65

Пора

преди 2 години

Двустайни защото не могат да си позволят повече - кой нормален иначе би си купил 50 квадрата кутийка? Че то само един нормален хол с трапезария е 60-70 квадрата минимум! Нормален хол е поне 90-100 кв, а спалня под 25 кв за нищо не става.....

64

Анонимен

преди 2 години

До Sw до КръстьоИнфлация от 7% се лекува само с лихва 12-15% - няма друг начин, не е имало, и няма да има - нищо че Ердоган в момента го пробва. А в момента инфлацията си я плащаш предварително за 20-30 години напред, ако решиш да си купиш имот, особено на кредит :)

63

Анонимен

преди 2 години

Хората са луди, че въобще купуват. Много пари за нищо.

62

Sw до Кръстьо

преди 2 години

Ето този отговор исках да чуя. Благодаря. Примера ми е за да опростя нещата възможно най - много. Т.е. при инфлация 7-10% каквато вече е официалната, какъв би следвало да е лихвения процент? Все още ли смятате банките за балами? Да вземем кредит, за да измамим инфлацията и банките???

61

Кръстьо

преди 2 години

До SwПримера не е точен. Лихвеният процент е 2% + ОЛП, а именно ОЛП отразява инфлацията. Така че при 0% инфлация лихвата ти е 2%, при 4% инфлация - 6% лихва и т.н. Освен това срока е много голям - никой не може да каже дали ще има съответстващи доходи след 10-20 години. Освен това - банката може да изиска плащане на целият заем по всяко време - например когато инфлацията надмине лихвата по кредита (ако е фиксирана), а точно в този момент заеми с фиксирана лихва няма да се предлагат ...

60

Sw

преди 2 години

Играем си на счупен телефон, няма смисъл да се обясняваме.

59

Анонимен

преди 2 години

До Sw Зависи в какво ги влагаш, ако ги влагаш в производство или нещо от което ще очакваш добра печалба, са ти необходими банки и помощта им, за да задвижиш всичко. Ако ги влагаш в имоти е малко по-сложно и индивидуално.

58

Анонимен

преди 2 години

Според мен, по-добре ще е, ако България мине към европейската банкова система, ще се нормализират нещата.

57

Sw

преди 2 години

Абе ясно е кой за какво му е жилище. Въпросът е, че не мога да си представя акционерите в банките, служителите, бордовете как хранят семействата си при печалба от лихви в пъти по - малка от годишната инфлация. Вярно е, че вдигат таксите, но и това ще до време. В един момент става непоносимо и хората си намират алтернативи. И ще трябва да се хранят от лихвите, колкото и да им е евтин заемния капитал (депозитите) , пак няма да им излиза сметката.

56

Анонимен

преди 2 години

Който има кеш да взема а тези без пари да не се редят за кредити пред банките че след броени месеци не се знае какво ще стане.

55

Анонимен

преди 2 години

До SwВсеки случай е индивидуален, има мигриращи хора, които не считат, че им е нужно собствено жилище или считат , че им е неизгодно, има и такива, които са уседнали и с деца и предпочитат да закупят жилище, вместо да плащат наеми цял живот. Но при всички случаи, имотите не поевтиняват, а при парите има инфлация.

54

Sw

преди 2 години

Ако имам излишни ? 100 000 и ги дам на някой назаем за 30 години, при 2% лихва. След 30 год. ще ми върне ?60 000 (и ще имам ?160 000) Е нали казват всички инфлацията е огромна. И след 30 години тия ?160 000 няма да са нищо. Е аз ако съм *** да дам на някой 100 бона за 30 години, да си купи жилище например, което ще струва тройно след 30 год., банките също ли са толкова ***? Или лихвите или цените на жилищата ще се променят.

53

Анонимен

преди 2 години

До До 45 Хората започнаха да обработват земята си след соца, но дойдоха мутрите, наложиха им смешни изкупни цени и те се отказаха от селско стопанство , защото не можеха да си покрият дори разходите, така приключи инициативата на частните стопани. А в северна България, дори убийства са извършвали, крадейки земята на хората, принуждавайки ги да я продават с насилие и заплахи, сега берем плодовете на тази сага чрез това обезлюдяване на селата в страната и България.

52

Анонимен

преди 2 години

До hahahaКакъв виц! София била "мечтаното място за всеки от провинцията" ,хаха! Явно не си обикалял достатъчно в чужбина и други европейски столици, София е една от най-неремонтираните и неизрядни градове , камо ли за столица. Хората от страната се принуждават да мигрират в София, по различни причини, независещи от тях самите, а не защото имат огромно желание да са в София изобщо.

51

Анонимен

преди 2 години

Богатите хора на запад си купуват къщи,а не се свиват в кутиики.Дори не толкова богатите.Но у нас е престижно да живееш в апартамент,за да не те помислят за селянин.Нищо,че това много бързо се разбира.Щом си изхвърлиш б...ка през прозореца или си запазиш парко място с празна щайга.

50

Анонимен

преди 2 години

До До 45 Аз не съм от село, но имах съченици от село, не им плащаха само надник и заплати през соца, даваха им и безплатна храна за животни и зеленчуци,плодове, много продукти в натура, които им се полагаха, освен заплащането.

49

До 45

преди 2 години

Недей да плачеш за унищоженото селско стопанство.Там хората работеха за 90 стотинки надница на ден при къртовски труд.Знам го от баба ми.В цял свят земята е частна и хората инвестират в нея.И печелят от това.Само ние чакаме наготово някой да направи нещо за нас.

48

Анонимен

преди 2 години

До hahaha Повярвай ми, почти никой от страната не иска да живее в София, София изобщо не е по-добър град за живеене от морските градове или други градове в България, но хората се принуждават да мигрират, заради учене или работа, понякога и заради лечение или заради децата, защото са закрити масово училища и детски градини в страната през последните около 35 години. Но по принцип света е такъв, хората мигрират , това не ти е соца, където всичко да ти е осигурено на място , вкл. и работата.

47

Анонимен

преди 2 години

Под ***-астериска *** да се разбира Негово Славяновско-Кремълско Величие РР. Под ...666 в кода за достъп да се разбира "Числото на Звяра" (редакция на ДС в пРЕЗИЛденството).

46

Анонимен

преди 2 години

Купуваш със 100 000 евро кредит някаква кутийка от миналия век,мъчиш се да я изплащаш криво ляво,мизеруваш,и в някакъв момент вземеш,че се гътнеш и заробваш децата си за цял живот,ако банката не ти вземе апартамента и ги остави на улицата.Някои хора правят непремерени разходи,живеейки от днес за утре.