252

Щирлиц

преди 3 години

Тоя да отговори защо упорито отказваше да спомене Русия на всички чествания,които окепазяваше с присъствието и с неуместните си евроГл.упости.

251

Анонимен

преди 3 години

Много тъпо заглавие,излиза ,че сме фашисти и татари!

250

Анонимен

преди 3 години

фашисти и татари ли ни нарече,????

249

Анонимен

преди 3 години

Плевнелиев е български македонец с потекло от Северна Гърция и Гоце Делчев !Както обикновено във всичко е прав,но българина не е дорасъл за такъв достоен президент.

248

Емил

преди 3 години

Този е пълен срам и позор! Изпитвам неудобство, че това нещо беше президент. Можеше да пробие дъното по-дълбоко само Цецка-апартамента, ако раята я беше избрала.

247

259

преди 3 години

До Анонимен 259Семинарията работеше, от там излизаха свещеници...===Да бе свещеници, ама някои свещеници с не толкова хубави неща под расото.

246

Анонимен

преди 3 години

Аз си тъжа по Цецка Цачева. Мноо готина мадама и политичка. Каква загуба само

245

До българин

преди 3 години

Александър Невски е друга работа. Те само проверяваха да не сме с къси полички. Аз също съм ходила през студентските години на служения по повод големите църковни празници. Не слагай палчета надолу за щяло и нещяло. Преживях две големи събития, когато смятах, че се пишеше истинска история.

244

Анонимен

преди 3 години

Няма да се намери по-голям нахалник, освен от неговия началник

243

НикогаВечеСДС-Чума

преди 3 години

Няма ли мераклия да го "ваксинира" този ***?

242

българин

преди 3 години

До: номер 259Не разбрах на кого точно отговаряш, но ако говориш за времето на комунизма то да, беше забранено. Влизал съм в Александър Невски, не са ме спирали.Обаче не така бяха нещата по време на Великден!!!Тогава зоната около целия катедрален храм беше обградена от милиция, въжета, КПП-та, пиле не можеше да прехвръкне!!! На КПП-тата пускаха само хора с пропуски от Светия Синод!Нормален българин не можеше да влезе! Пускаха и гърци, туристи, но не и българи!

241

259

преди 3 години

До 259Голтаците и пияндетата по селата станаха партийци и т.н.

240

259

преди 3 години

До АнонименАко ти не си чувал за хора, имали проблеми с работа, след като са били на някой църковен празник, то си е твое право да мислиш така. Ти беше ли дете по ония времена? Ние си имахме своите игри, които имаха своите корени в езическите традиции на народа. Те се забраниха също. Ей, аз имам достатъчно години до 1989, но не преди да ни дадат на Й.В.С. С каквви ли не глупави четива ни занимаваха в училище, след редовните часове - то не бе Овчарчето Калитко, то Митко Палаузов...

239

българин

преди 3 години

А кой е казал, че сме "фашисти и татари" че не разбрах?Впрочем, не разбрах и какво обидно има в татарите?

238

252

преди 3 години

До Анонимен 252Днешните гърци са слабо подобие на древните такива, те са смесица от араби, българи, албанци, турци, роми...======== Пропусна да споменеш етиопците. Та нали православната религия е всъщност коптската. Ама не, луната е гръцка, древната история е гръцка, а бе всичко е гръцко.

237

Я кажи

преди 3 години

ве колко американски шпиони има в България.Тали ще продължаваме капак на народа и пралня на пари за шпионаж.Хитрец глупав.

236

Анонимен

преди 3 години

Тоя е родоотстъпник

235

Анонимен

преди 3 години

Ходенето на църква било забранено. През 70-те всяка събота ходех в "Александър Невски" да слушам църковните песнопения, бяха прекрасни. Хората си влизаха най-спокойно, палеха свещи, не видях някой да им забранява. Да, възпитаваха ни в атеизъм, но забрани нямаше. И църковната академия /Семинарията/ си работеше, оттам излизаха свещеници. Стига пропаганда!!!

234

Анонимен

преди 3 години

247 Едрият шрифт не помага с лъжите, които си написал. Цяла Северна Гърция са българи, асимилирани от гърците, прогонени, или избити, останалите на юг, са албанци, турци, араби, циганисъщо. Още от древността Гърция никога не е имала силна държава, поради островния характер на територията си. Били са градове-държави, които са воювали помежду си. Едва в 19 век, след края на Османската империя, когато се създават националните държави, гърците получават своя такава. Откраднаха 300млд от ЕС.

233

До Жоро

преди 3 години

Аз не съм толкоз сигурна дали са ни освободили или просто са искали достъп до протоците. След 500 години в Отоманската Империя, българите си бяха запазили религия и език. След като Източна и Централна Европа попаднаха под контрола на Й. В. С., ходенето на църква и изповядването на религия беше забранено. Където и да е по света, когато срещна някого идентифицирайки сед като турчин, си казваме "Здравей комшу!".