250

Бонго Бонго

преди 2 години

Двамата една плът.Мъжа ще се прилепи към жена си...

249

Бонго Бонго

преди 2 години

Тогава Господ Бог даде на човека дълбок сън и когато той заспа, взе едно от ребрата му и запълни мястото му с плът. И Господ Бог създаде жената от реброто, което взе от човека, и я заведе при човека. И човекът каза: Тази вече е кост от костите ми и плът от плътта ми; тя ще се нарича жена, защото е взета от мъжа. Затова човек ще остави баща си и майка си и ще се прилепи към жена си, и двамата ще бъдат една плът.

248

Бонго Бонго

преди 2 години

И Господ Бог каза: Не е добре за човека да бъде сам. Ще му създам подходящ помощник.Който иска да е сам е негова воля, НО не е добре да е сам!

247

Бонго Бонго

преди 2 години

И Господ Бог заповяда на човека, като каза: Ти можеш свободно да ядеш от всяко дърво в градината освен от дървото за познаване на добро и зло да не ядеш от него, защото в деня, когато ядеш от него, ти със сигурност ще умреш.Когато заповяда на Адам това, *** не беше още. След този стих идва.

246

Бонго Бонго

преди 2 години

Ще опитам все пак: Тогава Господ Бог извая човека от земна пръст и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание, и човекът стана живо същество.След това Господ Бог взе човека и го засели в градината Едем да я обработва и да я пази.Адам не я опази, трябваше да изгони змията.Той имаше власт над змията преди да яде от плода.И после се оправда, ааа, жената дето ми даде, тя ме накара.....

245

Бонго Бонго

преди 2 години

Знаеш ли чаршафите с ластик, които са по целият свят сега, жена шивачка патентова идеята си и сега големите фабрики в САЩ,които шият чаршафи с ластик и члащат% сега тя е милионер.Сивото здраво тиксо,което късаш лесно с ръка е идея на жена,която приготвяла храна за сина си в армията и тиксото държало кутиите стегнати, сега целият свят ползва сивото здраво тиксо.Има много други.

244

Анонимен

преди 2 години

Бонго, по закон имат право да гласуват, което смятам за вредно за обществото, но не мога да го променя. Винаги са имали право да говорят никой не ги е спирал дори и преди еманципацията. Могат да работят това, което искат, но не трябва, защото искат да работят това, което в същност не могат на пук на мъжете! Няма как да използват потенциала си, защото е незначителен спрямо мъжкия. Нямат дарбите и уменията на мъжете, защото мъжете имат вродена интелигентност. Занаятчии и изобретатели са само мъже.

243

Анонимен

преди 2 години

Бонго, искаш да обсъждаме библията, но ти я тълкуваш неправилно. Тук не е добре да говорим за това, защото се явява спам, и модовете ще заличат постовете. Феминистките пренаписаха библията. Трябва да си сляп, за да не го забележиш. Как Бог създаде от кал човека (мъжа), по свой образ и подобие? За да не е сам от реброто му направи и жената, за да му е другар в живота! Феминистките измислиха друго: -И Бог създаде човека по свой образ и подобие, мъж и жена ги създаде. Така ли го ли пише в библията?

242

Бонго Бонго

преди 2 години

Анонимен, имаш ли нужда да си говорим за вярата в Бога? Мога да ти бъда полезен.Знам че е друга статията тук, но ако имаш нужда от това, бих се радвал да ти послужа.Както писах ти също си ценен, колкото всички, защото Бог ни обича всички еднакво.

241

Бонго Бонго

преди 2 години

Анонимен, ти цитираш Библията, но нямаш вяра в Бога, защото ако имаше вяра в Бога, нямаше да съдиш. Та намерил си стих и го ползваш като оръжие. Значи ли,че ако видим стиха дето Юда се обеси и да го ползваме като пример? Да не бъде))

240

Бонго Бонго

преди 2 години

Имат право на глас, могат да гласуват. Ти по добре от мен знаеш историята.Имат право да говорят., Да работят това,което искат да работят. Могат да използват потенциала си. А сега ми каже, че нямат потенциал и ще ме излъжеш))). Да, имат и потенциал и дарби и умения и знания,могат да воюват заедно с мъжете нали така? Можеш да видиш историята.

