128

1-n

преди 3 години

Аре бе писна ми *аси героя на новото времеАре чиба бе, кой го брига?

127

Пешо

преди 3 години

Сълзите пресъхват, идва друг в сърцето, мда.

126

Mda

преди 3 години

Забравя се че има и друг българин който катери в Хималаите и има успешно изкапване на Еверест и на К2 - софийският адвокат Стефанов. Само че за разлика от Скатов той не се изживява в медиите като някакъв топ алпинист с мисия да спасява света. Участва в туристическите експедиции, плаща си от джоба и упражнява хобито си.

125

Анонимен

преди 3 години

Нека да приключим тази тема във форума с една снимка на починалия планинар Атанас Скатов. На снимката - изкачил определена'планинска височина той държи детски плакат с надпис " Обичам те, Васко!" Определено е обичал сина си, въпреки че , уви, е изоставил самия него и майка му и предпочел друг човек и партньорка. Да почива в мир Атанас Скатов. Съболезнования за родителите му и близките му! Съболезнования за жена му и детето му, ще се справят заедно въпреки злополуката.

124

Анонимен

преди 3 години

До До защитаващите възвишената ШаниПрав си. Но ***, защитаващи пакистанската патица Шани нападат детето и майка му, понеже са слабаци и нещастници,досущ като Скатов. Дано да се подкрепят заедно, въпреки че бащата и мъжа липсваше в живота им и преди да умре и да стане печално известен. Да изоставиш жена си и детето си и въобще да не се интересуваш за тях, само безотговорни *** като Скатов могат да направят това.

123

Анонимен

преди 3 години

Бившата му съпруга дали ще каже нещо? Едва ли, жената се е отървала на време от тоя пapaзит.

122

xli

преди 3 години

Може ли да пишете такива глупости за покойник !!! Акъла ви е в петите!

121

Анонимен

преди 3 години

Честно, боли ме оная работа. К2 е най-смъртоносният 8-хилядник, така че винаги има шанс да не се върнеш жив оттам.Ако го беше разубедила - сега щеше да е жив.А ако иска да прави такива драми - да се беше записала в някой латиноамерикански сериал.

120

До 123

преди 3 години

Експедициите на Боян бяха безкрайно бюджетни, плащаше само за базови условия, другото всичко сам... Скатов се ширеше с екстри, та накрая завел дори гаджето си...

119

Анонимен

преди 3 години

До защитаващите възвишената ШаниЗащо не пише нещо и за детето, останало без баща, ами се обръща само към другите роднини на Скатов? То не страда явно - вече веднъж е било изхвърлено от живота му. Нещо свързвано с наследство ли?

118

До 123

преди 3 години

Скатов и Петров е обидно да бъдат приравнявани. Петров изкачва сам и без шерпа, има куп научни публикации зад гърба си някой от които базирани на опита му в Хималаите, където наред с катеренето събира различни биологични спесимени. Скатов изкачва с персонален шерпа, кислород и... рупа трева и моркови. Над 8000 метра кислорода те кара да се чустваш затоплен, мозъка ти работи все едно си на 1500-2000 метра по-ниско, разликата е колосална!!!

117

до 122

преди 3 години

Къде видя обвинение, аз просто си направих неформална преценка на ситуацията по фактите, които са широко известни / даже пропуснах, че е веган.../. Всеки сам си взема решенията и си носи кръста. Героизъм аз не виждам никакъв, даже според мен след като създадеш дете, няма место за такива авантюризми. Като искаш такъв живот, просто не прави деца, защото е непочтенно и безотговорно най-малкото.

116

Анонимен

преди 3 години

До 120Скатов и Петров са единствените планинари в България, други нема... И да има, не са ненормални самовлюбени самоубийци...

115

Анонимен

преди 3 години

До 120Остава да обвиниш цял български народ за виновен за съзнателния избор и смъртносно последствие на един, който се мисли за по - специален от собствените си сънародници.

114

GG

преди 3 години

До 120Като добавим и наскорото се качили 5-6 човека, шансът става отрицателен

113

Анонимен

преди 3 години

Много спешъл са всичките, ама ако бяха се врътнали за 20 мин в лекция по теория на вероятностите, щеше да им стане ясно, че на 4ма- изкачили К2, се пада по един останал там като част от пейзажа . Дотук 20% шанс, но все пак е зима и шансът пада на 2% , а като добавим че технически не е на ниво автоматзъм при -50 градуса, шансът му е бил под 0.02%. Трагедия е безспорно, но напълно предвидима и предотвратима.

112

:(

преди 3 години

R.I.P.

111

Анонимен

преди 3 години

Разтреперили са му се ръчичките и е паднал. Нали е веган. Няма място за драма.

110

Анонимен

преди 3 години

Ако беше тръгнала нагоре с него, нямаше да има нито сълзи, нито болка.

109

Анонимен

преди 3 години

Аз харесвам от русите нации.Хубаво, пак поне са европейски, а не индийски. И стига да те харесва такава. Но не ти дава правото да обиждаш българките.