41

Математик

преди 3 години

Ромите са голям проблем на България,но най-големият проблем у нас е ромизацията на Българите.Нашият манталитет и начин на живот се приближава до техния -неглижиране на образованието, над 80% от българите не четатникакви книги и най-важното --- българите живеят без цели и стремежи в живота.Оцеляването не може да бъде идеал и цел на животана един народ.Иска се по-възвишени идеали, колкото и да ви се струва наивно.

40

Анонимен

преди 3 години

До fdfsdfsdАз гледах научно популярен филм преди два три месеца за живота в едно индийско /***/ село, област Мангалия. Беше наистина приятно и спокойно като атмосфера. Всички бяха неграмотни, но работиха във фабрика, мисля че на Адидас в съседно градче. Вечер се прибираха с камион. по пътя събираха баначета и друго каквото намериха за вечеря. А вечерта в селото купон. Направо си беше идилия.

39

нима...

преди 3 години

"След 30 години 1/3 от децата в България ще са от ромския етнос"- В момента в селско училище, в което навремето имаше 3 български и 1 цийнска паралелки от по 30 души- българчетата се броят на пръсти и вече учат в града, понеже в училището няма нито учене нито научаване на каквото и да е. В селото има тук-там по някое българче, но в училището няма. Защо ли...

38

Анонимен

преди 3 години

Все някакви менте проучвания и анализи на неизвестни учени.Има си преброяване.Кой какъв ще се преброи си е абсолютно негова работа.Демографски прогнози за 30 г. напред е малко "в това дере или ще има вода, или няма да има".И докато българките мислят ,че гледането на деца е голямата спирачка за уонаби кариерата и мечтания живот,нещата ще са зле.

37

Проф. Александър Фол

преди 3 години

И ПОНЕЖЕ ТРАКИТЕ НЕ СА И ЧУВАЛИ ЗА НАС ЗАТОВА И ДО ДЕН ДНЕШЕН НАВСЯКЪДЕ В БЪЛГАРИЯ ХОРАТА СИ ПРОИЗВЕЖДАТ ДОМАШНО ВИНО И ТОВА СЕ СЧИТА ЗА НЕЩО НАЙ-НОРМАЛНО И ОБИКНОВЕНО. ТРАДИЦИЯ НЕПОЗНАТА ЗА ГРЪЦКИЯ НАРОД. САМОТО НИ ОТНОШЕНИЕ КЪМ АЛКОХОЛА - ДА СЕ ПИЕ МНОГО И ЗДРАВО И НАЙ-ВАЖНОТО НЕРАЗРЕДЕНО СЪЩО МНОГО НИ ОТЛИЧАВА ОТ ГРЪЦКИТЕ ВАРВАРИ КОИТО РАЗРЕЖДАТ. ЗАЩОТО ПОРАДИ СЕМИТОЕТИОПСКИЯ СИ ПРОИЗХОД ИМ ЛИПСВА ЕНЗИМ РАЗГРАЖДАЩ АЛКОХОЛА. ЗА РАЗЛИКА ОТ НАС И ДРУГИТЕ НИ БРАТЯ ТРАКИ РУСНАЦИТЕ.

36

Gost

преди 3 години

Да спрат социалните помощи за неграмотни и мързеливи хора. Да видим дали ще станат 1/3. Същонтака да се съборят гетата и да вземат кредити срещу злато!

35

Анонимен

преди 3 години

След 30 години масовият профил на българин у нас ще е добре образован и добре платен. Слугинажът ще се е изнесъл да мие тоалетни и да бере малини. Ниска класа ще внесем от Молдова и Украйна. Българите ще са само средна и висока класа. А ромите отдавна ще избягат да слугуват из Европа, защото смелите и борбени останали българи (днес около 25% от населението у нас), ще са ги измели. Смел и борбен НЕ Е човек с 15-годишно БМВ, гордо развяващ флага, ама взимащ заплатата си под масата. Това е роб.

34

Анонимен

преди 3 години

Той беше прав, поне за следващите сто години, доказано окончателно.

