историците са метреси на властта. Превърнаха историческата наука в бардак. Но който владее миналото, той владее бъдещето... Това, че решиха да реабилитират всички осъдени от Народния съд убийци и да обезценят саможертвата на антифашистите, е много показателно за морала на политиците ни. В нито една европейска държава това не се случи. Но истината за кървавите военни години младите ще ги научат. Внуците на загиналите, рано или късно, ще научат и възстановят истината.

13

Прав е

преди 2 години

Моите ронини не са ги горили живи и не са набивали на кол главите им а очевидците и снимките са от фейк нюз. Какво Ви става бе хора вие съвсем изперкахте!!!!!!!!По времето преди 44 година и в България и в каквато и да е там Македония е било фашистка диктатура и наистина и било заранено на евреите да влизат в парламента.

12

Бай ти ганю

преди 2 години

Стига бре.. Не искам да споменавам периода от преди 40-те години.Фашизмът в България е бил и в по-близките години, които все оште се помни.. и то по време на: уж "комунистическите" години на България... макар и да си предовопосечат с комунизма.

11

Пс

преди 2 години

А защо не кажеш нещо за фалшивата иистория която е в учебниците по история?Знаеш ама не искаш нали...!!

10

Анонимен

преди 2 години

Национал-социализъм му се вика на това, дето е било тогава в Германия. А по същото време в СССР е било национал-болшевизъм. Такива ми ти работи. А пък на цар Самуил-/викат, че Шмаел било тва/ майка му била арменка, та затова кръстила братята му Мойсей, Давид и Аарон, понеже това били много почитани имена в Армения от онова време. Историята така ни учи.История, кво да праиш. Историци.

9

Анонимен

преди 2 години

Формално фашистки режим е имало само в Италия, а дори в Германия се е наричал национал социализъм. А фашистки партии е имало на много места, вкл. и в САЩ.

8

Бутафорник

преди 2 години

Чиба бе тамплиер бутафорен. Капитан Васил Монев който през 1923г.изкла над 60 души в селата на община Чипровци беше фашист. През 1941-44г.,като полковник по негова заповед бяха избити над 1500 души в Сливнишко,Царибродско,Пиротско,Трънско.

7

Мнение

преди 2 години

От мнението на археолога разбрах, че в България фашизмът не е бил класически.

6

Анонимен

преди 2 години

Бе не знам какво е имало, ама влаковете за българските евреи са били подготвени и композирани от онова управление. Направлението е било към концлагерите. Добре, че народът воден от своите дyxoвни водачи се е противопоставил.