45

Анонимен

преди 3 години

пАспорта е нужен за пътуване нищо друго,кога ще живееш с алчни,прости българи в Б-я.България това не е Европа.Корупция и кражби на пари,тресе се целия свят от информацията за чекмеджета и злато.Последна в класацията стигна афериканските държави на ниво образование,комуникация.Парламента е пълен отвратителни хора .

44

Анонимен

преди 3 години

в с.македония българите официално не са признати като етнос. повечето поддръжници на България се крият, но има във всяка партия. службите там са супер силни и унищожават всичко българско и про-българско. това, което пробългарските хора и политици там правят, е да мълчат доволно за ветото и да не възразяват. просръбските и югославски правителства там ще бъдат свалени заради глад и икономическа принуда; все още не става с открито противопоставяне. тази държава е все още под окупация.

43

Анонимен

преди 3 години

членството на България в ЕС е голям трън в зад*ника на юго-македонистките служби във вардарско. да си сърбин в с.македония вече не е изгодно; не получаваш нищо, а албанците също притискат. и 'македонецът' започва трескаво да търси далечен пра-роднина българин, да вади документи и публично се отказва да бъде сърбин или сърбоман. това убива великосръбските шовинисти там, които 100 години издевателстват на тази територия.

42

Az

преди 3 години

Защо си мислите че всички македонци имат документи за дядовците и бабите си че са българи ? Има един господин Лазар младенов от Българския културен клуб в Скопие, който заверява заявления за български произход на база .... статистиката на Васил Кънчов от преди един век. Срещу ЗАПЛАЩАНЕ. После с този "документ" се кандидатства за българско гражданство. Нима някой си мисли че продаващите паспорти ( ВМРО ) ще разследват себес си, когато са част от управляващите ???

41

ПРОФЕСОР ПРЪЦ

преди 3 години

Турците не изтриха българската ни идентичност през петстотин годишно робство,а македонците им промиха мозъците само за петдесет години...

40

Анонимен

преди 3 години

До тъжна истина....общо тези, които симпатизират на българия, са между 250.000-300.000...За съжаление не е така. На последните избори пробългарската партия в СРМ спечели около 2хил. гласа в цялата страна. Причините да взимат паспорти са чисто икономически. След това излизат и ни ругаят по чужбина. Трябва да се престане с това раздаване на гражданство на калпак и да се вдигне летвата за придобиването. И задължително нови правила за по-лесно отнемане на в някакъв изпитателен срок.

39

Анонимен

преди 3 години

доста хора пишат тук без идея каква е процедурата за бг гражданство. от македонците се иска да докажат произход; наистина част от тях имат нужда от ЕС паспорт, но не забравяйте, че когато извадиш прашясали документи на баба си/дядо си от сандък в мазе, ги четеш! и почваш да си задаваш въпроси - как, аджеба дедото и бабата са били българи, а баща ми е записан македонец? питаш роднини, почваш да ровиш семейната си история и доста често онемяваш, като разбереш истината. познавам такива 'македонци'.

38

Анонимен

преди 3 години

"През тези 5 г. малко над 25 600 македонци са сменили паспорта си за роден."Това го изпратете към македонските медии.

37

Анонимен

преди 3 години

много малко са останалите чисти българи във вардарско. освен няколкото геноцида срещу българщината, там текат 'естествени' процеси - доста бивши българи и българки са се женили за сръбски, словенски и хърватски офицери, политици, общинари, богаташи, въобще за управляващата класа; с цел да 'си оправят живота'. случва се и у нас, и на тях не им е чуждо. като минат 4-5 поколения смесени бракове и живееш в югославия, а после в македония, действително си югославянин или македонец обективно.

36

тъжна истина

преди 3 години

около 90.000 човека от с.македония са с получено бг гражданство, а около 30.000 са в процедура. общо тези, които симпатизират на българия, са между 250.000-300.000. албанците са над 600.000 при 1,9милиона население. от 1912г. сме били в областта 6 години, останалите 103г. управляват сърби,словенци,хървати. или 7 поколения смесени бракове, вкл. с босненци и албанци. а последните 70 югославски години бяха разцвет за тях, етническата картина е изцяло сменена там! за хубаво или лошо.

35

345

преди 3 години

Само след като се откажат от македонското си гражданство! Иначе взимат паспорти, пътуват, лаят и псуват България. Отделно да се отнемат паспортите на "българи от РСМ", доказано обидили България!

34

Анонимен

преди 3 години

Този конфликт между българи и македонците го правят самите македонци-националисти. Животът там стана по-тежък. Аз учих с мого македонци. След завършването, повечето се върнаха вкъщи и чак след 10 години заминаха за Европа, защото не смогват там. Както и наши българи, които заминават за чужбина. Човек се оправя както може. И не се връзвайте на този изкуствен конфликт, който ВМРО използват за реклама.

33

Буржоа

преди 3 години

Когато признае макето, че няма такава държава Македония а си е чисто българска провинция и да се подпише тогава бг паспорт.

32

Разпоредих!!!

преди 3 години

На македонец български паспорт никога да не се дава!

31

Анонимен

преди 3 години

До БуржоаТук минаваш интервю на български. Питат доста въпроси. Също така трябва да предоставиш автобиография. Разпитват и по нея. Много откази има, заради езика, документи или досиета. Гражданството не се дава лесно, не се бъркайте. И македонците по-трудно доказват българския произход, трябвало баба ти или дядо ти да са учили в българско училище, да имаш документ преди 100 години.

30

Anonymous

преди 3 години

Макетата търсят БГ паспорти защото не ги пускат никъде ИЗ Европа с техните документи. Не че много са приискали да се признаят за нашенци, просто им е изгодно. Иначе си ни плюят без спирка..

29

Гоце

преди 3 години

- " Влезнал къкедонец да се къпе и излезнал Чист Българин".

28

София

преди 3 години

Българска ЛК само след рецитиране на "Аз съм българче" пред подбрана аудитория.

27

Анонимен

преди 3 години

До странна работаАз съм една от тях. Българка с български произход и вече 20 години живея в България и 15 години работя и плащам данъци. Не всички са заминали за Европа. След мен двете ми сестри и братът ми дойде, всички сме в България, тук живеем, тук работим.

26

НКК

преди 3 години

Къде са тези почти 10 000 северомакедонци в тази антибългарска истерия в страната им. Взимат паспортите и духват на запад. Служителите с бели якички преди всичко от ВМРО гушват хилядарките в джобовете си и не им пука изобщо какво се говори в Северна Македония за българите и България. Трябва да се забрани издаването на български паспорти на тези псевдо българи или ако се издаде да нямат друго граждансто.