66

Анонимен

преди 3 години

И въъъ... тука са събраха само специалисти от българия от чужбината, всеки мастор, че се и карат.

65

до 63

преди 3 години

Аз не мисля, че са 2 пъти повече. По-скоро са 50-60% повече. Работил съм в голяма корпорация и там за junior-ите си имаше стриктен рейндж, който по никакъв начин не можеше да се надскочи (айде да кажем с 20% можеш да успееш, но трудно). Но пак- имаше рейндж. Не е фикс заплатата. Там разчитахме повече на бонусите, отколкото на заплатите. Ежегодно ги индексираха, но с малко. Затова и от сума години не работя по големи компании. Корпоративната машина е тромава, бавна и не ми допада.

64

Анонимен

преди 3 години

До АнонименУффф. леймър.

63

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 62Колко давате на човек с BCs по Компютърна Науйки, два курса по sys. integration от месетне технически университет и магистратура по Data Science, с английски, датски и руски?

62

Анонимен

преди 3 години

В продължение на коментар 61. Работил съм в компания като лийд и съм наемал млади кадри още студенти. Много пъти познати (не приятели) са ме питали какви са заплатите и какво се иска и съм споделял. И из разни форуми съм споделял, давал съм линкове към обявите. Един лаяч не дойде на интервю... Само се лае кое как било и какво чули, но никой не се осмели да дойде и да види как са нещата всъщност. Така че споделям написаното от колегата от vmware по-долу.

61

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 61Благодаря ти. А въпрос - как биха се почувствали от big corp., ако някой даде почи два пъти повече на студент "без знания". Аз знам, че освен ако не съм готов, да напиша 200 мейла с обяснения, хвалби и обещания, ще трябва да си събирам нещата до половин час. Единствената причина, подари която ние не отворихме офис в България, беше факта, че Microsoft се отказа, кеото бе много лош показател.

60

Анонимен

преди 3 години

Не са високи в БГ зпалатите. Сори. Макса, който са ми предлагали е бил 5500 лева, ама искаха майак си и баща си. Почти се бях навил, когато ми казаха, че ппнякога работим и през уйкенда" - WTF!

59

Анонимен

преди 3 години

Да се включа и аз от IT сектора. Швейцарска компания сме, консултанти около 400 души. Ниски позиции нямаме в София, както и стажанти- те са предимно в Германия, Австрия и Швейцария. Конкретно за София имаме няколко по-сериозни отворени позиции, но там заплатите са други. Нямат общо с 3000лв., а са няколко пъти повече. Относно заплатите на младите junior кадри бих потвърдил, че средната е около 2300лв.- правихме проучване, защото смятаме да наемаме и тук junior-и и искаме да сме над медианата.

58

Анонимен

преди 3 години

При 100 "истински" IT специалиста излизащо от СУ на година, както и може би още 300 от останалата част на странта, катко и 1000 мaмyняка от на Наков, чакай да има 300 000 IT-а в Бъглгария.

57

до 56

преди 3 години

Изчетох ви спора, ама не разбрах точно за какво се заяждаш. Този доцент не е програмист, а счетоводител. Това разбрах аз. И се изрежда какви програмисти има, какви счетоводители и бла бла.

56

Анонимен

преди 3 години

По-склонен съм да вярвам на BSA, но както и да е. То и НАП имаха "добри специалисти", ама стана тя, каквато стана.

55

Анонимен

преди 3 години

До до 50Значи - преподава, има фирма, работи и при вас ... Евъъъ! Ок! Открихме еднорога? Колко още? Или ще кажеш че всеки сърбин (или за каквото го имат днес) е Тесла?

54

до 52

преди 3 години

Отвори НСИ и виж там. Цифрите са доста по-различни (300 000 работещи в сектора) и вярваме на тях, а не на празни статии в някакви си сайтове.

53

Внимание !!!

преди 3 години

Хората с купени дипломи, вече са на работа !

52

НигогаПовечеСДС-Чума

преди 3 години

Чакаме включване по въпроса на великите всичкознаещи -на лаборантът, известен още като Драгалевския гърбат Ай дук,на вайнометът,известен като Сашо Фашагата от СДС-то и на преподобната преродена ирланска Пастирка.

51

Анонимен

преди 3 години

До до 48"Пределно ясно е, че са видели качества в този кадър, за да му дадат тези пари за ниска позиция."На кого? На Ванга? Или на Нострадамус?

50

до 50

преди 3 години

Доц. д-р на математическите науки, който паралелно работи като счетоводител и има своя фирма, защото не му стига заплатата на доцент в СУ, която е около 2200лв.. В google дори може да намериш кой е. Много свестна фирма, осчетоводява ни от сума години.

49

Анонимен

преди 3 години

До до 48"Става дума за нулеви професионални знания. Хващаш се за думата. Факт."АМИ НАЛИ ДУМИ ИМАМ ДА СЕ ВХАНЕ БЕЕЕ!ТХЕЙЙЙ!

48

Анонимен

преди 3 години

До до 46Не знам. Статията в Money bg казва, че има около 30000 IT работника на трудов договор.

47

до 48

преди 3 години

Става дума за нулеви професионални знания. Хващаш се за думата. Факт. Пределно ясно е, че са видели качества в този кадър, за да му дадат тези пари за ниска позиция. Защо да говорим празни приказки- казах заповядай във VMware и кандидатсвай. Дано се появи и другият човек от другата компания и да предложи същото.