26

до 24

преди 3 години

Има счетоводители и счетоводители. Същото като с адвокатите, същото като с програмистите. Единият счетоводител е тройкаджия от УНСС, другият изобщо няма висше, ама изкарал 2-седмичен курс и се мисли за велик, а третият- има докторантура и мозъкът му сече. С програмистите е същото. Единият завършил СУ, другият- MIT, а третият- софтуни и се мисли за програмист вече.

25

до 21

преди 3 години

Ти смисъла на статията не си разбрал, ама седнал за заплати да говори. Мъкаа, мъка... Статията е за най-известните и популярните в редица мрежи програмисти- да го кажем на *** език и техните предполагаеми доходи. Не е речено някой известен, че взима много. Защото имам сума топ мениджъри за приятели, които се водят ИТ-та и ги няма по никои статии и взимат шестцифрени месечни заплати.

24

до 24

преди 3 години

Колко счетоводители има в София, драги ми смехурко? Дали има и 5000. На фона на 1 милион работещи смятай...

23

Анонимен

преди 3 години

До до 17Какво? Моля? 80% са квалифицирани? Сега счетоводителите и те ли станаха "квалифицирани" кадри?

22

до 21

преди 3 години

3400 взимат студентите в ИТ сектора без никакви знания, ограмоти се. Статията за топ 10 програмисти не е за топ 10 най-добре платени програмисти, а за съвсем друго. Ама на общак няма как да се обясни. Залъгвай се как се взимат по 3к в сектора и така. Аз преди 10 години взимах толкова начално. Сега с тези пари не мога вноската за колата да си платя.

21

до 14

преди 3 години

Аз, например, от сума време се бях настроил да напусна и точно по време на кризата имах 4 оферти, над които размишлявах месец. Приех едната юни месец. Мина и замина и изпитателен срок и всичко. Парите са ми 40% повече от преди. Абе, явно си в същия сектор и знаеш как е- работните места са много повече от работещите в ИТ сектора.

20

Анонимен

преди 3 години

До До 1Това е статия, която говореше за топ 10 програмиста в България.10. Един взимал над 20000, ама последния в лситата до 10 000. Представи си, за номер 20, а после номер 100. И това са топа. Останалите, взимат средно по 3400, като по успешните взимат 5500-7000 лева, но са ръководители на екипи и им звънят шефовете в 3 сутрината, да оправят нещо фанало огън по проектите. 5500 на "пачка" виждал ли си. Не са особено много. Ще трбява 10 години да бачкаш, да не харчиш и тогава ще имаш "пачки"

19

до 17

преди 3 години

При условие, че 50% от работещите са в София и от тях 80% са квалифицирани кадри не виждам кое свършва на моята врата?! В "лъскавите офиси" работим половин милион души само в София.

18

У

преди 3 години

No 1 всеки ден пише срещу програмистите, независимо за какво е статията. Има няколко възможни варианта-или са го резнали за някаква позиция,-или е неук завистник, -или е най-обикновено ку/ку...ку/ку. Вместо да пише едно и също, да опита да направи нещо. Аз се белосвам няколко дена с едни Ардуино базирани контролерчета, дето е най-потребителски направено и още има кусури. Представям си какво е да направиш нещо сложно за кола, банка или софтуеър за голяма корпорация. Да са живи, здрави и богати!

17

Nona

преди 3 години

По-скоро е обратното: рецесията ни вкара в коронавирус!

16

Анонимен

преди 3 години

"Безработица?! В София?! Айде нЕма нужда. Покрай кризата съкратихме няколко колеги- намериха си работа за 2 седмици. В квалифицирания сектор прелива от работа, а както долу са казали какво може да прави един сервитьор, например (90% от безработните са сервитьори)"Светът не свършва на водната ти варата. Стой си с хубавия офис и ръси акъли, ама на коелгите си.

15

БАНко

преди 3 години

СЛОЖЕТЕ СНИМКА НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ , КАК ,, ЯНУАРИ, ФЕВРУАРИ ИЗДИГАМ ИКОНОМИКАТА НАГОРЕ" !!!???ПОЗОР СИ ТИКВО !!!

14

Възмутен

преди 3 години

Навсякъде и всичко го връзват с коронавируса!По телевизии ,радиа,вестници и интернети само коронавирус и коронавирус!Масова офанзива и психически натиск!Аман!От една година все едно и също като папагали!Даже вече не чета статиите им а влизам само да ги напсу вам!

13

Анонимен

преди 3 години

Безработица?! В София?! Айде нЕма нужда. Покрай кризата съкратихме няколко колеги- намериха си работа за 2 седмици. В квалифицирания сектор прелива от работа, а както долу са казали какво може да прави един сервитьор, например (90% от безработните са сервитьори). Отговорът е нищо. Отива да работи в склад, ама и там има огромен наплив. Дано им дойде акълът на някои хора, че заплатата не трябва да е в плик и тези професии на слуга са временни, но не и до живот. Трябва си квалификация.

12

Анонимен

преди 3 години

Да, факт е, че програмистите трупаме пачки, защото знаем как да се адаптираме към кризата, а един сервитьор няма как да се адаптира, защото няма НИКАКВИ знания, които да са търсени. И да си плямпате как щели да ни съкащават, и да не си плямпате, слабо ни интересува, имаме вложения и спестявания до живот. Иначе към днешен момент не смогваме от работа и масово нови и нови компании налазват насам, защото данъците са ниски, както и осигуровките. Тепърва ще се развива секторът.

11

Анонимен

преди 3 години

Как така бря икономисти ,за година се подариха милиард и повече на същия тоя бизнес ,кои кой са ги получили )

10

ТОШО

преди 3 години

ПАРИ ЩЕ ИМА НО НЕ ЗА ВСИЧКИ

9

Анонимен

преди 3 години

До ПрограмиститеИ? Яд ли т е кво? Да беше си набил малко мозък в тъпата селска глава и ти щеше да прибираш, ама нейсе - по-лесно е да тропаш по масата и да обясняваш как "ония ми ***" не заслужават и 2 лева, а ти великия българин, крепещ световната икономика на плещите си както крепищ бутилки водка в дискотеката в петък-вечер си на помощи....ебаахти несправедливия живот.Поздрави.От Един програмист с 5к месечна заплата :*

8

Нееее

преди 3 години

В БЪЛГАРИЯ РЕЦЕСИЯ НЯМА И НЯМА ДА ИМА. БЪЛГАРИНЪТ Е ЖЕЛЕЗЕН!!! БРАВО НА ХОРАТА, КОИТО СЕ ПАЗЯТ!!

7

Анонимен

преди 3 години

не грипа ни вкарва там, а световния елит