81

Щш е то Чехословакия

преди 3 години

Древната Моравия, от която прогонили Светите Кирил и Методий !

80

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен85 Утре ще станат и марсианци, ако им пробутат антибългарска омраза. Във фризера,за още 30 години.

79

Анонимен

преди 3 години

До Цвятко историйски67 Най-напред дружбата с Хитлер бе между Сталин и Хитлер,после се скараха и запалиха Европа. След това сърбите запалиха Европа,а вие сте винаги с тези,които палят Европа,затова още дълго в чакалнята за ЕС.

78

Анонимен

преди 3 години

ами и тях великите сили насила ги разделиха , към какво не са ли били към австрия , хасбуртите .от 1918 след редица въстания са чехословакия и насила ги ррзделиха 1993 на чехия и словакия езикът е един с леки диалектни изменениея , даже там в историята им пише че са едно племе и има над два мил подписи да несе разделят но маринет правит решават и там сега измислят различна история

77

Анонимен

преди 3 години

македонците ке постоят аме без самуил да се пишат на стеффан немич наследници

76

Анонимен

преди 3 години

България да внесе вето на чешкото и словашите вета. Как може, да се даде вето,на вето?! Това кой си го измислли? Защо не внесоха вето на Гърция 30 години? От България получават реципрочно, всичко, което са си "заработили".

75

akud

преди 3 години

не може, да се коментира чешкото вето това е режим на обесняване!!!

74

Връзката

преди 3 години

Ааа... оттам ли бяха изгонили Кирил и Методий ?!

73

да не забравяме

преди 3 години

Константин Иречек е Чех и е представител на Австро-Унгария в България. Той се е погрижил да остави достатъчно внушения които да поддържат Чешката версия на Българската история. Сега отново виждаме намесата на Чехия. Очевидно и сега не са безразлични. Всеки си гони интереса. Българите трябва съзнателно да прочитаме тези факти.

72

лорко

преди 3 години

Тези две страни имат много опит със хора от М-я,Сърбия и България.Пълно е с македонци с български паспорти и с много влияние.Едно е сигурно.......,че славянско-турските хибриди с големи глави и къси крака са твърдоглави,силно ментално манипулирани и далече от европейски ценности. Много от тях заради големите си глави и лекотата с която могат да бъдат манипулирани се издигат бързо във арабския капитализъм властващ на планетата.Мразят българи и за това са им началници,

71

Анонимен

преди 3 години

Сега "историкът" Вова Путин ще може да се подмаже отново на античките историчари край Вардар,като му гостуват, като се похвали,че "азбуката е дошла в Русия от северомакедонските земи". Смях.

70

Анонимен

преди 3 години

Българският цар Борис I Покръстител приема за официална религия православието и изпраща учениците на светите братя Кирил и Методий по всички краища на обширната си държава,да посвещават българите в православието. Те създават книжовни школи, като Охридската, създадена от българският епископ Климент Охридски, Преславска,Търновската...Така мисията на светите братя бива изпълнена в България,откъдето, православието и кирилицата тръгват към народите,които ги ползват и до днес.

69

Анонимен

преди 3 години

Великоморавският княз Ростислав изгонва и учениците на св.св.Кирил и Методий, които обаче намират Радушев прием в България, при българския цар Борис I Покръстител, по чиято воля преобразуват глаголицата в кирилица, според българската езикова форма.Те преписват и превеждат, за първи път, византийската,църковна книжнина,от латински и гръцки на старобългарски,която книжнина,заедно с кирилицата,тръгва към народите,които я ползват и до днес,и които изповядват православието.

68

Анонимен

преди 3 години

Чехите и словаците искат да присвоят светите братя Кирил и Методи, по причини, да печелят евентуално от туризма, политически,за влияние в ЕС,Ватикана, забравяйте, че само хърватите приемат глаголицата, на накрая народите от Централна Европа приемат католицизма. Това става, защото моравския княз Ростислав преследва светите братя,измъчва ги и хвърля в тъмница. Те умират без да изпълнят мисията си,дадена им от византийския император,да покръстят тези народи в православието.

67

Анонимен

преди 3 години

74 Македонците построят от 1945 и ще останат още дълго в чакалнята за ЕС. Честито.

66

Makedonec

преди 3 години

MAkedoncite postojat I ke postojat so vas ili bez vas se taa

65

Анонимен

преди 3 години

До 70Василий *** и той не е македонски император.Да,родом е от тема Македония,обаче по онова време Одринска Тракия е носела това име.

64

Самоопределение?

преди 3 години

Ако човек има право на самоопределение, не може посмъртно да го променяш! Баща ми, дядо ми и прадядо ми - и тримата - са се били за свободата на Македония. Но те не са давали пълномощно на бюрмците да ги пишат посмъртно македонци. Те се наричаха БЪЛГАРИ!

63

Има нещо гнило

преди 3 години

при това навсякъде - в новината, в мотивите на Чехословакия, в коментарните внушения на доцента, че двете страни заговорничели с РСМ да блокират възраженията на България и да попречат за тяхното легализиране в преговорната рамка.

62

Македонски император

преди 3 години

До ЧокатаОмуртаг пък е бил Добруджанский хан. Ако трябва обаче да гоним истината, единственият македонски император по времето на Самуил е бил Василий Бългapoyбueц, тъй като човекът е родом от тема Македония.