217

Анонимен

преди 3 години

До 255 от 254:Напълно съм сагласен. Така е умно да се направи разбира се, влагаш матеряли и е малко скъпо на после само с подръжка се ползва много по-дълго време. А при нас се спестява от всичко и си мислят че няма разлика от качеството и дебелината, затова и само след няколко години всичко се напуква, пропада, банунясва и се рони слоя.Парите се усвояват, фирмата минава метър и резултатите са на лице.Ах, а на запад само какви магистрали има да ти е кеф да караш

216

Анонимен

преди 3 години

Сръвнява мост или тунел на магистрала с равен участък.

215

Зозо

преди 3 години

Глупости, Боеко е велик, да се свети името Му. Добре че герб да краде вместо комунистите.

214

Анонимен

преди 3 години

Е за кой участък говори ,що не се изясни?Има един преди Стара Загора правен от фирма на Божков ,когато фалираха няколко фирми свързани с неговото изпълнение,нагънатия преди 12 години.И как ги изчисли по 10 млн/ км като всеки път е различно ,има много фактори които влияят.Дали е изцяло нова , разширение и реконструкция на стара,подземна инфраструктура ,терен и др.Но има икономисване на смолата.След като улегне ,трябва да се подсили с нов пласт асфалт.Едва ли е правил реалн сравнение с други стран

213

Буда Борисов

преди 3 години

Магистралите ни най-скъпи, щото имаме най-много пари!А тия, дето плюят по МОИТЕ магистрали, са платени от Божков, Василев, Луканов, Живков, Путин, Ленин, Сталин и Георги Димитров!А парите са от касичката на Комунистическия Интврнационал - Коминтерна!А да, и дяди ми, активен комунист, е бил убит от другари комунисти след пиянска свада в кръчмата!!!

212

Магистралата

преди 3 години

Абе какви магистрали, колко лентички имам,кво ме интересуват магистралите,чекмежето нали ми е пълно.. ама сте големи завистници.гледайте си у вашите чинии.

211

до 254

преди 3 години

да прав си там е 10 милиона на километър обаче се правят от гъвкав бетон които е доста по скъп от асфалта освен това са по широки пътища, няма как да се сравняват с българските пътища , а и германците имат бюджет за пътища освен това техния бетон въпреки че е скъп има много висока трайност и няма недостатъците на стандартния бетона да се оронва с времето и да имат ужасен спирачен път.Така те един път правят скъпо, но после дълго време го позват.

210

Анонимен

преди 3 години

До 248:Тук има много хубав документ от Немска фирма занимаваща се със стройтелство на пътища. Там има графа за всякакви условия, дори и годишна подръжка на километър. Та по тяхната формула права магистрала като Тракия струва 8-10 млн евро. Потърси го доклада онлайн, много е интересен, от там научих че кръгово се прави в срок 2 месеца.

209

Поръчкови твърдения

преди 3 години

призвани да обслужат нечия теза.Смешните ангро обобщения на Тодоровзвучат като приказката от соца какво се пада на глава от населението имечтата на шопа да е глава от населението.От отделни случаи се правяткапитални изводи за общо състояние.Да има много проблеми,но хубавотое повече.

208

Абе кавали прости ,

преди 3 години

Колко струва златния път до Сочи имате ли идеяЕй онова му се вика краденеНвма как километър хубава магистрала да е под 5 милиона лева Говорим за прав ПътЗа завои , тунели , мостове умножете по 3.14

207

СС

преди 3 години

В БГ-то от километър магистрала се крадат близо 10-15 млн. лева, каквото остане е това, което виждате - пълна скръб!

206

Така е ..

преди 3 години

Колко струва средно километър от магистралите е относително понятие. Зависи най вече от терена. Мостове , виадукти, тунели.

205

Я па ти..

преди 3 години

До Jj 239 С камъни и асфалт къщи не се правят.

204

Анонимен

преди 3 години

В Англия 1 миля магистрала средно струва 30 милиона лири. Тоест 20.6 милиона Евро.

203

Анонимен

преди 3 години

Баси глупостта. Тея съвсем ни взеха за балъци само и само да прюят по някого. Колко трябва да е разделителната способност на сателитните снимки за да показват качеството на мантинелата? На най-добрите сателитните снимки за стопански цели максималната резолуция е 60 см НА ПИКСЕЛ (точка от снимката). Тоест ако мантинелата е изкривена на 60 сантиметра това няма да се види защото попада в същата точка.

202

1 Рубла = 2 Стотинки

преди 3 години

Фейк-нюз. Работещата за 800 лв Ния не можа ли да измисли нещо по-оригинално? Естествено в статията въобще не се коментира какъв е критерия за това твърдение. Дава пример 10-15 милиона на километър, еми че то в Алпите има участъци които струват и по сто милиона на километър.

201

ДДРОнег

преди 3 години

До ÀДори и да е така, построеният от тиквеното правителство на боко трилентов път Русе-Разград е пълна скръб, така че вярвам на хората за некачествените бокови магистрали !!!С тези думи не оневинявам кражбите по времто на тройната мафиотска коалиция !!!Щото "всички са маскари", а боко започна да се издига по времето на "царя" !!!

200

À

преди 3 години

Най-скъпи в Европа? Поредната простотия на недобросъвестна или некомпетентна журналистка! Такива злонамерени драскачи взе забравят да проверят от кой и кога са строени некачествените участъци на магистралите. И къде са конкретните сравнения в цените? Естествено има голяма разлика в цената при планински и равнинен терен?

199

Анонимен

преди 3 години

Като неамате скандинавци да строят магистралите, ще са най-скъпи и най некачествени. Шведите взимат най-скъпо и работят най-некачествено. Затова всеки нормален човек гони такива от дома си, ако му дойдат да работят/крадат.

198

Анонимен

преди 3 години

Магистралите ни - най-скъпи в Европа, но и най-опасни - гарантирано от мутрите.