46

Анонимен

преди 3 години

До до 46Истига с това ИТ. Поне пиши на латиница. Един програмист си и ти *** ....

45

Анонимен

преди 3 години

До до 24"Единият счетоводител е тройкаджия от УНСС, другият изобщо няма висше, ама изкарал 2-седмичен курс и се мисли за велик, а третият- има докторантура и мозъкът му сече."С колко "доктурантури" си работил? И какво е това? Доктурантура и счетоводител? ХАХАХА? И заквкао сте го наели? Да ви "осчветоводява доктурантурно".Затова е цалята *** българска насрана икономика в ***.

44

до 46

преди 3 години

И колцентровете с по 2-3к заплата са в статистиката и там работят 70% от ИТ хората, ама това е фейк ИТ. Така че всичко се връзва. Ако включим фейк ИТ-тата- средната заплата пада тройно. Това е така, не оспорвам. Има разлика между ИТ и ИТ. Истинският ИТ сектор у нас е около 70 000 души. Добавяйки и разни там кол центрове и работа за студенти, нещата отиват над 230 000, че дори може и 300 да са станали.

43

Анонимен

преди 3 години

"3400 взимат студентите в ИТ сектора без никакви знания, ограмоти се."БЕЗ НИКАКВИ ЗНАНИЯ! Ок. Да речем, че НЕ СА СТАЖАНТИ, което е просот ЛУДОСТ и ще те изгонят след 15 минути, ако наемеш така човек, но както и да е.БЕЗ ... НИКАКВИ ... ЗНАНИЯ! И не ми казвай, че "се хващам за думата". За кое да се хвана? За оная му работа ли?

42

Анонимен

преди 3 години

До до 43"Давам пример момиче от моя екип- на 23, първа работа й беше, още незавършила ни шашна целия офис със знания."Шашнала ви със знания, че и момиче програмист. Сега ще кажеш, че била и от ромски произход, с деца, еврейка.

41

до 43

преди 3 години

Думата стажант не е употребена никъде в думите му! Не изкривявай! Говори се за заплатата на най-ниската работна ПОЗИЦИЯ (не стажант). При нас, специално, може да достигне и до около 3200лв., ако видим в кандидата някакви особени качества. Давам пример момиче от моя екип- на 23, първа работа й беше, още незавършила ни шашна целия офис със знания. На нея дадохме 3600, но с 300 уговорки и със специален мониторинг отгоре какво точно ще прави и как ще ги оправдае. Година по-късно сме предоволни.

40

до 41

преди 3 години

Ти сериозно ли мислиш, че някой от коментиращите Тома неверни ще има акълът да види отворените позиции и да кандидатства?! Моля ти се. За тях всичко е фалшиво, в ИТ сектора работим за 1000лв. и отворени позиции няма, а LinkedIn ни чипира. Връзките не могат да си вържат, ама коментират чуждите паници. Добре си го казал как му казваш и компания и къде да кандидатства и той не вярва.

39

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 41Ок, така съм съгласен. Озни загубеняк ми казваше, че стажант студент без опит му давал 3400 лева. Не на "ниска позиция с 2500 лева".Защото където АЗ съм свикнал да работя, стажът е максимум 1/2 от джунирската и то ако си тард, който се насира, като види терминал. След година, можеш да очакваш пон 50% над това, което си започнал, а като натрупаш 3 години стаж, ще си поне 4.5x стажансткото заплащане.

38

до 34

преди 3 години

Не съм съгласен. При високите позиции винаги питам за какъв рейндж говорим, за да не си губим времето. Относно glassdoor- прав е човекът да говори за него, но за България има малко данни (понякога се оказват достатъчни за ориентир). Иначе заплатите в компаниите у нас варират в пъти. За едни и същи знания на едно място могат да ти дадат 6к, а на друго- 12. Крадат се кадри наред, защото липсват.

37

Анонимен

преди 3 години

Странно племе сме. Питаш го коя фирма дава тия пари- отговаря ти се. Аз бих добавил още една, в която заплатите са сходни- VMWare. Работя от години тук, ръководя екип. Ниските позиции започват от около 2.5к.. Защо вместо да си говорим празни приказки не отворите сайтовете на двете компании и не кандидатствате? Напишете, че сте видели този коментар в Dnes.bg и ще ви видим що за хора сте. Интересно ми е. Лесно е да се плюе пред компа, ама не е лесно да се действа. Заповядайте- кандидатствайте.

36

35

преди 3 години

Спри да бичиш минуси, ами отговори бе?

35

35

преди 3 години

До АнонименАйеде бе! В множествено число заприказва сега!

34

Анонимен

преди 3 години

До до 34glassdoorНе само съм чувал, ами работех с тодел, който написа няколко бота, да го манипулират, за като вкараха добра captcha, наха 300 индиеца ..

33

до 34

преди 3 години

За glassdoor чувал ли си? Явно не. Следващият умник, моля!

32

Анонимен

преди 3 години

До do 29Молиш ни? Кои сме ние, че ни молиш?

31

do 29

преди 3 години

Моля ви, правете разлика между СТАЖАНТ (има няма 800-1200лв. месечно тук) и истинска junior позиция (2000++).

30

до 30

преди 3 години

Амдокс. Позициите ги има в LinkedIn. В момента имаме няколко отворени съпортски- искат се бази от данни и език. Заплатата там е малко по-ниска- 2400. За dev позици (не стажантски) даваме около 2700. За mid level- 5000+. Няма да продължавам, че ще ти се завие свят. Ако искаш, провери и в НАП- няма кой какво да крие. Виж и в glassdoor. С кое по-точно сме престъпници, че не разбрах? С това, че сме единственият сектор, който честно и почтено плаща всяка осигуровка ли? Обясни, много моля!

29

Анонимен

преди 3 години

Пропуснали сте погребалните бюра и при тях има рекордна заетост.

28

Анонимен

преди 3 години

До до 21Кажи си фирмата, че ако ми е във портфолиото, да си изтегля парите. 2800 лева за ... студент "съпорт" в БГ (какво съпортва? Вратата, да не те прасне, като излизаш ли?)Вие сте за затвора, бе!

27

до 21

преди 3 години

Тези фантазии как средната заплата в ИТ сектора по време на паузата за марихуана в задния двор на ресторанта с колегите сервитьори и барманчета ли си ги говорите? Как един прЕател ви казал колко е яко да си сервитьор и колко малко взимат програмистите. Заплатата на студент на 21 на съпорт позиция при нас е 2800лв. само това ще ти кажа.