64

Анонимен

преди 3 години

Екоминистъра в затвора !Има еко катастрофа !Всички рибари по Марица да го питат колко пъти за една година е тровят тая река ?Колко пъти е тровят и никой не е зарибява .

63

Анонимен

преди 3 години

Е ко излиза отровил реката ама никой не знае как и защо ?350 пъти над нормата и рибите били идеално ...Аз гледам рибки в аквариум и ако имам отклонение от три процента на норматаУмират веднага .Коя порода или вид риби издържа на 350 пъти над нормата отрови ?Маришка мряна,кефал,распер,бяла риба,алай,карабалък,костър,шаран,амур, все рибикоито изчезват от водоема на Марица .

62

Анонимен

преди 3 години

Да видим дали мерките ще бъдат както с Бобокови или зависи кои са собствениците. При едни собственици, прокуратурата действа смело, при други собственици мълчи гузно.

61

Анонимен

преди 3 години

До 11ти си заблудения май, нищо не разбираш

60

Анонимен

преди 3 години

абе някой есемес на собственика на тоя завод не са ли хванали та да кажат на кого е заводамълчат като бити задниципа да го сложат с белезници и да го показват по телевизията

59

Анонимен

преди 3 години

Течният азотен тор е UAN. Включва уреа (карбамид) и амониева селитра (амониев нитрат).

58

дедо от село

преди 3 години

Поредното доказателство за продънената гербаджийска държава в която се вихри беззаконие и шуробаджанащина! Има отровени животни -факт! пили са вода в която са изсипани отрови и то от предприятие което е близо до мястото на инцидента и НИКОЙ не желае да каже кое е и кой е собственика за да бъде наказан! Крайно време е да се слага край на тази идиотия в държавата като тези престъпници от герб бъдат насилствено изринати от управлението на България,защото е пагубна за нас!

57

Дедо ви Ванго

преди 3 години

От имане глава не боли!

56

11

преди 3 години

Бе туй амониев азот да не е нещо кат сулфатната сяра или пък кат вкиснатия кислород? Бах мааму, колко заблудени овце има!

55

Лили Барута

преди 3 години

Тровете,тровете Природата,ама и тя ще ви трови при това 100 кратно повече....

54

Анонимен

преди 3 години

Че, Винету направо да я продава на Кубичен/метър на химическите заводи и лаборатории в чужбина, бе!

53

123

преди 3 години

Водата за населените места не минава ли през пречиствателни станции???? Как ще им пуснат от чешмата отровна вода??????

52

факт

преди 3 години

Амониевата селитра лесно се разтваря във вода, но никой не пише, че има почти 100 % вероятност да са изпуснали фосфорни торове, които са в пъти по-отровни... Пак ще прикриват престъпниците. Никой не очаква да напишат истината, дори и част от истината. Само лъжи и заблуждаваща информация, докато успеят да замажат цялата тази трагична ситуация и водите да отмият повечето токсини... Тези престъпници, забравят за онова Всевиждащо Божие око и всесилната Божия ръка. Божият съд тегне над злодеите.

51

Анонимен

преди 3 години

Баце, ако не си отидеш сам, ще те изкъпем в Марица или Варненското езеро!

50

Анонимен

преди 3 години

До водороден кислородТъпчо - това е характеристика/показател, а не съединение ;)

49

Анонимен

преди 3 години

До до к.46Уреята (карбамидът) е твърдо кристално вещество. И уреята и селитрата се разтварят във вода.

48

водороден кислород

преди 3 години

"Резултатите сочат: Нитрати, нитрити и амониев азот в р. Марица"Ооооофффф по колко пъти трябва да ви се набива в *** журналистически ***, че ТАКОВА СЪЕДИНЕНИЕ С НАИМЕНОВАНИЕ "АМОНИЕВ АЗОТ" НЕ СЪЩЕСТВУВА!21-ви век сме бе мама му стара, отворете си гугъл и си проверете информацията!

47

Химик

преди 3 години

До АнонименТочно така се казва показателят Амониев азот или Азот - амониев. Така че не се прави на много отворен/а като не разбираш, а тия дето са ти сложили + -ове също

46

Анонимен

преди 3 години

Г-н министър, сигурен ли сте, че около мястото, където се изпускат отвреме навреме съпътстващите продукти и непрореагиралите суровини за производство на амониева селитра, въобще има риба? Тя е много по-чувствителна на нитрати от кравите. Разбирам, че сте икономист и разбирате от всичко и ви съчувствам. То и премиврът е пожарникар и има научна степен д-р, но вижте докъде ни докара - на последно място. PS Търговското наименование на селитрата е амониева селитра. Има още калиева и калциева селитра.

45

АНОНИМЕН

преди 3 години

Не ме интересува какво сочат пробите а кога и кой ще покрие загубите на семейството с кравите по пазарна цена и кога този ще го вкарат в панделата? Ако не бяха изтровени кравите хората щяха да оберат заразата чрез водата .