168

Анонимен

преди 3 години

Той не те чува моме и се еметнал от някакъв чукар, вместо да живее до старини с теб. Забрави и стига писа жалейки по сайтовете, ами си намери някой верен спътник, който да го е грижа за теб!

167

Кръстьо

преди 3 години

Не бива да се разделят сърца, които толкова се обичат !

166

Анонимен

преди 3 години

Не мога да разбера катерачите. Уж природолюбители, колко ресурси безсмислено се харчат всяка година покрай експедицийките им. Като видях онази снимка на върволицата, минаваща през Хималаите, и ми стана ясно, че там вече има предимно позьори, жадни за слава. Убиха спорта, убиха приключението, превърнаха го в инстаграмен туризъм. Те не почитат планината и планината вече не ги обича. Съжалявам за пича, но ми се види страшен провинциалист, и жена му също, ако не е колата, да е планината.

165

Анонимен

преди 3 години

"Само егоистичната ми любов иска да те задържи, но ти принадлежиш на своята кауза!"Тя и неговата любов е била егоистична, но не към нея. Опасявам се. Каква глупачка!Каква мисия, каква кауза, какви пет лева? Пълен абсурд. Такива коментари не трябва да се разпространяват от медиите, защото само увеличават безумниците. Още утре вече ще има още един обработен и безотговорен самоубиец, който ще тръгва да доказва на света, че е велик мъжкар и някаква скала е по-важна от децата му.

164

аз-ът

преди 3 години

изкъртващо либерално и драматично. просълзих се.

163

riho

преди 3 години

охооо, вече предусещам новата сеирджийска тръпка: годеницата на скатов vs женато до Боян Петров

162

Анонимен

преди 3 години

Да не се е върнал Елвис та пишете толко глупости...

161

Анонимен

преди 3 години

Все се чудя от къде намират сили и нерви да пишат из мрежите след такава трагедия която ги е сполетяла. Аз едва ли ще знам къде се намирам, да не говорим за писане след едва няколко дена. И каква е тая показност. Човека умрял. Жали си го сама а не публично. Колко искренно е това не се знае

160

До 167

преди 3 години

Да бе ама в някой бетонни чутури всичко е комунизъм, а че и тогава е имало истински способни хора се отрича. В крайна сметка след Проданов и останалите успяха да се докажат. А в алпинистката общноат никой не признава Скатов за част от тях, но нямаха смелостта гласно да обявят че е просто един шут сред гилдията. Никой не посмя да се изправи срещу неизбежната медийна реакция която щеше да предизвика изричайки очевидното.

159

Анонимен

преди 3 години

Какво общо има особняк ли е бил Проданов , чешит ли е, към факта, че е бил най-добрият български алпинист и сред най-добрите алпинисти въобще в света, рискувал е себе си, не чужд живот. Прави нещо неповторено до сега. С триста хиляди евро има поне 5000 българи,които от раз повтарят геройските изкачвания на хималайските туристи.

158

До 167

преди 3 години

Да, и някой още не могат да му простят че Партията го прати там. Само, че не Партията го качи на върха по най-трудния маршрут, а уменията му. Може би е бил егоист, но доказа че може нещо много по-сложно от едното пълзене по опънато въже с джумара... В интерес на истината до щурма към върха, Христо Проданов и експедицията ни също са ползвали шерпи.

157

българин

преди 3 години

до 166. Ти помниш ли изкачването на Проданов? Този човек беше одобняк и чешит!

156

Анонимен

преди 3 години

Какво геройство е това, плащане на колосални суми за масово качване с шерпа,кислород, въже,стълба...това ,което направи Проданов е колосално и го разбирам, ако си най-добрият и го знаеш и имаш шанс да направиш нещо изключително няма друг път за теб,въпреки риска. Ако ще е гарга да е рошава!Ама това с хималайският туризъм да те побутват шерпите ,а ти да се пъчиш не го разбирам.

155

българин

преди 3 години

И още нещо ще спомена и приключвам.Виждам че няма голям интерес по темата,от младите българи.Майка му на Милен се казва Динка която лично познавах. Както казах преди година бях в родното му село,но не се сетих да питам някого.дали все още е жива.Има сестра родена 1962 ра година.Беше съученичка на моята сестра.Тя също е родена 62 година.Баща му се казваше Георги. Помня когато почина.Той и за това Милен се прибра тогава,за да е до майка си.И да.Минали неща във времето и годините.Но ги помня!

154

българин

преди 3 години

Да така е! Последно бях в родното му село преди 1 година. Има паметма плоча в негова чест на центъра в селото му.Присъствах на изпрасщането му преди да замине войник.И той присъства на моето тогава.Има негова снимка и преди да се качиш на Карандила в Сливен.С брада и раница на гръб.Пак казвам.Беше невероятен мъж!И жалко че не се върна от Еверест!

153

българин

преди 3 години

Имате ли въпроси към мен деца на 31 годишната "демокрация"вече в България? Това което ви споделям,няма да го прочетете в НИТО една медия днес в България!

152

българин

преди 3 години

И понеже пак Сливенски алпинист загина уви.Ще споделя спомени от предният загинал Сливенски алпинист Милен Медков.Беше ми наборче.Баща му почина и се прибра за година време при майка си.Караше една УАЗка линейка в едно Сливенско село кън здравната служба!Преди да замине за Еверест 1989 г.Ми каза така.Наборе,отивам на Еверест.И върна ли се жив.Приключвам с алпинизма.Ще се оженя след това.Беше много честен и открит мъж!Пихме по бира преди да го изпратим!За съжаление Не се върна!-:(((Готин беше!

151

До 157

преди 3 години

Ами имат си тръпка, нужда от адреналин, самодоказване и т. н. Аз не укорявам никого за това. Просто Скатов беше много фалшив герой. Има толкова много истински, но на преден план излизат такива позьори, което е много жалко. България има плеяда изключителни алпинисти, а в един момент той се оказва най-титулувания... "алпинист" на България. Ай сиктир, идва ни малко в повече.

150

К6

преди 3 години

Винаги съм се питал какво искат да докажат като изкачват баирите ?? Нелепо ненужно безсмислено показно геройство и смърт

149

До Циник

преди 3 години

ами има и кадри с празни бутилки от уиски и камара бирени кенчета... това не в базовия лагер, а по горните лагери на Еверест... смятай за какво става въпрос там.Може да се видят и хора с цигара в устата... На К2 едва ли може да се случи, затова и К2 не е за всеки.