44

ОСТАВКАТА НА ГЕРБ -

преди 3 години

До схсхсфНАПЪЛНО Е ЗАСЛУЖЕНА!!!

43

до к.46

преди 3 години

Азотен тор в течна форма е уреята. Амониевата селитра е твърда и рядко някой би я разтворил във вода. Наблизо до мястото, където са умряли кравите, е каналът за технически отпадъци на завод Неохим. Дозата на изпуснатия свързан в химични съединения азот е била доста голяма, така че да ги умори. Остава да се установи дали непрореагиралата HNO3 е причината за това или голямата, направо ударна доза нитрат плюс нитрит. NH4NO3 е сол на слабата NH4ОН и силната HNO3, така че лесно хиролизира.

42

явна безотговорност

преди 3 години

До ХимикМного му се събра на Боойко и на гербаджиите!

41

Анонимен

преди 3 години

Да бе!!!Кравите измрели, а на рибата не влияе!

40

Химик

преди 3 години

Амониев азот? Браво, браво...

39

схсхсф

преди 3 години

Проста работа,някой си е разчистил сградата от стари торове.

38

Анонимен

преди 3 години

И аз се питам какво точно е амониев азот? Въпросът е, че не само днесбг го пише, а десетки медии, което означава че някой изключително интелигентен експерт на министерството го е казал, а те цитират.

37

Анонимен

преди 3 години

Гешев пак мълчи вместо арести на екоминистъра, икономинистъра и Бойко Борисов, които не са затворили заводите и така са отровили реките и застрашават и кладенците за питейна вода за хората. Нали ГЕРП плюеха по комунистите, че не са предупредили за Чернобил, а пък сега никой не е виновен.

36

Анонимен

преди 3 години

Ти май че си пишман химик. Формулата на амониевата селитра e NH4NO3. В нея азотът присъства в NH4+ радикала, който май че е амониев, нали, и в NO3- радикала, който е нитратен. Добавяме и NO2- нитритния радикал. Това не са съединения, а радикали, нали, ерзац-химико?

35

Анонимен

преди 3 години

А никой не се сеща да провери дали някой земеделец не си е измил цистерната от торовете по същото време?

34

Анонимен

преди 3 години

Амониев азот ?! Днес.бг откри ново химично съединение ... хахахахахахаха

33

Анонимен

преди 3 години

Освен риби,има раци,жаби,миди и други животни в реките,а и птиците и животните също пият от тази вода!Строг контрол над всички,които замърсяват природата!

32

сокол

преди 3 години

Ясно че е на някой брат или сват...Или гербер. Затова така леко и меко говорят..А и няма прошка вече от ЕС - екологията е много важна,за да отпуснат пари..Няма вода за пиене - те и последната я тровят.Дали на шефа на това безименно заводче семейството живее в България? Не вярвам.

31

Анонимен

преди 3 години

Собственика да се накаже и запечата,докато не си направи пречиствателна станция!Бобоков също трябва да спазва правилата за опазване на природата и да спре да трови почвата и водата!

30

До само заглавието

преди 3 години

Защо трябва журналистите да раследват, има си органи и институции на които им плащаме за това, да разледват и да контролират.

29

Анонимен

преди 3 години

Какви са тия торове, дето убиват крава, но не влияят на рибите?

28

Само заглавието

преди 3 години

говори за "стойността" на информацията в статията.Преди журналистиката, май трябва да имаш средно, а? Учи се химия.Съчувствам на фермера! А горките хора от региона, май редовно са пили коктейли от "амониев азот", но в по-ниски концентрации. Това да разследват "журналистите" - предходни анализи на питейната вода, стойности, отклонения...

27

бонго

преди 3 години

До Анонимен 35"Какво ще рече това амониев азот ?"-----Каквото е дървено дърво или каменен камък... Не затруднявай "образованите ни журналисти" с такива въпроси!

26

Ванката

преди 3 години

И изводът е, че с една кофа вода от Марица може да се наторят десетки декари.

25

Анонимен

преди 3 години

Какво ще рече това амониев азот ?