86

Анонимен

преди 3 години

Как ще ви смачка животът самодоволните муцуни...Въпрос на време е.Великите плащачи на "огромни данъци" 10%.

85

дo 86

преди 3 години

Точно, защото към днешен момент издържаме държавата, ще си говорим каквото си поискаме! Точно, защото плащаме честно и почтено до стотинка огромните си данъци, ще си говорим каквото си поискаме! Лекари и учители получават заплати от нас, а не от безработните сервитьори от сивия сектор, които помощ не получават, защото с нищо не са помогнали на държавата си! Патриоти са само на празни приказки.

84

Анонимен

преди 3 години

Извинете, че ви развалям хубавия разговор, но дали сте наясно, че съществува и друг свят? Има и друг живот, извън вашите лъскави офиси и извън компютрите ви.Вие осъзнавате ли, че сте част от някакъв народ, от някакво общество?Защото ми се струва, че не го разбирате.За великите програмисти говоря.

83

Анонимен

преди 3 години

До до 75И да, това е за до 3 години проф. опит. Как ще се учиш, как ще го хващаш, какв ще правиш проекти и кога ще спиш (hint - 3-4 часа през седмицата и неделя си AFK) си е твой проблем.

82

Анонимен

преди 3 години

До до 75Няма значение какъв е бизнес модела, стига да е добре финансирана компанията. В момента ЕС налива яко пари за tech компании, но си проличава лиспата на кадри с познания в новите технологии. Повечето хора си мислят, че като кажат JavaScript, за фрон енд ан еискат нещи, ама истината е, че искат 5 фреймуръка, заедно с още 3 фреймъкра, за феймурковете, добри познания по разработка на системи, dev ops, познания по различни db solution-и (мамка му и NoSQL) и БЕЗНЕС компетиции + soft skills.

81

Анонимен

преди 3 години

До до 73Звучи близко до това, което очаквах. Една от малкто реалистични суми, които видях тязи вечер. За съжаление, не мога да повярвам, че "младши" кадри взимат 50% от това в България.

80

Анонимен

преди 3 години

Не мога да повярвам каква приятна дискусия се е заформила в последните коментари. Евала! Харесвам интелектуални разговори с конкретни примери и неща от живота на едни млади и образовани хора!

79

до 75

преди 3 години

Хм, с 3 години стаж 13-14к лева у нас малко сложно би докарал, освен ако не работиш някакви b2b проекти. Не че е невъзможно, не че нямам подобни познати, но си е сложно. Хората около мен, които са с подобен доход, са предимно консултанти с по 8-10 години и нагоре стаж. Има няколко по-млади бивши мои колеги, с които работим заедно по проекти извън работа и основният им доход идва именно от собствените им малки фирми.

78

Анонимен

преди 3 години

До до 75"После, обаче, ни придоби корпорация."Позната история. Затова бягам след IPO-тата. Ужасно е просто. Да, определено бие, да мия барове след 12 вечерта, поне като заплата, но е сигурен билет за Депрес Сити.

77

Анонимен

преди 3 години

До до 71И честно да ти кажа, радвам се за теб, че си изкарал на едно място толкова дълго. Аз, особено в началото сменях през 3-4 месеца работа, защото беше по-скоро прихологически екперимент, отколкото работа. Беше зор, но се научих какво да фитрирам. Общо взето, като видя нещо, което ми мяза на болнава корпорация, с 2000 пбликации за това, как имали PS5 в офиса, избягвам, чащото знам - може да дават пари, но ти взимат от душата.

76

до 75

преди 3 години

Не оспорвам. На мен работата ми беше интересна, развивах се бързо, качваха ми заплатата, пътувах по целия свят и не беше корпорация. После, обаче, ни придоби корпорация. Не се промениха особено нещата- бяхме си отделен BU bubble вътре и не ни закачаха, но корпоративната среда не ми допадаше и 2 години след придобиването напуснах посока малка компания.

75

до 73

преди 3 години

Тоест говорим за сумарен опит около 6 години. Вървим вече към principal позиция (още малко ти трябва според мен за principal, сега си чист senior, но има шанс с магистратурата и някакви уни проекти да убедиш, че си над senior). Ако говорим за нашата компания, хора със сходен опит (senior) взимат около 7000+-лв. нетна заплата. Не даваме най-високите заплати на пазара, но не даваме и най-ниските. При principal нивото нещата са по-добре изглеждащи.

74

Анонимен

преди 3 години

Но честно - ако си адекватен, зависи и в какво де, обаче ако си адекватен и знаеш английски на добро иниво, добър culture fit си, спокойно можеш да си докараш от 13-14 000 лева и нагоре, за 3 години стаж.

73

Анонимен

преди 3 години

До до 71"Не ме разбирай погрешно- сменял съм 3 пъти работата си, но на първото си работно място изкарах 9 години."Ти си си ти. Повечето ми познати, започнаха с терапия след 3 години на едно и също място. Беше ... абе беше корпоративен ад. Майната им на 500-те крони на час. не си струва.

72

Анонимен

преди 3 години

До до 71"Специално ние сме хора с голям опит и не бих коментирал заплати, но, да, взимаме доста сериозни суми нагоре от това, което каза."Thanks for nathing, bruh!

71

Анонимен

преди 3 години

До 694 години като fullstack dev в различни стартъпи, два докараха до IPO, 1 година data science в топ фармацефтична компания и 7 месеца, на сегашната позиция, като full stack, който координира маркетинга с front-end-a, backend-a и работи основно по DS-a. Малко се нахендрих, ама обещаха много.Питам за "родния" български офис, но ми е интересно и за чужбина.

70

до 71

преди 3 години

Специално ние сме хора с голям опит и не бих коментирал заплати, но, да, взимаме доста сериозни суми нагоре от това, което каза. Аз не бих сменил средата за малко увеличение, при условие, че и текущият ми работодател ми индексира прилично заплатата. Не ме разбирай погрешно- сменял съм 3 пъти работата си, но на първото си работно място изкарах 9 години. От обикновен junior напуснах като line manager на няколко екипа, за да взема директорска позиция в друга компания и после да я сменя с трета.

69

Анонимен

преди 3 години

До до 62Кажи му да дойде в Копенхаген. Средният период на заетост в една компания за програмист под 35 години е 9 месеца на компания. И колко взимате в България, че 12000 лева на година, да не си струват смяната на работа? По 100к на година? И как да не е материалист? Защо изобщо ще работиш в корпорация, ако не плащат, а няма да правиш някакви *** сайтчета и да си вадиш 4-5000 лева за 3 часа работа на ден.

68

до 62

преди 3 години

Не си търсил достатъчно според мен. Заплатите в различните компании варират много. Имам един близък приятел- голям материалист. Аха някой му предложи 1000лв. повече и лети. Всяка година с нова работа. Смени вече 12 компании.

67

до 65

преди 3 години

Зависи от професионалния опит. Ако няма такива, Junior позиция. Така работят нещата. И аз си мислех, че много знам с магистратурата си от САЩ, ама ц... Поработих малко там в google като data integrator (data analyst, data science, MA) и се преместих другаде за повече пари. Магистратурата не струва нищо без професионален опит. Тя има стойност при високите директорски позиции.