77

Хайде, хайде

преди 2 години

Личен опит. ПТП между мен с велосипед и автомобил. Две счупени ребра /при мен естествено/ и разсипан велосипед за 3 000 лева. Виновника за ПТП-то няма и една стотинка или имоти. Хайде при засрахователя му ГО - Дженерали. И се започна еднааа! Почти 5 години дела! Ама и адвоката ми си е питбул. Аз взех около 10 000 лева, а той от хонорари и разходи сигурно е ударил над 20 000 лева. И що им беше на Дженерали да се пънат ?! Ама идеята е, че няма смисъл от застраховки като си решаваме споровете в съд

76

Край

преди 2 години

Еми застрахова основно това дето го принуждавате. Ако не си застрахова колата и не я Бележите - близки до вас мутрачета му я крадат. Българина не се плаши че ще катастрофира с нея - плаши се от кражбите дето вие му ги правите. Това не е застраховка а Рекет.В Америка им палят къщите щото са картонени за това и тях ги застраховат - тука на панелката нищо не можете да и направите за това няма кинти за вас.Застраховането е РЕКЕТ.

75

Анонимен

преди 2 години

До profetey Ако отговаря на условията на застраховката! Ако застраховката не включва наводнение, а той е наводнен няма да вземе нищо!

74

profetey

преди 2 години

До Анонимен 69: Дори да взема по-малко от пазарната му стойност - ще взема нещо - иначе без застраховка няма да взема и стотинка.

73

Анонимен

преди 2 години

До до 56 А къде са парите от гаранционният фонд на фалиралите застрахователни дружества? Вие или Боко ги взехте? Връщайте ги на хората и не ги ограбвайте със измислени фондове!

72

ДДТ

преди 2 години

Тия застрахователи са кръ.во.пийци.Кръв повръщат,пари не връщат!

71

Анонимен

преди 2 години

Пестим от всичко и не поемаме излишни рискове. А когато поемаме, разчитаме на късмета и се смятаме за безсмъртни. Затова и ваксинацията не върви - същата работа. Смятаме, че ще ни се размине. Пътят към успеха, обаче, върви през премерени рискове. Иначе ще тъпчем на едно място и ще затъваме още десетки години, докато не се изредят няколко поколения и не се промени манталитета.

70

Анонимен

преди 2 години

Изчитам 30-тина коментара и виждам как 3-4 души се опитват да отворят очите на слепците, ама не- на българина не можеш да му кажеш що е то западни ценности и модерно мислене. Дай там буркан банк и толкоз.

69

Анонимен

преди 2 години

Миналата година имаше опит (втори пореден) за обир на жилището ми. Тъй като вратата е необичайна, до момента не могат да я отворят (винаги с последен писък на модата патрон). Напъвана беше, с подпъхвани клинове, обезобразена на външен вид. Застрахователят покри всичко за втори път. Дори оценката беше повече от финалната цена, защото включваше и шпакловане и боядисване на стена, както и повредена ламперия, които аз сам отремонтирах.

68

до 73

преди 2 години

Айде стига глупости, де... Кредитна карта златна знаеш ли що е? Айде провери си при пътуване колко е лимитът на застраховката. Затова казвам, че нямате НИКАКВА, ама НИКАКВА култура. И това го казвам като човек, обиколил цял свят и претърпял инцидент на ски писта в Аплите, финалната сметка на който беше 15324 евро, които бяха покрити моментално. Пфуу, аман от дрънкачи на празни приказки.

67

Анонимен

преди 2 години

До до 43 А колко мислите, че е стойността на щетата ви във официален сервиз на марката? Във сервиз на Bosch (във България) смяна на свещи на AUDI A8 e 150лв. Във Испания на официален сервиз на AUDI смяна на свещи, по номер на рама е 30 Евро.

66

акуратор

преди 2 години

Лимити. Например - така рекламираните от медиите туристически застраховки, винаги са с лимит около 3000 лева. За 3 хил тези хеликоптери дето още ги няма те няма да излетят дажеИ още 100 трика, за които бдят и внимават акураторите, когато пресмятат риска.Примерно популярната и задължителна ГО, която съществува вече 20 години и има лимит от 2 милиона. Имате ли представа колко пъти са изплатени тези 2 милиона като обезщетение от който и да е застраховател в БГ? Точно 0 , НУЛА

65

Анонимен

преди 2 години

Имам застраховка на жилището си,два пъти ме наводнява бабата над мен. При първото посещение агентката ме изкара че аз съм причинил наводнението, а втория път докато водата още капеше от тавана казаха че няма видими щети. В двата случая ми платиха горе-долу за по една кофа латекс :)

64

Просто е

преди 2 години

Ако гражданската не беше задължителна в България нямаше да има застрахователни компании.

63

Анонимен

преди 2 години

До profetey Ако жилището ви е застраховано за 30000лв., а пазарната му стойност е 100000 лв. Познайте колко ще вземете?

62

акуратор

преди 2 години

.. през последните .. еди колко си години. Ако не значи не. При медицинските застраховки има куп изисквания, които е съвсем лесно да не могат да се изпълнят, дори по причина незнание, примерно, лекаря да е написал трите си имена, идентификационен номер, да има кръгъл а не квадратен печат, да има фактура съгласно спецификация еди коя си и т.н. Което на практика не се прави и не става.

61

акуратор

преди 2 години

Когато подписвате застрахователна полица от 1-2 страници, вие реално подписвате нещо като полулярна рекламна листовка. Същността на нещата е в човката ПРИЕМАМ ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ, а общите условия са 50-60 страници дребен шрифт специализиран юридически текст, който никой не чете, а и да чете няма много да реабере, а и да разбере, този текст може да се тълкува по 100 начина при инцидент. Примерно за щета наводнение от съсед трябва да докажете че тръбите са монтирани от правоспособен техник, през п

60

Анонимен

преди 2 години

Задължителна е гражданската отговорност за колата. Каското също, ако колата е на лизинг. Жилището също, ако има ипотека.

59

Габровски вицове

преди 2 години

Българинът застраховал бил колата си, тя гражданската ако не беше задължителна щяхте да се радвате на единици сглупили да сключат подобна

58

до 56

преди 2 години

Ето, сам си казваш, че си с НУЛА култура. Подписал полица в банката, ама не знаел на коя застрахователна компания била. Пълен кpeтенoид.