58

Анонимен

преди 2 години

Само нагаждачи и безумци. Тоя стаматов и оня с голите снимки до кога ще ги оставяте да възпитават децата ни? Що за извратеняк трябва да си, за ди правиш чистак голи селфита? Товнещо защо е все още директор?

57

сс

преди 2 години

абе направо да нямат ваканции само ваксинации, и като почнат за 8 години от първи клас са завършили и висшето и да почват да бачкат... пък и защо от 18 да стават пълнолетни трябва от 12 тъкмо са за ваксина пък и някои на 12 стават родители. Така че напред с ПП да продължим промяната и подмяната подмолно...

56

Анонимен

преди 2 години

Вие ***ли сте? Дори на 15 септември е прекалено топло. Тоя министър да си ходи веднага. Ако това беше възможно бай Тошовците щяха да са го направили. Тия сега само рушат!

55

vermouth

преди 2 години

Промяната би била логична и всички аргументи против са странни: 1. Туризмът няма да се съсипе от това, че определени хора искат да почиват септември2. Ремонти на училища не се правят всяка година и повсемевместно3. Ако им е горещо на учениците - да сложат щори4. Няма нужда от 3 месеца лятна ваканция - това е утежнение на родителите и прекалено голяма почивка от учебният материал5. Моделът в Западна Европа е по-удачен, 6 седмици лятна, 2 междинни по 2 седмици и около Коледа.

54

Редовак

преди 2 години

В образоваието кръглото колело е открито, тия защо се опитват да го направят квадратно?

53

Стига с про-сто-тии

преди 2 години

Тоя Денков да си ходи, докато не е окепазил цялото образование с безумните си идеи.А Стаматов откъде реши, че децата ще спечелят не е ясно.

52

Бай Серафим

преди 2 години

Сега тьпака дето е изпуснал това предложение да го направят чистач на кенефите в МО за МРЗ, макар е и това му много, но да е за назиание на другите "умници".

51

до Гочев 46

преди 2 години

Напълно съм съгласна, откакто станах студентка и започваме на 01.10. мога вече да се насладя на пълноценна почивка без изгарящо слънце и тълпи от хиляда човека на плажа. Освен това морската вода е все още по-топла и има по-висока температура от тази на въздуха.

50

Анонимен

преди 2 години

От 1 октомври е добре , защото родителите трябва да ходят на море.

49

Дедо Мъдури

преди 2 години

90% от даскалята са с незаслужено високо самочувствие и се смятат за незамини, а подхода към учениците им е просто хашлашки, имат се за нещо повече от тях. Опитват да печелят респект не като покажат че знаят как да предадат знанието по достъпен начин, а като хулят ученика.

48

Умник

преди 2 години

Идеята е чудесна - само че...дали съществуват хора, които ходят на работа извън сферата на образование? Чудничко - пестим от отопление и прехвърляме на родителите да мислят отопление и кой да гледа децата до пети клас. А почивка Септември не е само по-евтино, а и Септември е разкошен в Гърция.

47

Д.Дрангозов

преди 2 години

Как а 30 години не се намери един свестен в просветата, бе. Детето ми е 1ви клас и не може да си носи раница. Тея каnyти дето решават какво да се учи се върнаха в 19ти век. Най-баша Тошо образованието (като изключим идеологичните глупости) бе в пъти по качествено.

46

Бърза проверка

преди 2 години

показва, че през 2019 г. учебната година в следните държави е започнала на посочената дата: Албания, България, ЛЮКСЕМБУРГ - 16.09.;Хърватска, Кипър, Румъния, Турция - 09.09.; Гърция - 11.09.; Италия - 5 до 18.09. в зависимост от региона; Малта - 25.09.; Португалия - 10-13.09. в зависимост от региона; Испания - 4-12.09. в зависимост от региона. България трябва да запази и традицията си, и достойнството си, и даде хубаво и приятно време на децата докато е топло.

45

Анонимен

преди 2 години

Идеален вариант - крайно време е да се обърне внимание на интересите на децата, а не на други - нито на учителите, нито на туристическия бранш. Така децата ще усвояват по-добре преподавания материал, няма да има "препускане" по учебника, а и има време за повече ваканции. Все пак децата са нашето бъдеще!

44

Анонимен

преди 2 години

по-голяма зимна ваканция - децата в студеното да си седят в къщи и да плащаме за целодневно отопление (както м-у другото правим и сега), тъй де, че от къде училищата ще вземат за тестове, ако не спастрят някой лев от топло?

43

Ооо

преди 2 години

Хайде да се занимавате с по-смислени неща а? И да не търсим проблем там където няма! Не - няма да е по-добре за учениците, няма да е по-добре и за учителите и за родителите ще е по-добре само на някой от министерството дето ще чувства по-голяма гъвкавост..Защо ми е по-голяма зимна ваканция, да се чудя какво ще правят децата в къщи и не могат да излязат , когато навън е -10 и т.н защо да позволяваме на някой в министерствата да се чувства комфортно на фона на ущетение на стотици хиляди?

42

gochev

преди 2 години

От 1-ви октомври искаме да започва уч.година, през септември времето в Бг е най-хубаво за почивка, не сравнявайте с другите държави!

41

Клоунски Свят

преди 2 години

Едно време имаше 3 седмици зимна ваканция и 2 седмици пролетна - сега по това което съм чувал едната е сведена до 2 седмици, другата- до 1.Имаше и 1-2, понякога 3 дена междусрочна.Как със такова орязване излизат по-неграмотни ? За 12 години по 3 седмици - това са 36 седмици, или 9 месеца вече е орязано от почивката от ИНДОКТРИНАЦИЯ.

40

бг

преди 2 години

Защо да започват по-рано, за да им правят повече тестове ли? Напротив- от 1-ви октомври ако започва учебната година, ще е супер, имат цели 9 месеца за да изучат материала!!! Количеството време не определя качеството!!

39

Брадван

преди 2 години

По скоро от 1 октомври ако почват ше е по-добре.