163

Анонимен

преди 2 години

Процеса няма да се увеличи само с повишение на заплатите. Много мед. сестри са отвратени от отношението на лекарите към пациенти и мед. персонал. Не всеки може да издържи на това, което вижда. Много пациенти и близки за тях хора си отидоха от този свят поради лекарски грешки, небрежност и алчност-Алекс.

162

БАЙ ХОЙ

преди 2 години

До Анонимен 88 --- Ами мога да кажа че си мега зле със сметките :))) Ти чувал ли си че в БГ има максимален осигурителен праг според професията ? Ха сега, помисли още малко ... Може да взимаш 10 бона , но осигуровките да се плащат на 3000 лева . В ДЕ няма такова нещо .. но нищо, има време ще се научиш :)))

161

Алекс

преди 2 години

Дълго ще ги търсят.Процеса може да се ускори с повишение на заплатите.

160

Емигрант

преди 2 години

Освен това начинът на работа е корено различен. Протоколите се спазват до запетайка. Ще си сложиш маската под носа и си веднага вън. С българската слободия и анархия най-много до съда да стигнеш.

159

Емигрант

преди 2 години

Не знам за Германия, но в Англия сестрите изобщо не са добре платени. Взимат малко над минималната, към 18-20К на година, старшите докарват към 25К. От няколко години не им бяха вдигали заплатите, тази година се наканиха. Дадоха им 1,5%. Вдигна се голяма патардия, сестрата, която гледаше Борис Джонсън в болницата докато береше душа напусна. Направиха по-щедро увеличение - 2,5%. Онзи ден в парламента попитаха министъра колко става увеличението след инфлацията, той избега. А стресът е огромен.

158

Арнолд

преди 2 години

Да, заплата 3000 евро, но наема е 2000 евро при Дойчо Велев. Германия се напълни с талибани и гей хурки. А България ще се оправи и всички гербери ще си идат на село.

157

Шпека

преди 2 години

50 години социализъм увредиха българите много. И още 50 години ще се чака нещата да се оправят. Руският модел в България още ни носи разруха и разпад.

156

От Германия

преди 2 години

6000 лв след 13 години трудов стаж и нощен труд , и работа през уикенда. .....

155

Анонимен

преди 2 години

А у нас докторите със зор си докарвата по 10 бона на месец.

154

Анонимен

преди 2 години

Как бе, тука вдигнаха минималната на 320 евро, а Домовчиев ще внася германци. Явно все пак им е все тая, защото пак ще си изберат ГЕРБ.

153

Лекар в чужбина

преди 2 години

За да работиш в чужбина трябва перфектен език - ниво С 1, дисциплина и умения и знания. Лекарите ни са конкурентноспособни, но сестрите -не. Изискванията тук съм сестрите са много по-високи, отколкото в България. Български медицински сестри работят главно като болногледачки в старческите домове. Освен това сестрите имат три степени на образование и специализация. Заплащането зависи от това.

152

Фани

преди 2 години

Не им завиждайте на тлъстите заплати на тези дето ги вземат. Те вземат тлъсти заплати но си плащат за това. Който разбрал-разбрал.

151

Киро Рамбото

преди 2 години

В Германия 6000 лева са 3000 евро - не мисля, че е кой знае каква заплата, особено на фона на наемите в големите градове. Предполагам, че тази сума е чисто, но дори и така не е особено голяма. Все пак може би е по-добре от България.

150

Анонимен

преди 2 години

При нас дават 650 чисто, докторите са изнервени. Повечето в пенсионна възраст, ако спрат, болницата затваря. Навсякъде има недостиг. Добре, че тази година дават допълнителни...

149

Анонимен

преди 2 години

Сестрите отдавна отпрашиха за нормални заплати навън, още преди ковид-истерията. Сега съвсем няма да намерите. Затова и нашите не смеят да въведат задължително ваксиниране на медицински персонал у нас. Защото ще стане като в Гърция и ако тук сега напуснат 7 000 души, които не желаят да се подложат на медицинския експеримент, просто трябва да затворим болниците.

148

Анонимен

преди 2 години

На фона на това свалиха заплатите в Александровска. Хахах. Аре закривай!

147

Феникс

преди 2 години

Те и футболисти търсят ама на нашите футболисти не им харесва .

146

Гого

преди 2 години

Колко още мръсотии от герб ще откриваме... като висяха медицинските сестри от прозорците, гражданинът Бойко прати полицията да ги сваля с ритници... е сега се лекувайте сами или си плащайте на ръка на доктора и на медицинската сестра, иначе внимание НЯМА... аре ходете пеш у Банкя...поцинковани кофи ...

145

Анонимен

преди 2 години

Разлика с Германия е не само в заплатата, в отношението и условията на труд е несъизмеримо по-добре от тази т.нар. 'турска тоалетна' България.

144

Анонимен

преди 2 години

До Мими Такива са просто заплатите в държавните болници. Ама пък ще ревнем, ако кажат, че вдигат двойно парите от бюджета, нали?