28

Анонимен

преди 2 години

Българите обичат България само на маса с ракийка и тогава са патриоти.Иначе когато трябва действия е точно обратното.Всеки мрази всеки.Не всички са такива разбира се има и много свестни хора.Но при условие ,че сме последни и по този показател явно на мнозинството не му дреме за сънародниците си.

27

Анонимен

преди 2 години

България на едно от последните места по кръводарители в Европа Но за сметка на това е на първо място по корумпирани народни любимци.

26

Анонимен

преди 2 години

Преди години работех в голяма фирма и на няколко месеца регулярно в офиса идваше мобилен екип от трансфузионния център. Много колеги доброволно даваха кръв. Включително и аз.После смених местоработата. Пак бих бил кръводарител, ама как пък не ще се вдигна от бизнесцентъра Младост 4 да ходя до центъра по кръводаряване на другия край на София.А и там са с някакво смотано работно време.

25

Анонимен

преди 2 години

На мой колега роднина имаше нужда от кръв за това отидохме да дарим в софия.. кръвно 120/80 в добро състояние седнах гледа ме тая там 30 секунди каза вените ти са трудни няма да се занимавам и чао... ако там не могат да ми вземат кръв къде могат... некадърници пълни има сестри без да гледат ми взимат кръв

24

Кръводарител

преди 2 години

До Анонимен 26 Деца на 18-20 години.Сериозно ли?? Ще им източат и продадат кръвта?? Направо не вярвам какви дивотии си мислят някои хора.

23

Кръводарител

преди 2 години

Виждам, че са се изказали много хора които си нямат хабер от кръводаряване, но типично по български са компетентни. Щом ви притеснява, че скъпоценната ви кръв ще я продадат има групи за безвъзмездно кръводаряване във фейсбук.Там ще имате възможност да дарите на конкретни хора в нужда.

22

Анонимен

преди 2 години

Да ходи Бойко и ортата му да даряват, не само да обират народа.

21

Кръводарител

преди 2 години

Как да даваш кръв като разни Фигуранти, сестри Галеви,Краварки, Гечевци,Янакевци,Хаджикян,Минекян ,Престакян......и още цяла сюрия ти изпива кръвчицата всеки ден ? Не остана кръв за даване!

20

Питър

преди 2 години

До Анонимен 21Така е, но има и други пречки от чисто организационен характер. На два пъти съм се пробвал да дарявам - единият път кабинетът беше затворен, а на втория не ми разрешиха, защото кръвното ми било високо в дадения момент. Според мен това беше напълно излишно презастраховане. Например в Лондон съм дарявал много пъти и нито веднъж не са ме върнали, а също не имало и проблем.

19

Анонимен

преди 2 години

Вярата на едно общество в собствената му доброта се развива с непрекъснато действтвие. Кото хората са обезверени, те спират да проявяват благотворителност, която считат за пропиляване на собственото си благосъстояние за сметката на хора които не биха направили същото. Дали това е така или не е без значение, единствено мнението на хората в добротата на съгражданите им е меродавно. Това отношение е следствие на безобразното ръговодство и управление в последните десетилетия.

18

Ванката

преди 2 години

За близки бих дарил, но за "обществено" ползване - твърдо НЕ! Но пък урина дарявам, ако искат.

17

Анонимен

преди 2 години

Не искай от българина да дарява. Той само взима. Дай му да взима на готово само. А иначе цял свят му е виновен.

16

да

преди 2 години

И после отива в богоизбраните, а за обикновения човек- естествено винаги няма. Но богоизбраните не даряват кръв, естествено.

15

АнонимеН

преди 2 години

ДЕНЯ В КОЙТО РАБОТЕЩ ДАРЯВА ДА МУ СЕ ПОКРИВА НА 100 % ОТ ДЪРЖАВАТА И САМО ТОВА ДА СЕ НАПРАВИ ЩЕ СЕ РЕШИ ТОЗИ ПРОБЛЕМ, НО ПАРИ НЯМА!! А ДЪРЖАВАТА Е НАПЪЛНО РАЗОРЕНА И ИЗТОЧЕНА ОТ БОРИСОВ

14

Анонимен

преди 2 години

Баща ми даряваше кръв по 3 пъти на година. Докато не му се наложи кръв, където му поискаха да си плати за да му бъде доставена, след което спря да дарява. Аз също не дарявам по същата причина.

13

лопатар

преди 2 години

Гледам призиви да се плаща кръводаряването... В Канада е само доброволно, но винаги има достатъчно хора. Често се рекламира по радиото. Аз дарявам 4 пъти в годината - последният път беше преди два дни. Отнема само един час, а знаеш, че ще отиде за хора в нужда. Цялото ни семейство сме декларирали, че в случай на смърт, органите ни могат да се използват за трансплантация.

12

до 1

преди 2 години

По света не се плаща, но и няма мpъсни схеми за продажба в чужбина. Благотворителността свършва там, където започва печалбарството на чужд гръб.

11

Кръводарител

преди 2 години

Значи , лежи пациента на операционната маса.... около него доблестни лекари, отговорни медицински сестри , трудолюбиви санитари , мениджъри, болнична администрация И ВСИЧКИ ТЕ ЧАКАТ да се появи от някъде кръвоДАРИТЕЛ че да спасят умиращия болен ..... ако не се намери такъв - търсят роднините . А ако са далеко и не могат да дойдат навреме .... - Сестра ,запишете часа на смърта на пациента . Да влиза следващия . НО НИКОЙ НЕ СЕ НАТИСКА ОТ ЦЯЛА БОЛНИЦА ДА ДАРИ КРЪВ. Лично бях свидетел .

10

Анонимен

преди 2 години

България е застаряваща нация. Над 65г не се дарява кръв. Изобщо не се радвайте на неГЕРБерите. Те са на власт за да могат американците да си присвоят работещия частен бизнес.Вие сте зле, защото демографията се СРИНА, а се срина, защото младите хора не искат да бъдат българи-т.е.вашите мили еничарчета никога няма да се върнат в България. С други думи дори да искат западни фирми да построят завод в България просто няма работна ръка. Никой не ви е виновен, че сте голи охлюви.

9

АнонимеН

преди 2 години

НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ ПЛАТЕНО КРЪВОДАРЯВАНЕТО , ЧЕ ЩЕ ПОЧНАТ ДА НИ ИЗТОЧВАТ КРЪВТА ПО УЛИЦИТЕ !!! НО В ЧУЖБИНА ТОЗИ ВЪПРОС Е РЕШЕН КАТО СЕ ДАВАТ ОБЛЕКЧЕНИЯ ЗА РАБОТЕЩИТЕ КОИТО КРЪВОДАРЯВАТ!! ВЪВ БЪЛГАРИЯ БОРИСОВ КАЗА, ЧЕ ПАРИ НЯМА ЗА ОБЛЕКЧЕНИЯ И, ЧЕ СТАНИШЕВ Е ВИНОВЕН!