45

Анонимен

преди 2 години

До До 42 Фашизма на Германия е противник не само на комунизма на СССР но и на капитализма на Англия и САЩ. Англия и САЩ са империалисти и Германия като не може да ги бие, напада СССР. България също е ощетена от империализма на Англия и Франция в ПСВ, макар че тогава никой не кара Фердинан да нападне Сърбия заради Австрия и един неутралитет ни запазваше най-малко Бяло море, а защо не и Македония.

44

Бай ти ганю

преди 2 години

До Веселинъ 7112136860 Брей.. ти и Стамболов направи Турчин!От къде са паднали толова много Българи тогава на тези земи..

43

До Прав е

преди 2 години

Ами то и сега на мен ми е забранено да влизам в парламата, както и в мола както и на други места значи по твоята логика пак сме под управлението на фашистки режим?

42

Анонимен

преди 2 години

Фашистки палачи, зверски избивали не само заловени партизани и ятаци, но и невръстни деца (да си припомним децата от Ястребино), днес се представят за невинни жертви на комунизма. Отказът да се признае антифашистката съпротива у нас се защитава с довода, че в България не е имало фашизъм. Следователно, като не е имало фашизъм, няма как да има и антифашистка съпротива. Доводът не само се намира в драстично противоречие с историческата истина, но и оскърбително примитивен.

41

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Чест безкрайна за теб,44 ! Благодаря за последният ти коментар! От сърце!

40

До 42

преди 2 години

И кой го счита, къде го има....само не ми сочи съветски източници. Това е политическа терминология от соца , а не научно определение.

39

Анонимен

преди 2 години

Народите от цял свят са горди да отбележат своето участие в борбата срещу световния фашизъм. Единствено в България такава гордост не е позволена. Меродавните среди у нас искат да ни натрапят убеждението, че българският народ не се бил съпротивлявал срещу фашизма, без очевидно да си дават сметка, че по този начин те дълбоко го оскърбяват. Този народ, който през септември 1923 г. вдигна първото в света антифашистко въстание, който даде толкова скъпи жертви в антифашистката съпротива по време на Втората световна война, днес е принуден да търпи опозоряващата го характеристика, че бил поддръж

38

До 40

преди 2 години

То фашисти има и сега....и кога в Англия или България са били на власт? Не знам дали си даскал, ама нещо се държиш поучително , пък там и на теб ти трябва.

37

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 38 Фашизъм не е само ВСВ. Общо се счита фашизъм военен режим на военни и генерали които избиват политически противници вътре и водят империалистични войни навън за територии и етническо прочистване. ПСВ и ВСВ не са примери за такива режими но ги има и след ПСВ в Испания и след ВСВ в Чили, Гърция и др.

36

Анонимен

преди 2 години

Съгласен съм, то и комунизъм е нямало но някои хора много се натискат да са "репресирани"от нещо.

35

Анонимен

преди 2 години

38 не се опитвай да правиш трактовки на нещо което не знаеш! Ето ти пример. Фашизъм в България е имало и в Британия също. Там не го отричат.Съюзът на британските фашисти (на английски: British Union of Fascists) е политическо обединение, което възниква във Великобритания, в условията на Световната икономическа криза и се превръща в най-масовата британска фашистка организация в периода между двете световни войни. Дейността му има значително влияние върху социално-политическия живот в Обединеното кралство през 30-те години на 20 век.

34

Анонимен

преди 2 години

Деветоюнски преврат, септемврийско състание, забрана на партии. Това си е фашиски режим на царя. И освен това хървацки и ВМРО фашисти на цар Борис застрелват югославския крал и френския вицепремиер в Марслия в 1934 г. Всички са срещу България освен Хитлер и никой не е против вече да се направи и македонска нация.

33

Анонимен

преди 2 години

Фашизъм е италианския режим, а не германския той е националсоциализъм.След 9ти всички които не са комунисти са наричани фашисти.В България няма нито една от двете идеологии. Жертвите на така наречения фашизъм не могат да доближат и 10% от жертвите на така наречения комунизъм!

32

Анонимен

преди 2 години

Различни групи са се борили за власт у нас- фашисти, комунисти, монархисти, земеделци...и външната обстановка или афилиация не е определяла непременно вътрешната управленска характеристика. Избягвайте опростенческите описания, защото картината никога не е проста.

31

Анонимен

преди 2 години

И баташко клане не е имало и турско робство. И Вела Пеева не са и отрязали главата и носили на показ. Де гиди соросоидно грантови накупени професорчета ала мишо константинов и антоанета христова и сие.

30

Анонимен

преди 2 години

Ако Желю е прав, значи сме имали комуно-фашизъм. Има ли такова животно? Но монархофашизъм е нямало, понеже фашистите са пар екселанс антимонархисти- те са винаги републиканци националисти.

29

Анонимен

преди 2 години

Сега е точно такъв режим с налагането на ваксини и безхаберие в здравната система!

28

не БИЛ КЛАСИЧЕСКИ,..

преди 2 години

До Мнение - ЗАЩОТ СА СЛУШАЛИ ВАГНЕРОВАТА "КЛАСИКА",ЛЮБИМА МУЗИКА на хитлер в ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ГАЙДИ!!!И ЕДИН "фелфебеЛ"от SS РАЗПРАЛ ЕДНА ГАЙДА да ВИДИ КАКВО ИМА ВЪТРЕ!!ОКАЗВА СЕ ОБАЧЕ ,че ГАЙДАТА е"ПЪЛНА" с въздух КАТО ГЛАВИТЕ НА МНОГО НАШИ ПОЛИТИЦИ от "НАШТО" ВРЕМЕ от 30 години НАСАМ!!!!

27

Анонимен

преди 2 години

Не са се били ваксинирали, вероятно затова е избил няколко села народ.

26

Бай ти ганю

преди 2 години

До АнонименДа ...но за последните 20 години тази история се променила поне 5 пъти, докато в 20-и век не се е променила.. Как-то са диктатурали руснаците.. така си е останала.. Нали?Иначе Турците са клали Българския народ в период от 500 г.Ама я виж че все още съществува Българина... ама от къде де .. ?