103

Анонимен

преди 2 години

Това не е новина, така е от поне 10 години. Приемането ни в ЕС ускори процесите. Лично познавам няколко лекари, които отидоха на работа в Германия и Франция. Въпросът е какво направи МЗ през последните години, за да не е така.... Тук само директорите на болници и шефовете на отделения са добре платени. Останалите гърч за жълти стотинки.

102

До 13

преди 2 години

До АнонименХайда, хайде не сме били в Мюнхен все едно. Дори и в момента в смотаните квартали има едностайни под 1000 евро. Семейно жилище с две спални в приличен квартал където е по-безопасно от всяка точка на София се намира за 1200-1400 според локацията.

101

Баце Тиквата

преди 2 години

Стига сега мед сестри, лаборанти, санитари, какви са тези глупости?!?!?! Баце каза асфат ни трябва, асфалт, за какво са му на някой медицински грижи или пък образователна система... ааа я се стегнете, да си взимат минималната заплатка и да спрат да недоволстват 1200 щели да им дават, като не им харесва кирката и околовръстното да копат, та Бацко дава по 2500 на калпак и бачкаш половин дена, половин ден си на слънчеви бани - пушиш и пиеш биричка докато наливат асфалта...

100

Анонимен

преди 2 години

Викали му борил.щот се е борил с живота.

99

Хахаха

преди 2 години

Ама им дават по 3000 евро чисто за да бият бебенца по главата ли? Да обиждат хората и да им крещят? Да спинкат по време на нощната смяна? Кажете кой плаща за това и веднага тръгвам.

98

Бонго Бацил

преди 2 години

За тези пари ще продължите да си търсите през следващите 10-15 години!

97

Анонимен

преди 2 години

а не търсят ли психоложки, като оная с конспиративните теории, или политоложки?че тука имаме в излишък...

96

Анонимен

преди 2 години

Много чудно какво правят тука.щом средната заплата в германия е 3000 евро.само че там няма кражби и далавери взимаш толкова колкото ти пише в договора.

95

преди 2 години

Да живее Райхааа

94

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 93Глупости, в Германия за разлика от България има необлагаем минимум, ако незнаеш какво е това, това е праг от който стартира данъчното облагане, 1000-1150 евро, за които пишеш са възнаграждения под този праг, и ако някой наистина работи за такива пари, то може не само да поиска доплащане от съответните служби до МРЗ но и да поиска в края на годината възстановяване на платените данъци, такива доходи, за които пишеш получават само студентите работещи почасово, това е !

93

Хофенхаим

преди 2 години

Да стават и да заминават ако искат и за занзибар.там давам по 40 франка.какво правят тука ако имат желание да напускат никои не ги държи на сила.и без тва без болници хората ще са по здрави и щасливи.

92

economix

преди 2 години

Парите не са всичко. Младите си мислят че са хванали бика за рогата. Старите са си уредили живота. Кой както се уреди, така е било , така е и така ще бъде.

91

Анонимен

преди 2 години

дай подробности, селото, в което се търсят медсестри, в източна Германия ли е, до полската граница, дето и на най- некадърната германка изобщо не й минава през ум да иде? има ли транспорт, или трябва с каруцата да ходят на работа? да не е в някой анклав с виолетови бежанци?

90

Анонимен

преди 2 години

Врели некипели. В Германия отдръжките (здравни, пенсионно и т.н.) са над 40% от заплатата. Мога да ви уверя, че почти всички сестри и болногледачи не вземат повече от 1000-1150 евро чисто. Останалото са или високи квалификации (лекари и т.н.) или фантазии....

89

Анонимен

преди 2 години

напоследък има безработни професори... да се кандидатират.. и без тва не стават за професори, поне няква файда от тях...

88

Анонимен

преди 2 години

Минималната заплата като стане 1000 лв а средната 3000 лв тогава няма да изтичат кадри от всички професии на запад

87

гого

преди 2 години

"Фирми посредници заливат сайтове с обяви...." ХА-ХА-ХАСайтовете също са заляти със обяви за: - кредити и заеми - бързо отслабване - как да станем богат - как да станем щастлив - как да ни порасне оня работа и хиляди други....Първо правило на измамника е да завладее съзнаението на жертвата си, а това става най добре като играе със ласкателства, нереалистично високи оценки или внушава прекомерни очаквания

86

Анонимен

преди 2 години

Успех в търсенето. Те в скоро време и работещи в "Чистота" няма да могат да намерят вие говорите за квалифицирани хора.800 лв, а? Ще има да търсите...

85

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 82Щом здравната ти осигуровка в БГ ти е 96 лева, значи брутната ти заплатата е 1200, а щом в Германия ти е била 377 евро, значи брутната ти заплата е била над 3600 евро, та сега да сметнем при 1200 лева брутна заплата в Бг чисто ще вземеш около 940 лв. при брутна заплата от 3600 евро в Германия в зависимост от скалата и това дали ползваш облекчения или не ще взимаш между 2550 и 3200 евро чисти, та сега ми кажи, дори и да са 2550 евро, та как предпочиташ 940 лв. или 2550 евро?

84

Анонимен

преди 2 години

Аз отдавна съм в Германия и работя в болница и заплатата не ми е 6 000 лв. а 7 200 евро чисти. Доста си ги подценили нашите сестрички. Ама като знаят че в БГ им плащат 500 евро тези 3 000 евро са добре. Ще ги чакам да дойдат да не скучая. Че тук немкините са едни трътлести затлъстели и блюдкави като манжа без сол. Иначе са младички 27 и 35 годишни.