232

Физик

преди 2 години

Атомната бомба има 3 поразяващи фактора: ударна вълна която на стотици км разрушава всичко, светлинно излъчване толкова мощно че на км запалва всичко на 100 км от взрива изгаря ретината и човек ослепява трайно и трети поразяващ фактор радиация която се носи с теченията на ветровете и при вдишване или попадане върху дрехи кожа на тялото причинява бавна и мъчителна смърт. При наличните ядрени ракети само на 1 от големите държави САЩ или Русия земята може да бъде унищожена 72 пъти.Аз неискам война

231

Анонимен

преди 2 години

При ядрена война победители няма да има, човечеството ще загине изцяло, всяка една от ядрените държави притежава ядрени оръжия с които може да се унищожи света по няколко пъти, помислете!

230

Анонимен

преди 2 години

В днешно време всяка завоевателна война е безсмислена. Това Байдън и Путин го знаят много добре, защото трудното идва след военната победа. Военният успех не е проблем срещу по-слаб противник. Проблемите идват след това - как да удържиш контрола върху завоюваните земи. Това гълта финансови ресурси и води до много повече жертви. САЩ победиха Ирак през 2003 г. за три седмици с 123 жертви, а след това дадоха 5000 убити при партизанската война. За Ирак и Афганистан похарчиха 2 трилиона долара.

229

334

преди 2 години

Путин е новият Сталин - като него жесток и самовлюбен, готов и на война, без да му пука за хората, защото "политикът е патриот, готов да даде ТВОЯ живот в името на родината". Освен това той си отива и не може да приеме този факт.

228

мдаа

преди 2 години

Русия забравя чуе Украйна не е Грузия нито Армения нито дори Чечня ,Укрйна беше ядрена сила през соца.Тя не е забравила окупацията на Крим и геноцида найд 7 милиона украинци които руснаците извършиха през Гладомора.И нека не обвиняват Сталин който сам не може да избие 7 милиона.руски воници са пазели никой да не се спаси от глад като търси по полето житни класове и пр. Така че Русия да чака цинкови колети ако се реши да нападне Украйна.

227

Анонимен

преди 2 години

ЕЛИТова го кажете на японците не на нас.

226

ЕЛИ

преди 2 години

НЯМА СИЛНИ ПРИ ЯДРЕНИ БОМБИ----ДАНО САЩ СЕ ОСЪЗНАЯТ--НО АМЕРИКА ЖИВЕЕ ОТ ПРОДАЖБИ НА РАКЕТИ И САМОЛЕТИ,БЕЗ ТЯХ ЩЕ СЕ СРИНАТ ИКОНОМИЧЕСКИ

225

Анонимен

преди 2 години

Русия в момента е толкова силна вьв военно отношение , че на Фащ чак свят им се завива и за това преговарят и са сьгласни на руските предложения не им се умира за някаква си факрайна или еуропа.

224

ТИ ДА ВИДИШ

преди 2 години

Наближиш ли, недай си Боже да влезеш в бърлогата на мечката ще бъдеш разкъсан и оглозган!!!! Та по полека с Русия, Русия и народа и не иска и никога не започва война, но Русия винаги ги довършва войните и то я в Париж, я в Берлин.... питам се следващото дали няма да е във Вашингтон!!!

223

Местните..

преди 2 години

...ракиени експерДи се разлаяха, ама нещо мълчаха кат риби ни лук яли ни лук мирисали, га БГ организира Атентата срещу Папата. Що така ве Мимета ? :)))

222

Анонимен

преди 2 години

Руснаците са луди и не се евавайте с тях. Мъртви сте, ако опитате. Така ще ви за чукат, че няма и да се усетите вие от евлосъюза.

221

Анонимен

преди 2 години

Слава Путину!

220

Анонимен

преди 2 години

Абе, нали уж тай-кухнята много специална тва-онова? пък и зелето за кимчи е твърдо китайско зеле, а нашето е меко, бяло зеленце. На тайландците много им хвалят плодовете-дуриан муриан, ама черешки си нямат нали? И малини нямат, нито къпини, ни круши, ни ябълки.И нито корейци нито тайландци знаят какво е гювеч. Мани ги тия, нищо не разбират от ядене.

219

Анонимен

преди 2 години

Е хайде сега, тва с лютия пипер е опционално, нали се сещаш, а пастата от риба е тайландски изгъзици.

218

Анонимен

преди 2 години

Чекай да ти обясним диференцията- корейците слагат ЛЮТ червен пипер и даже някои слагат рибена паста, да им мирише здраво на какво ли не. Азиатска кухня не понасям. А миризма в азиатски супермаркет може да ме срути моментално на земята. Наздраве за зелевата чорба, боба и тик.веника с изтънчена простота по нашенски.

217

Анонимен

преди 2 години

Кьооофте, бира, кьооофте, бира, на другия ден главата цепи, мисълта друг.

216

Анонимен

преди 2 години

Когато българина се страхува от Русия ..явно не е българин )

215

Анонимен

преди 2 години

Корейското ким чи е религия в Корея. Там без ким чи не лягат. А всъщност просто е кисело зеле с червен пипер. Па ние тва си го мааме за мезе с ракията дагое... кво му е толку голем фасоня на тва ким чи?

214

Анонимен

преди 2 години

Аз лично отидох в Хамериката с безумни очаквания да видя един рай, а какво? Едни клошари наводнили Лос Анджелис, мизерия и ужас. Да, моите приятели при които отидох живеят в много добри райони, но излезеш ли от лукса, веднага попадаш в друг свят и си гълташ езика.

213

Анонимен

преди 2 години

Един от начините да се бориш с махмурлука е зелевата чорба. Другия е да поддържаш постоянен градус.