109

Анонимен

преди 2 години

Човек трябва да е напълно безотговорен за своето бъдеще, ако се надява чрез лична банкова сметка да си гарантира старините. За отрезвяване на такива са измислени фалитите като узаконена кражба на чужди пари. Сега има и по-добри начини за това, които се прилагат от частните пенсионни фондове в България.

108

Анонимен

преди 2 години

До 124 След 1989та те управляваха Луканов и Жан Виденов. Какви пенаии чакаш ?

107

Анонимен

преди 2 години

116 нищо не знаеш. Правихме Рено. Освен това Балканкар беше на световно ниво. И компютри и дискети правихме. Сега правим грантаджии готованци. Дадеш му характеристика "политически антрополог" и долари и гледай как ще ти обясни колко лошо било едно време, когато е построено почти всичко, но се изкраде от доларолапачи, а останолото, сега не може да се боядиса даже.

106

Анонимен

преди 2 години

Капиталистическата солидарна система добре работеше при капитализма и после при социализма. Не работи добре само в България при управлението на демократите, а след 1989 година ни управляват само демократи и други няма.

105

Трябва ли да ИМА?

преди 2 години

Изобщо ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА такъв грабеж от Държавата? Защо трябва някой друг да ви граби краде и управлява парите? Защо всеки работещ човек НЕ СИ ПРАВИ САМ вноски В ЛИЧНА БАНКОВА сметка месечни вноски влог за годините, когато ще остарее и няма да може да работи. Възможно справедливо и логично решение просто да няма пенсии, а това да е лична и персонална отговорност на всеки човек да има и да поддържа лична банкова сметка за лична пенсия.

104

До 117 Мехмед

преди 2 години

Защо само на 65 години да вдигнат пенсионната възраст от 2022 година? Направо предлагай да я вдигат на 105 години. Иначе по график през 2022 година мъжете ще се пенсионират на 64 години и 5 месеца, а жените на 61 години и 10 месеца, ако имат необходимия трудов стаж.

103

Анонимен

преди 2 години

До 118 Луканов и Жан Виденов демократи ли бяха бе *** бузлуджанецо? Те ограбиха България.

102

ПЕРНИК

преди 2 години

Няма как да се вдигнат Пенсии и Заплати - България е осъдена от Цар Симеон да заплати 2 милиарда долара за вреди , голяма част от Планините и Горите попадат в ръцете на Турция .

101

НОВА ЗОРА

преди 2 години

СЪБУДЕТЕ СЕ ХОРА??? Какво СТАВА с ВАС? Спите ли? Правят ви на луди на калинки. ПО ТАЗИ СИСТЕМА никой нормален здравомислещ човек НЕ МОЖЕ да очаква пенсия за достоен и нормален живот. Система е СКАПАНА И НЕСПРАВЕДЛИВА и СОЦИАЛИСТИЧЕСКА подпомагаща Социално безотговорни хора за сметка на работещите. ПРОСТО КРАЙ ДА СЕ СЛОЖИ - ТРЯБВА СМЯНА НОВА СИСТЕМА - и всички нови АКУТАЛИЗАЦИИ ДОБАВКИ са ПЪЛНА ГЛУПОСТ И ИЗМАМА И НЕСПРАВЕДЛИВОСТ. КРАЙ НА СОЛИДАРНАТА СИСТЕМА и НА КОМУНИЗМА ДА СЕ ТУРИ ТОВА Е

100

Анонимен

преди 2 години

Демократите разграбиха България след 1989 година, но през цялото време лъжат, че комунистите са виновни.

99

Мехмед

преди 2 години

Направете пенсионната възраст 65 за мъже и жени от 2022 година и проблемът се решава за 10 години напред...После пак с няколко години нагоре и така...

98

Анонимен

преди 2 години

До 112 през 1989та Чехословакия беше къде къде преди НРБ. И метро имаха и автомобили произвеждаха. А ти си един долнопробен лъжец

97

Анонимен

преди 2 години

ТОВА НЕ Е АКТУАЛИЗИРАНЕ НА БЮДЖЕТА А ПАНИЧЕСКО РАЗДАВАНЕ НА ПАРИ НА КАЛПАК СЪС ЗАЕМИ...