239

Бонго Бонго

преди 2 години

Вярата в човека до теб, някой казват доверие))

238

Бонго Бонго

преди 2 години

Довери на мъжа до себе си. Борбата е в доверието и на мъжа към жената и обратно.Но ние по скоро обсъждахме насилието. Може би не съм отговорил на анонимен.Може би е свързано, ако няма насилие, има доверие. Може би е по простичко, отколкото пишем.А дали е имало велики жени. О, да имали сме дори и ние като Райна Княгиня и безимените воеводи водили боеве за Родината ни!!!!Никога не забравяйте това.Анонимен, ти също си скъп човек.Единственото,което ти липсва е вяра. Вярата в Бога,

237

Анонимен

преди 2 години

Бонго, защо се измяташ и изкривяваш истината? Казваш че жените преди са живеели по-зле. Сега живеели по-добре и сам казваш, какво значи по-добре, като описваш женските нещастия! Мъжът се жени прави и дете и я изоставя! Децата са тормозени много от втория баща! Ти си ял сопите по тази линия! Тя тегли каруцата за двама или за трима! Тя няма опора и е тежко, без доверие от човека до себе си! Свиква с това и се бори смело, но не може да се адаптира! Кое тогава и е по-хубаво сега от преди Бонго?

236

Анонимен

преди 2 години

Анонимната 277, я кажи кой точно и с какво мърси българския език? Обясни ми какво значи мониторинг, дискриминация, популизъм, сексизъм, феминизъм и останалите изми? Коя дума е истинско българска, че да говориш за мърсене на чудесния ни език. Точно "ТОЗИ" заради когото беснееш е радетел за правоговор и милее за българския ни език, замърсен вече предостатъчно с чуждици! И, какво от това, че "ТОЗИ" иска само мъже навсякъде? Лошо ли ще е мъжете да възстановят всичко, разрушено от бесния феминизъм?

235

Бонго Бонго

преди 2 години

Първо Добър ден на всички,Жените преди са живеели по-зле, а не по-добре.Сега живеят по-добре, но какво значи по- добре,когато някой безотговорен създаде дете и я остави?Детето или децата биват тормозени два пъти повече, втори баща, втора майка. Ял съм сопите по тази линия. После тя тегли за двама каруцата или трима.И тъй, когато няма опора една жена, да се довери на човека до себе си е тежко.После свиква с тежестите и се бори смело, но е трудно да се адаптира към нормалният ритъм, жена да се д

234

Анонимен

преди 2 години

277, спри да беснееш, казах ти, ще те хване рак! Успели жени няма, и никога не е имало. Тачър-най-мразеният политик в историята на Англия. Войната с Аржентина донесе много загуби и срина икономиката на Англия. Паследваха безброй стачки, а когато Тачър ритна камбаната народът ликуваше с възгласи: - Ура, най-после *** умря"! Провери има го в нета! Мария Склодовска е измамница-плагиат. Откритията са на Пиер. Тя с измама влиза в Сорбоната и умира от медалиона носен от нея с радиоактивен материал

233

Анонимен

преди 2 години

Бонго, уважавам представата ти за света, замо че е доста утопична. Отговори ми само на един въпрос! През патриархално време как са живеели жените, по-добре, или по-зле от колкото сега, като съпоставиш стандарта на живот за всяко време? Представата ти за живота който посочваш е бил някога. Днес романтика има само по филмите. Аз не налагам ничие мнение, а изразявам своето. Това, че на някой не му харесва си е негов проблем. Няма как да ми позволиш или забраниш нещо, въпреки че те уважавам много!

232

анонимна

преди 2 години

Спрете да коментирате този. Хиляда примера с успели жени да му дадете, Тачър и М. Кюри ще изкара ***! Не разбрахте ли, че иска само мъже навсякъде! Излагате се, само Бонго заслужава внимание с писанията си, другите начело с тоя болния се спрете да мърсите чудесния ни език!

231

Бонго Бонго

преди 2 години

Безумие, което пишеш и няма да позволя да се налагаш с мнението си. Има по важни неща от измишльотината за феминизма. Всеки, който работи е достоен мъж или жена. Всеки отгледал деца са достойни мъж или жена. Нито единия може, нито другия може, плодовете ще ги събират децата от безотговорност, гордост и егоизъм.Любов е да даваш без да чакаш да получиш.