74

Анонимен

преди 2 години

естествено навсякъде по света ако внесеш в банка днес 1000 лев и отидеш утре да ги изтеглиш ще ти дадат поне 1000 лева докато в републиката на наглите българи тикви ще ти вземат такси великите бизнесмени нагли българи

73

Анонимен

преди 2 години

София е изключително скъп град. Единственото което ни спасява е, че повечето живеем в собствени жилища и също карането на газ. Но цените на всичко са европейски, а заплатите на хората в администрацията са на половина. Как се живее с под 1000 лв? Когато всички сметки са европейски, поскъпват постоянно, храната също.

72

Анонимен

преди 2 години

Затова пък живота в селата е евтин. Хайде софиянци, чакаме ви.

71

Анонимен

преди 2 години

прости поли

70

Анонимен

преди 2 години

Въздухът го бива.......

69

протестъри

преди 2 години

хубав град е софия, ниски цени, евтин добър градски транспорт, евтини готини кръчми, доста молове, доста зелени площи и паркове - нормално цените се повишават

68

пущиняк

преди 2 години

До Дамм,Има да вземаш, в София и Москва цените на недвижимите имоти вече са практически изравнени, около 2000? за квадратен метър! Москва отдавна изпадна от класациите за един от най-скъпите градове в света!

67

Анонимен

преди 2 години

Да, в Германия храната излиза много евтино ако е съставена от фокуси на химическо-вкусовата промишленост. Ако искаш био месо и био зеленчуци цените са съвсем други. Да, в Украйна наемите излизат по-евтино при положение, че е с номинално БВП на човек на 116то място в Света което е под Намибия, Гватемала, Габон, Ботсвана...

66

Анонимен

преди 2 години

Само оплакване и от девет дерета вода - картата в Тайпе колко била,наемът в Украина, храната в Германия. Ако с магическа пръчица българите се окажат с най-евтината храна, наеми и транспорт и най-високите заплати...пак ще намерят някой остров на който кокосовите орехи са без пари, за да се оплакват! Вдигнал ви се е стандарта докато на много места по света е паднал - научете се да сте благодарни, че както сте тръгнали с тия крипто-комунисти и чалгари ще си затриете държавата!

65

А де...

преди 2 години

Утре ще напишат обратното.Статийте на журналистите са ,като диета.Едни казват ,,Вредна е", а други -,, Полезна е."

64

Анонимен

преди 2 години

А колко по-гнусно е, не само по-скъпо

63

Критерий "Скъп

преди 2 години

е единствено и само цената на недвижимите имоти. Ако е висока - значи градът има високи заплати, високи наеми, добър слугинаж(евтина работна ръка).Ерго, е интересен на инвеститорите.

62

Пише лупости момата.

преди 2 години

"Според икономисти животът в столицата на България излиза солено заради инфлацията".Тя инфлацията беше 1-2% последните години. Това ако е инфлация...

61

Дамм...

преди 2 години

До Анонимен 60Заради това там и в Санкт Петербург квадрата почва от 4000 евро. Москва, въпреки обезценяването на рублата, още е един от най-скъпите градове в света.Откакто се скараха с "батковците" на Запад, които ги научиха на капитализъм - ги обезцениха. Реалните сделки в Москва и Санкт Петербург се случват на цени над 4000 евро. А и какво значи най-скъп град? В момента това се води столицата на Туркменистан, на трето място е Бейрут? Искате ли да живеете там?

60

Алоу, неграмотния

преди 2 години

До Анонимен 55София е предложена за столица от Марин Дринов. За да бъде в центъра на българските територии, които тогава и още са под чуждо владичество. При преброяването през 1900 г. едва е стигала 22 хиляди души. Какъв СССР те гони?Пожелавам ти да поживееш в Сау Пауло, ***.

59

Провал

преди 2 години

Родени в София, живеят в панел, всяка неделя се прибират с буркани от село, мислят се за граждани. Софиянци, сър!

58

Анонимен

преди 2 години

Каквото и да е, е за предпочитане пред Москва.

57

Lora

преди 2 години

Девалвацията на турската лира е огромна през последните години. Преди 6 години 1 турска лира беше 1 лев, сега е 18 стотинки. Естествено е в Истанбул да е по-евтино. Българската валута е силна и ние сме европейска страна. доходите на хората са се повишили, повишава се и стандартът на живот.

56

В Сау Пауло

преди 2 години

До Анонимен 55.Няма и панелки. Там 16 милиона живеят в тенекиени бараки. Като изключим 100-200 хиляди в центъра.

55

Същото е и с Египет

преди 2 години

До Но пък - разкошно!Зануляват ги на 30 години, за да слушкат. Транспортните възли трябва да са безстопанствени и властта там да се сменя лесно.