143

Анонимен

преди 2 години

В Германия 3000 евро са като 3000 лева с разликата че в Германия данъците са още по високи спрямо нашите .Стандарта,цени на всичко е много по голямо ...

142

ИСТИНАТА

преди 2 години

До 93:ДОБРЕ ШЕФЕ ТАКА Е

141

Анонимен

преди 2 години

До Засмях се Ти какво очакваш? Работодател да взима от клиента 2000 и да ги даде на теб? Не забравяй, че при него са примерно 3 човека, а работа може да има за 1. Плаща за офис, сметки, търси печалба. На това имаш отпуски и болнични, които, като работиш за себе си, поемаш сам с 0 доход. А работодателят трябва да ти плати за това време. Така че хубаво, дето си намерил сам клиенти, ама не говори за работодателите, докато не стане сам да си от тях и да видиш как е.

140

Анонимен

преди 2 години

Сложете им и задължително ваксиниране, та съвсем да я втасаме..

139

ИСТИНАТА

преди 2 години

До 135 ЯВНО НЯКОЙ Е ВЗИМАЛ ПАРИ ОТ ЧЕРНИТЕ КАСИ ЩОМ В БЪЛГАРИЯ ПО ДОБРЕ ОТ GERMANY

138

kk

преди 2 години

При толкова много бармани и сервитьори, дето ревът че са гладни, нямат работа, имат кредити..пък вие мед сестри търсите...Ами да се преквалифицират сервитьорите и цветарките, ама...то се иска четене няколко години, яка работа, отношение и ОТГОВОРНОСТ. Друго си е крак въз крак и кафенце

137

=

преди 2 години

В Германия 3000 евра са нищо.Наемът за една мижава стаичка е 1000.Синът ми учи там,завърши и работи 3 г. Взимаше 6000 евра като квалифициран програмист,късаха го от бачкане по 10 ч.на ден,но с тези пари нямаш никаква перспектива,цял живот оставаш под наем и караш стари коли.Върна с в България и започна работа в голяма фирма за 5000 лв.,купи си хубава нова кола,направи си фирма,вече има 30 служители, здраво работи и здраво печели.В Германия това е невъзможно.

136

БГ

преди 2 години

До ФактиТо е ясно, бизнесът в България не обича да дава нормални заплати и т.нар. фирмаджии трупат пачки за сметка на служителите. Само реват, че нямало кадри. Не господа бизнесмени, кадри има, но не за жълти стотинки. Последната мода е внос на служители от Киргистан, основно в ресторантите и обслужващия персонал и естествено защото са евтини.

135

гръцки митничари

преди 2 години

И да ви кажа - - в Германия нищо никой не дава...... Изкарват ги с труд тия хиляди евра сестрите......с тежък труд, вЕрвайте ми !!!

134

Име

преди 2 години

Така поне има натиск да се повишат заплатите и у нас, иначе работодателя не вдига заплатата, като знае, че има още трима като тебе, които чакат за място.И само за информация, до 2014 г в българи не можеха да работят своободно в германия, сега може, затовя бягат натам. А разликите в заплатите през 1997 или 2007 са били още по-големи, много хора още тогава щяха да избягат. но нямаше възможност.

133

Анонимен

преди 2 години

Айде стига сте живели по-добре от германците. Най-мизерните изпаднали племена от Афганистан и Конго ходят в Германия, а не остават тук..защо ли?

132

Смешници

преди 2 години

С тези ПАРИ за КЪДЕ? Криви сметки левове са само за България. В Германия 2 000 или 3 000 евро не е висока заплата и се равнява по Българските стандарти на 800 - 1300 лева. Глупости се пишат в Германие не се плащат пари в левове а в Евра има голяма и огромна разлика в икономиките и мащабите в държавите, за да се пишат такива просташки сравнения.

131

Анонимен

преди 2 години

Да актуализират обявите на 800лв държавна заплата + 5000лв от чекмеджето на Бойко. Така няма да загубим и малкото останали кадри.

130

Зойка

преди 2 години

Не се лакомете за високи заплати щото после ще ривете. Като ви надуят заплатите , цените също се надуват. Така че не лакомейте че после да няма не разбрах.

129

Търсят

преди 2 години

Кой да върши мръсната раота! Бод бод,бодът ги парите! Много се отказват да вършат нечовешки неща,разбраха истините, в Испания една сестра разказва как са наплашени от натиска и са биели само плацебо тя и колегите ѝ а истинските ....имало си хора!

128

ЛЪЖИ

преди 2 години

СИНЪТ МИ РАБОТИ В ГЕРМАНИЯ И Е С ЗАПЛАТА 5000 ЕВРО,НО ДАНЪКА МУ ЗАЕДНО С ЗДРАВНАТА ОСИГУРОВКА Е 52% И ТОЙ ПОЛУЧАВА 2600 ЕВРО ,ОТ ТЯХ ОТДЕЛЯ 800 ЕВРО ЗА НАЕМ И ОКОЛО 150 ЕВРО ЗА ТОК И ПАРНО,ОСТАВАТ МУ ОКОЛО 1600 ЕВРО,НО КИЛОГРАМ ТЕЛЕШКО Е НАД 30 ЕВРО,СВИНСКОТО Е НАД 15 ЕВРО ,НАВСЯКЪДЕ Е ЗОНА ЗА ПАРКИРАНЕ ----НИЕ ЖИВЕЕМ ПО ДОБРЕ ОТ ГЕРМАНЦИТЕ,НО ВСЕ РЕВЕМ

127

Кармен Златарева

преди 2 години

Някой няма понятие и драска неверни работи за заплащането на мед.сестрите в Германия. А и ще чакате много дълго и няма да дочакате тези заплати в Германия и то на чужди работнички....

126

Майстор

преди 2 години

Цялостно моите наблюдения е, че българите са си евтина работна ръка, която обаче не е на нивото на западноеропейците като производителност. Ние се опитваме да минем винаги най-тънко, да се скатаем, да обясним как няма нужда да си даваме зор и т.н. Европейците и американците, са много по-добре в това отношение - работят здраво и менджмънта им също държи здраво юздите. Заплатите просто отразяват това различие

125

Емигрантка

преди 2 години

Отговарям на въпроса- в Австралия при $10000 месечна заплата- здравната вноска е 1.5% от годишната заплата ичи $150 на месец пенсионнито осигуряване което се заплаща от работодателя е 10% от годишната заплата или $1000 месечно. За информация без данъчен номер не може да се започне каквато и да е работе- пълно работно време, почасова или временна. Всеки започва с подписан договор, всичко е заведено в Данъчния отдел: бизнеси и работници всички плащат данъци. сив сектор е несъществуващо.

124

До СБ 126

преди 2 години

Нямаш си на идея колко си прав!Във фактурата, която ми издадоха в швейцарска детска клиника, бяха разбили тарифата за консултация с професора,завеждащ клиниката, на части от по 5 мин. За всеки от 5-те мин се плаща по 250 шв.франка.