34

Анонимен

преди 5 месеца

Българите обичат България само на маса с ракийка и тогава са патриоти.Иначе когато трябва действия е точно обратното.Всеки мрази всеки.Не всички са такива разбира се има и много свестни хора.Но при условие ,че сме последни и по този показател явно на мнозинството не му дреме за сънародниците си.

33

Анонимен

преди 5 месеца

България на едно от последните места по кръводарители в Европа Но за сметка на това е на първо място по корумпирани народни любимци.

32

Анонимен

преди 5 месеца

Преди години работех в голяма фирма и на няколко месеца регулярно в офиса идваше мобилен екип от трансфузионния център. Много колеги доброволно даваха кръв. Включително и аз.После смених местоработата. Пак бих бил кръводарител, ама как пък не ще се вдигна от бизнесцентъра Младост 4 да ходя до центъра по кръводаряване на другия край на София.А и там са с някакво смотано работно време.

31

До Кръводарител /28/

преди 5 месеца

Не си разбрал какво пиша. Достатъчно зрелият човек може да прецени здравословното си състояние и да реши дали да дарява кръв. Не приемам проповеди и агитации, които целят да създават стадна нагласа у незрели хора. Уж да направят благороден жест в името на нещо си, а после четем в медиите за поредната спекулация с нечий дарителски жест. Относно 18-20-годишните, всички знаем, че навремето войничетата са били принуждавани да дават кръв, знаем и кой се е възползвал от нея. Но това е друга тема.

30

До Анонимен 29

преди 5 месеца

И аз имах такива затруднения в детските си години, когато се е налагало да ми взимат кръв за изследване - вените ми не се виждат. Веднъж се случи една мед.сестра да спука вени и на двете ми ръце, докато успее да вземе кръв. Бях на 11 г. Но след това попаднах на възрастна мед.сестра, тя успя да намери дълбока вена, която също не се вижда. Показа ми къде точно е нейното местонахождение, за да го показвам, когато занапред ми взимат кръв. Оттогава проблеми не е имало, просто посочвам мястото.

29

Анонимен

преди 5 месеца

На мой колега роднина имаше нужда от кръв за това отидохме да дарим в софия.. кръвно 120/80 в добро състояние седнах гледа ме тая там 30 секунди каза вените ти са трудни няма да се занимавам и чао... ако там не могат да ми вземат кръв къде могат... некадърници пълни има сестри без да гледат ми взимат кръв

28

Кръводарител

преди 5 месеца

До Анонимен 26 Деца на 18-20 години.Сериозно ли?? Ще им източат и продадат кръвта?? Направо не вярвам какви дивотии си мислят някои хора.

27

Кръводарител

преди 5 месеца

Виждам, че са се изказали много хора които си нямат хабер от кръводаряване, но типично по български са компетентни. Щом ви притеснява, че скъпоценната ви кръв ще я продадат има групи за безвъзмездно кръводаряване във фейсбук.Там ще имате възможност да дарите на конкретни хора в нужда.

26

Анонимен

преди 5 месеца

.......... или да изнудват абитуриентите да дарят парите, отгладувани от родителите им за разходите по абитуриентския бал. После тези пари - уж събрани за не знам каква кауза - в повечето случаи имат неясна съдба. Така става и с кръвта, дарена от 18-20-годишни наивничета. Тя е най-скъпа и добре се търгува. ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ!

25

ДоброволнотоДаряване

преди 5 месеца

на кръв е свързано с етичните възгледи на хората, с религиозните убеждения на някои от тях, а също и със здравословното им състояние. Хората над 23-23 г. нека сами да решават дали да стават кръводарители. Но съм много против наглата, агресивна, вампирска офанзива да бъдат притискани и изнудвани тийнейджъри да даряват кръв. Толкова е грозно, колкото е противно и изнудвачеството да карат деца в началните класове да си даряват косата (която често отива директно във фризьорските салони) или да .....

24

Анонимен

преди 5 месеца

Да ходи Бойко и ортата му да даряват, не само да обират народа.

23

Кръводарител

преди 5 месеца

Как да даваш кръв като разни Фигуранти, сестри Галеви,Краварки, Гечевци,Янакевци,Хаджикян,Минекян ,Престакян......и още цяла сюрия ти изпива кръвчицата всеки ден ? Не остана кръв за даване!

22

Питър

преди 5 месеца

До Анонимен 21Така е, но има и други пречки от чисто организационен характер. На два пъти съм се пробвал да дарявам - единият път кабинетът беше затворен, а на втория не ми разрешиха, защото кръвното ми било високо в дадения момент. Според мен това беше напълно излишно презастраховане. Например в Лондон съм дарявал много пъти и нито веднъж не са ме върнали, а също не имало и проблем.

21

Анонимен

преди 5 месеца

Вярата на едно общество в собствената му доброта се развива с непрекъснато действтвие. Кото хората са обезверени, те спират да проявяват благотворителност, която считат за пропиляване на собственото си благосъстояние за сметката на хора които не биха направили същото. Дали това е така или не е без значение, единствено мнението на хората в добротата на съгражданите им е меродавно. Това отношение е следствие на безобразното ръговодство и управление в последните десетилетия.

20

Ванката

преди 5 месеца

За близки бих дарил, но за "обществено" ползване - твърдо НЕ! Но пък урина дарявам, ако искат.

19

Анонимен

преди 5 месеца

Не искай от българина да дарява. Той само взима. Дай му да взима на готово само. А иначе цял свят му е виновен.

18

Анонимен

преди 5 месеца

Че те и тия дето уж даряват го правят срещу заплащане.

17

да

преди 5 месеца

И после отива в богоизбраните, а за обикновения човек- естествено винаги няма. Но богоизбраните не даряват кръв, естествено.

16

АнонимеН

преди 5 месеца

ДЕНЯ В КОЙТО РАБОТЕЩ ДАРЯВА ДА МУ СЕ ПОКРИВА НА 100 % ОТ ДЪРЖАВАТА И САМО ТОВА ДА СЕ НАПРАВИ ЩЕ СЕ РЕШИ ТОЗИ ПРОБЛЕМ, НО ПАРИ НЯМА!! А ДЪРЖАВАТА Е НАПЪЛНО РАЗОРЕНА И ИЗТОЧЕНА ОТ БОРИСОВ

15

Анонимен

преди 5 месеца

Баща ми даряваше кръв по 3 пъти на година. Докато не му се наложи кръв, където му поискаха да си плати за да му бъде доставена, след което спря да дарява. Аз също не дарявам по същата причина.