65

БЪЛГАРИН

преди 3 години

От статията става ясно, че много от македонските българи желаят да получат българско гражданство и това е радостно събитие за нас. Предлагам във форумите да не обиждаме нашите кръвни братя от Македония, когато ругаем македонистите и титовите коминтерновци , а българите там просто ги наричаме "нашите братя в Македония" или "македонските българи". А македонистите или да се покаят или да стягат куфарите за Делтата на Амазония, ако искат да избегнат ударите на закон след близката космическа война.

64

Анонимен

преди 3 години

къде го видяхте това българско мнозинство в македония? кой го признава? къде е записано черно на бяло? коя друга държава на света официално (и неофициално) знае и се съгласява, че там има българи, да не говорим за мнозинство? колкото и да се тупаме по гърдите, никой не ни бръсне за сл*ива! всяка световна институция, държава, политик, ще ви кажат, че правото на самоопределние е водещото, не някакви илюзии. затова - да се признае официално българско малцинство там е първата крачка от многото други

63

Анонимен

преди 3 години

Проблемите с МК нямаше да ги има, ако имахме висок стандарт и благополучие, на нивото на една Чехия или Словакия. Щяха да се изпотрепят да се пишат българи, нещата щяха да се получат гладко и от само себе си. От хубавото не бяга никой, а младите хора търсят добри условия, дреме им за история, хайдути и пр. А какво предлага БГ, я да се погледнем отвън: смъртност, раждаемост, бедност, мизерия, корупция, чекмеджета с евро, руско влияние, мутри, злоупотреби с милиарди, далавери, месеци протести....

62

бг

преди 3 години

До Да , ама не !БКП насила накара македънските бълари да се пишат южни сърби за да угоди на московските си господари -да им поднесе на тепсия една разпокъсана и циганизирана българия за да могат да завладеят проливите по-лесно.Затова трябва да се пркръстят на АКП антибългарска коменистическа партия

61

Карлсон от покрива

преди 3 години

До Анонимен Какъв Тато ! 50-те години не е бил никой! Опресни си паметта! Само него ли си запомнил??

60

Даа!

преди 3 години

Македонците които искат българско гражданство няма да загубят , ще живеят в Бг по-спокойно и по-демократично , имаме територия , свободни села и ГРАДОВЕ !

59

Фактите !

преди 3 години

До До умницитеЗащо , нека да им дадем паспорти , и да се преброят , тогава действително ще се окаже че са повече !

58

Анонимен

преди 3 години

Алооо, макетата, нещо да кажете по въпроса?Нали бяхте много велики в Шиптерландия и на вас "България ви не требе"?Пък сега се оказа, че на половината ви бабите се оказаха българки (другата половина са албанци).

57

Да , ама не !

преди 3 години

НаШте управници предпочитат бежанците !Вместо да си поправим грешките спрямо българските македонци , още при Т.Живков имаше грешка , когато македонци искаха да се пишат българи , Тато каза че не може , македонци са !Да войводо продажна от ВМРО , и ти искаш от тях беснословни пари за паспорти !

56

До умниците

преди 3 години

Не пишете щуротии.Не може да се признае българско МАЛЦИНСТВО в Северна Македония, защото там българите са МНОЗИНСТВО. Единствено може да се признае, че мнозинството са българи.Същото важи и за езика. Официалният език в Северна Македония си е български. Той е западнобългарски говор, изведен до книжовна норма. Друг е въпросът как го наричат.

55

Анонимен

преди 3 години

някъв им продаваше паспорти по 5000 евро -ко стана ?

54

Анонимен

преди 3 години

албанците и сърбите признават българско малцинство, само македонците - не. защо ни е объркана политиката спрямо тях? май още вярваме на басните, че българите там са мнозинство, но за съжаление не е така отдавна. това беше най-разумното условие - официално признаване на българско малцинство и право да си ползват езика българите там. македония отдавна не е 'цела', а е разделена и винаги е била мултиетническа територия; нека всички там живеят в мир и всеки да бъде какъвто иска да е без тормоз.

53

Анонимен

преди 3 години

хора, процедурата е точно обратната. ставаш български гражданин и после получаваш паспорт. не може да 'вземеш' паспорт на никоя държава, без да си неин поданик или гражданин.

52

Анонимен

преди 3 години

в сев. македония трябва да се въведе български език като един от официалните; да се впише официално българско малцинство и оттам нататък всеки е свободен да бъде какъвто си иска. и спираме със споровете завинаги. който се чувства българин, да не го преследват и притискат; който си е македонец, да си говори македонски и да си вярва в каквото иска. факт е, че след 100 години геноцид, българите там са на изчезване, но все още ги има. не знам защо не сме го поискали официално все още.

51

sss

преди 3 години

Нека искат, но крайно време е да се махне това двойно гражданство. Взимаш български паспорт и ставаш български гражданин

50

malart

преди 3 години

Искат паспорти. В Западна Европа псуват България след това.

49

Анонимен

преди 3 години

Оказва се, че с раздаването на паспорти на македонците си го на.биваме, ама зверски. Даваме паспорти на десетки хиляди, които ни ненавиждат, мразят българщината; излизат в бели държави, там ни плюват, увеличават диаспората си, респ. антибългарската подкрепа, работят срещу нас, изпращат и пари за икономиката на СРМ. Едно ми е интересно, от 89г. досега колко стотици БГ милиона са изтекли за МК като вода в сито. Някой трюбва да я направи тази сметка и да приключим вече с т.нар. "братя" зад Вардаро.

48

македонац

преди 3 години

Македонец който сака бугарско гражданство ова се стнаува оти он си е сложил ваксина от Бугария.Бугарската ваксина променува мозга во главата на люгете за това бугарите ни я препорачуват сакат да мислиме, дека сме бyгари а *** ние вситинските македонци не сака ме бугарска ваксина,море и македонците дека живет у Бугариа исто да не си я слагуват.

47

Анонимен

преди 3 години

Е сега вече няма как да отречем македонско малцинство в България.

46

Анонимен

преди 3 години

Българското в СРМ е в историята. Там всичко е приключено и няма връщане назад. Историята, фактите, откъде са, какви са били дедите им са им прекрасно известни, но ТЕ НЕ ИСКАТ! да са българи, СРАМ ГИ Е! от българския им произход, искат да са южни славяни... Това е, точка край, финито, чиповете са им други, спрямо нас отдавна са по-сърби от сърбите. И от тази реалност нема бегане, останалото са илузии... Затова просто няма как да им остъпим за ЕС, на практика това отдавна е вражеска държава.