96

СОЦИАЛИЗЪМ

преди 2 години

Все още ЯВНО живеем в СОЦИАЛИЗЪМ. До кога ще има солидарни ФОНДОВЕ? Тоест сега работещите плащат пари в черната дупка на държавен солидарен фонд за СОЦИАЛИСТИЧЕСКО разпределение на парите НЕ ПО ВАШИ ИНДИВИДУАЛНИ ПАРТИДИ, а всичко ОТИВА за ПЕНСИИТЕ на ТЕКУЩИТЕ ПЕНСИОНЕРИ. Тост тези пари, които ги внасяме СЕГА РАБОТЕЩИТЕ ОТИВАТ в ЧЕРНАТА ДУПКА за ЧУЖДИ ПЕНСИИ и СЕГА РАБОТЕЩИТЕ по тази стара и ПОРОЧНА СИСТЕМА ще трябва да чакат на парите на бъдещите работещи. Тоест реално парите от осигуровки ги н

95

Глупаво Решение

преди 2 години

Хйде ще си купят някакви гласове на изборите от разни оглупели и изкуфели старци и старици АМА НО 1. Инфлацията ще ги изяде тез пари на пенсионерите. 2. Жесток скок на данъци и осигуровки. 3 Гарантиран ПРОВАЛ както за пенсионери ТАКА и ЗА РАБОТЕЩИ хора. Трябва ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ на СОЛИДАРНИТЕ ФОНДОВЕ и ВСИЧКО ДА БЪДЕ в ИНДИВИДУАЛНИ ПАРТИДИ. Стига със ТОЗИ СОЦИАЛИЗЪМ и ПОСТ-КОМУНИЗЪМ.

94

Анонимен

преди 2 години

Тук в Чехия Минималната пенсия е 1.100 лв. Но тук нямат Мутри Сикажии Висажии Олигарси и най важното няма Комунисти и деца на Комунистите. След 5 години живот и зздраве ще се пенсионирам с 70 процента от заплатата си. Тук нямат Клошари и бедни работещи. През 1989 година бяхме на едно ниво соц държавите. Но там където Комунистите ги премахнаха държавите тръгнаха напред и нагоре. А в БГ копат надолу от 30 години. Цените тук са наполовина на Българските а заплатите двойно и тройно по високи от БГ.

93

Анонимен

преди 2 години

Ако не мяха комунистите окрали спестяванията на родителите ни пенсиите щяха да са по 1000лв. Сега имаме комунистически олигарси мултимилионери с парите на народа.

92

Анонимен

преди 2 години

АЗ АКО РАБОТЯ В ЧАСТНА ФИРМА ТАКА КАТО РАБОТЯТ В ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ НА ДРУГИЯ ДЕН ЩЕ СЪМ ИЗХВЪРЛЕН ОТ РАБОТА ЗАЕДНО С ПАРЦАЛИТЕ И БЕЗ ОБЯСНЕНИЯ!!!

91

светнат

преди 2 години

Дълбоко орязване на всички социални помощи за роми и ще се намерят пари за поне още 200 лв върху пенсиите на 2 млн пенсионери.

90

Анонимен

преди 2 години

ЕТО ВИ ЕДИН ПРИМЕР ЗА ЕДНА СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ:ПРЕДИ ПРОМЕНИТЕ ОТ 1989 Г.ОБЩИНА САМОКОВ ИМАШЕ НАСЕЛНИЕ ОТ 42-43 ХИЛЯДИ ДУШИ С ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ ОТ 20 ДУШИ НАСТАНЕНА В 10-15 СТАИ.ДНЕС ОБЩИНА САМОКОВ(ГРАДА И ПРИЛЕЖАЩИТЕ СЕЛА)ИМАТ НАСЕЛЕНИЕ ОТ 30-31 ХИЛЯДИ(С ПОЧТИ 10 000 ПО-МАЛКО),НО АДМИНИСТРАЦИЯТА Е ВЕЧЕ 400 ДУШИ НАСТАНЕНИ В ОГРОМНА 5 ЕТАЖНА СГРАДА С ДВЕ КРИЛА С ПО МИНИМУМ 20-30 КАБИНЕТА НА ЕТАЖ НА КРИЛО,ГАЗИФИЦИРАНА,МОДЕРНА СКЪПО СТРУВАЩА СГРАДА...