33

Анонимен

преди 3 години

До Вуйчо Ваньо 35В още по-дебелите книги пише, че са едно от изгубените евpейски колена. На мирис и цвят го докарват, обичат чуждата собственост, та може и да е вярно.

32

Анонимен

преди 3 години

Я напишете с колко се увеличиха циганитеее докато ни " управлява" Борисов 11 години? ??

31

УМЕН

преди 3 години

Не съществува етнос наречен "роми".

30

Проф. Александър Фол

преди 3 години

"ТРАКИТЕ НЕ СА И ЧУВАЛИ ЗА ВАС .ТРАКИТЕ СА ГОВОРЕЛИ И ПИСАЛИ НА ГРЪЦКИ ЕЗИК."ТАКА ЛИ, ГЛЕДАЙ КОЛКО ИНТЕРЕСНО....АЗ ПЪК СИ МИСЛЕХ ЧЕ ТРАКИТЕ СА БИЛИ КОНЕН НАРОД И СА ИМАЛИ КУЛТ КЪМ КОЛЕСНИЦИТЕ И КОНЯ, И ДАЖЕ АЛЕКСАНДЪР СИ Е ГОВОРЕЛ И Е СПЯЛ С БУЦЕФАЛ. ДОКАТО В СЪЩОТО ТОВА ВРЕМЕ НА "ВЕЛИКИТЕ УМНИ ЕЛИНИ" НЕ ИМ Е СТИГАЛ АКЪЛА ДА СИ ОПИТОМЯТ КОН, ТА ЕДИН ТЕХЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ Е ТЪРЧАЛ 42 КМ. ДА ПРЕДАДЕ НОВИНА И СЪОТВЕТНО Е ПУКНАЛ. ОТ МНОГО УМ. ТИ СИ КАТО НЕГО.

29

ББ

преди 3 години

Ааааа,моля-моля!За електората на ГЕРБ лошо няма да говорите!!!

28

Анонимен

преди 3 години

След 30 години 1/3 от децата в България ще са от ромския етнос...Такъв етнос няма, но карай да върви...Сега децата от малцинството са над половината от децата в България. Очаква се да намалеят ли след 30 години или какво?

27

The Real Бай Иван

преди 3 години

Спокойно. По-добре няма да става. Затова с усмивка напред. Докато не се ударим в дъното.Тъй требе - с позитивизъм. Като се бутурясаш в кирпича да си ухилен до ушите.

26

Анонимен

преди 3 години

Електоратът на БСП и ДПС

25

Анонимен

преди 3 години

Тук идва и циничният въпрос - трябва ли да ги ограмотяваме? Защото един ден грамотните роми ще вземат властта от доказано некадърните български политици.

24

Анонимен

преди 3 години

Излезе истината за МИНАЛОТО И ИСТИНСКАТА РОДИНА НА БЪЛГАРИТЕ ---КАВКАЗ И КАБАРДИНО-БАЛКАРИЯ !!ТОВА Е НА 98 ПРОЦЕНТА НАПЪЛНО ИСТИННАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРТЕ .ОРИГИНАЛНО---ПЪРВИТЕ ОРИГИНАЛНИ БЪЛГАРИ СА БИЛИ КАВКАЗКО ПЛЕМЕ...СЪС ЕЗИК ОТ КАВКАЗКАТА ЕЗИКОВА ГРУПА .ТРАКИТЕ НЕ СА И ЧУВАЛИ ЗА ВАС .ТРАКИТЕ СА ГОВОРЕЛИ И ПИСАЛИ НА ГРЪЦКИ ЕЗИК.И СА БИЛИ ГОЛЕМИ И ЗАПАЛЕНИ ПАН-ЕЛЛИНСКИ ГРЪЦКИ ПАТРИОТИ .САМИТЕ ОДРИССИИ И ЦАРЕТЕ ИМ СА ГОВОРЕЛИ НА ГРЪЦКИ И ПИСАЛИ , И ТО ОЩЕ ПРЕДИ АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ !

23

Анонимен

преди 3 години

До "реалист"Важно е каменов да ти сипва у ycтeнцатa

22

УМЕН

преди 3 години

Разлика между ром и турчин не намирам!