210

Бонго Бонго

преди 2 години

245 ти и добър ден на всички))Ако наистина следваш Библията,ще си схванал духа на Писанието.Помниш ли случката разговора с жената на кладенеца.Не са имали право мъже да говорят юдеи със самаряни.Където Божият Син и каза, че Той от Него тече реки от жива вода и никой няма да ожаднее.Каза и, че тя е имала много мъже и тя позна, че той е пророк и след това същата жена извика целият град и се изцелиха стотици хора и повярваха в него. Но тя ги извика. Чети,ако имаш време още веднъж.Не бива да се

209

Анонимен

преди 2 години

252, как можа да ме наречеш "гнусен червей"? Като го прочетох и се задавих, щото пия студена кола в момента и отиде в кривото гърло. Направо се изпотих, чак се изприщих от това да ме сравниш с гнусен червей. Сега не смея да изям 3 круши и чиния със сливи, за да не ме хване разстройство. Може ли такова отношение към твой събеседник? Така ли са те учили в училище, да обиждаш мъж, който е по-умен и физически по-силен от теб? Нищо, аз ти прощавам тази злоба, по-умният (това е мъжът) винаги отстъпва!

208

Анонимен

преди 2 години

251, спри да злобееш, че ще те хване рак! Работи си, кой съм аз, че да ти забраня да работиш? Просто не трябва да получаваш пари за това, което искаш да работиш, защото няма как да работиш качествено както мъж! Виж на мъжът трябва да му се плаща дори и да не работи нищо, защото е много по-умен от жената и е създал всички условия за живот на планетата до сега. Казват: - "Хубава работа, ама женска"! Или "Има жена, има проблем, няма жена, няма проблем"! Народна поука, която ти не можеш да схванеш!

207

Анонимен

преди 2 години

249, знаеш ли колко ми пука, дали жените ме вземат на сериозно? За Афганистан знам много повече, от колкото теб. Смяташ ли, че има значение за мъжете какво искали жените в Афганистан? Сега ще си получат, това което заслужават. Талибаните ще им дадат права, дето не са и сънували. Няма и 3% от населението, което да е феминизирано, а САЩ похарчиха трилиони долари за да овластяват жени с женски НПО-та, гаврещи се с традиции и обичаи за афганистанците. Край с феминизма в Афганистан, и така трябва!

206

Анонимен

преди 2 години

235, ако спорим кой пол е по-гнусен в буквален смисъл ще паднеш зад борда. Тук не е въпрос до спор, а до очеизвадни факти. В исляма жената се смята за мръсно и гнусно нещо (добре знаеш защо) и не се допуска до свещени места, за да не ги омърси с присъствието си! Права си, радва ме как е в Пакистан, но още повече ме радват талибаните, как само изметоха на бързо феминистите от властта, а непобедимите "демократични" войнолюбци от САЩ, победоносно избягаха с космическа скорост от мъжката държава!

205

Анонимен

преди 2 години

236, не съм привърженик на исляма, само харесвам отношението му към жените. Похвално е това, че имаш мъж, деца и внуци, и че си отлична домакиня. Така никога няма да си затворничка, а ще си уважавана от мъжа до теб. Сега да кажа кое е правилно. Добре е, че имаш професия, но не трябва да я упражняваш, защото ще заемеш мястото на мъж, който винаги ще е по-добър от теб. Парите които получаваш са за сметка на мъжете, които не получават полагащото им се. Ако сте равни у дома, кой ще е отговоен?

204

Анонимен

преди 2 години

237, не съди, за да не бъдеш осъдена, знаеш как! За омразата м/у половете и нарастващата мизогиния причина е само феминизмът. Да заплашваш със съд, и то мъж, само защото не е съгласен с женското равноправие красноречиво говори, че жените не трябва да имат изобщо никакви права, за да не им се налага на мъжете след като бъдат осъдени от такива жени като теб, да раздават после мъжкото си правосъдие! Опитай сега да осъдиш талибаните, дето не признават жените за хора, да видим как ще стане?

203

Анонимен

преди 2 години

Бонго, не си обективен! Нещата от библейка гледна точка жената е виновна, още преди да се роди. Върховенствето винаги е било мъжко, и винаги ще бъде. Това трябва да осъзнаят всички феминист(к)и! Насилственото наложено равенство м/у половете е причина за убийствата на жените. При нас през патриархално време, да не би мъжете да са трепали жени както сега. Когато наливаш масло в огъня, рискуваш да се изгориш! Не трябва да слагаш каруцата пред коня, жената не трябва да води мъжа, а да го следва!

202

Бонго Бонго

преди 2 години

Там е и проблема, че ние няма да им даваме, но те за да останат в затворите тук....правят зулуми. Куките не правят нищо за да предотвратят и остава да си ги пазим хората сами. Където има такива бацили, можем да се организираме. Просто не съм чувал някой да го прави, но натам отиват нещата. Трябва да сме единни..това е !! Мъжете можем. Само да поискаме можем всичко.

201

Бонго Бонго

преди 2 години

Глупаво че триете коментарите ми днес!Това означава,че не търсите решения в политиката за този проблем.

200

Бонго Бонго

преди 2 години

Вторият ми баща,който пребиваше майка ми,при последният удар, тя получи злокачествен тумор в мястото на удара и майка ми си замина,а аз трябваше да му простя.Понеже Христос прости моите грехове.Това не е утопия.Това е реално.Когато човек прости става свободен и силен в дух и душа.Ако може вижте 1 Коринтяни 13глава,ще научите много за Божията любов.

199

анонимна

преди 2 години

Бонго, съжалявам, но това е утопия. Справедливостта ще спаси света, а не красотата и любовта. Това са красиви думи за роман. Но от мен имаш само плюсове. Хареса ми коментарът на анонимна, дето казва, че върши и домашна работа, и работи, ежедневно, без да е командувана и без самата тя да командва. И без затвор. Мисля, че в тези думи е истината.

198

Бонго Бонго

преди 2 години

Той е полезен, за да изпъкнат повече добрите характеристики на един човек.Пиша до онези, които има шанс да осмислят и оценят хората до тях. Не животинските, а човешките права на всеки мъж и жена.Тези статии са полезни, за да види и разпознае човек себе си. Ако има и една добра черта в този човек, аз ще я намеря и ще я изкарам напред, за да загърби сам в себе си тъмнината и да гледа с надежда. Всеки човек има право на Надежда, за да има и вяра и любов. Само любовта ни променя!

197

една

преди 2 години

Бонго Бонго и другите, спрете да отвръщате на този, просто ме е срам, че се занимавате с подобен! Какво се напъвате с обяснения, като че ли много е важно какво мислел този ***.ник! За подбуждане на омраза към жените и защита на убийства и насилия е наистина за съд!!!!!!!!!!!!!!!!!

196

анонимна

преди 2 години

Господин привърженик на исляма, аз не съм груба като госпожата, но ще ви обясня - имам деца и внуци, също и мъж, и професия. Никой не ме командва, аз също. Готвя, и то почти всеки ден и върша достатъчно работа, без да съм затворничка и подчинена, какъвто ви е идеалът. Имам пари достатъчно за нормален живот и не се нуждая от ващето одобрение и нямам никакво намерение да заменям моя живот със затвор. Хареса ми по-долу един въпрос - свободата нима е само за мъже?

195

анонимна

преди 2 години

Бонго Бонго, не се занимавайте с този гнусния, защото първо е безмислено, фанатизирани никъде от нищо не вземат, и второ, каквото и да плещи, все тая. Като е щастлив от това, че някъде горят и трепят, понеже той самия казва, че го радва това в Пакистан, това е проблем само на болния му мозък. Може да затвори СОБСТВЕНИТЕ си дъщери и жени с петдесет вериги и катинари вдън земи, но никой не го блъсне за нищо и му остава само форума.

194

Бонго Бонго

преди 2 години

Не е нормално

193

Бонго Бонго

преди 2 години

И пак се връщам на темата,че ние и нашите разбирания се различават коренно от арабелските.И темата е за насилието над жени.Когато има разговори в едно семейство, колкото и арабско да е то, едва ли би се стигало до тормоз,но проблема е, че се къса комуникацията, поради постановленията в шериата.Утре битата, може да се окаже ваша сестра,леля, майка ще стоите ли безмълвно, ще чакате ли полицията да разреши случая или напротив ще подкрепите насилника. В момента някои от вас подкрепят насилието и тов

192

Бонго Бонго

преди 2 години

Здравей 231Ако четеш,убеден съм, че почти всеки мъж или жена е опарен от човека до него,но това не значи, че няма възможност за нов шанс да е щастлив и единия и другият.Как ще живее човек с мъж или жена до себе си, ако му няма или не и има доверие? Ами да се изплюе в кафето или да сложи нещо в ястието и си пътник или пътница...))))) това няма да е нормално.Да не говорим за други щуротии.Има ли формула за успешен брак? Дълга тема,но бракът се гради всеки ден, така и доверието.

191

Анонимен

преди 2 години

Здрасти Бонго добре те разбирам, но реалността е друга. Преценката ти за женския пол не е обективна. Жената е коварно и зло същество, завиждащо на мъжкото превъзходство. Както казват старите хора няма по-голям душманин за мъжа от жената. За да се случват тези неща с жените в целия свят си има причина. От зората на човечеството мъжът е бил факторът който обезпечава живота. Жените съществуват единствено само за продължението на човешкия род и с това се изчерпва тяхното предназначение - Шопенхауер