29

15ст. хляб

преди 3 години

Питайте БКП-БСП защо пенсийте са малки.

28

Ельоменат

преди 3 години

Ами като са от друг свят да я закриват тази държава. Сега на ясно ли си защо си спестявам пари и не плащам данъци? След 10 години, когато тук останат само ромеи и старци няма да има кой да плаща за пенсии. Работещите и осигуряващите се ще пият една студена вода и ще останат без нищо.За това съветвам хората да минават частно и на черно. От 13 години съм така и си работя без спиране. Вместо да храня ромеи аз ги инвестирам в обучението на децата си. Голямата иска да кара магистратура в Англия

27

Анонимен

преди 3 години

Социалните системи на всички развити държави се гради на това да одереш богатия, а при нас се дере беднияЧовек казвам ти че единственото добро нещо, което виждам в теб е спестовният ти навик. Не ми се сърди! Тези еквалибристики богати - бедни са от друг свят. Ама аз не мога да променя никой, така че успех!

26

Анонимен

преди 3 години

Минималната пенсия е 250 лв. ....Какво ще си купят нашите майки и бащи при стандарт и цени често надминаващи цените в развитите икономики и държави.Човек когато се пенсионира спира да работи и почва да се наслаждава на животът който му е останал,нашите пенсионери работят до последен дъх......

25

Ельоменат

преди 3 години

Социалните системи на всички развити държави се гради на това да одереш богатия, а при нас се дере бедния. Плоският данък го въведоха комунделите , а следващите *** от ГЕРБ не го пипнаха. Така човек който получава примерно 1500 лева ще плаща данък 150 лева и ще му останат 1350 , а ако получаваш 500 ще плащаш 50 лева и ще вземеш 450. Никой няма т.пки да го махне , защото ще бръкнат в джоба на богатите и ще има компромати срещу тях

24

анонимен

преди 3 години

До 11 - вие може да сте наистина болен, но пък има толкова много тарикати, че хората се озлобиха. Виновни са и докторите, и тези, дето бутат рушвети и се преструват и обжалват до дупка, ако не им хареса пенсията. Не си мислете, че народът е много честен, същият е като управниците си.

23

Анонимен

преди 3 години

Не съм до тези пари, но всички деца са еднакви и трябва да имат едни права.Това кой ти го каза? Всички ли са със сини очи? Всички ли са умствено на едно и също ниво? Децата дори не се раждат еднакви! - височина, тегло.. Никой няма равен старт в живота. Всеки пътува с някаква карма! Аз виждам на къде биеш- но равенство няма и няма да има НИКОГА. Добре е единствено, че си си изградил спестовен навик.

22

ку ку

преди 3 години

Стигнахте до същтостта - прецаканият винаги е плащал, и ще плаща, докато не се спука балонът и стане нещо извънредно, а после всичко отначало!

21

до 11

преди 3 години

Нивото на едно общество се умерва с отношението към инвалиди и животни.На теб ти пожелавам да бъдеш инвалид,за да разбереш какъв е ужаса.Това което си написал е долно и гнуссно.Как не ви досрамя?!..

20

анонимен

преди 3 години

Както правилно забеляза някой и нищо да не внесат, тоест не само своите осигуровки, ами данъци за пътища, училища и т.н., пак имат право на спешна помощ, на това да учат децата им в държавни училища, ако щете и само да ходят по улиците, за коите не са дали и стотинка? Затова сегашната система прецаква точно тези, дето си плащат!

19

Анонимен

преди 3 години

Аз съм трудоустроен с 95% общитите ми доходи са 365лв. като социалният помощник ми дава още 100 лв. За храна не се лишава, но дрехи, бяла техника и кола не съм си купувал от години!

18

Ельоменат

преди 3 години

Спор няма , че е така, но справедливо ли е съседа да получава детски като не е внесъл я лев , а аз като си плащах чинно детето ми да е дискриминирано? Не съм до тези пари, но всички деца са еднакви и трябва да имат едни права. За това спрях да плащам всичко. За 11 години с жена ми имаме на страна близо 70 хиляди лева. До като реша , че ми е достатъчно да работя се надявам да сме събрали към 200 и да сме си изучили децата. Това си е мое решение и никой не може да ме убеди.

17

Анонимен

преди 3 години

докато парите за пенсионните осигуровки се изливат в общия казан всеки ще се осигурява на минимума и ще взима пари "под масата" и после ще хленчите за това кой каква пенсия трябвало да взима . на запад всеки сам си внася в личната пенсионна сметка , внесъл си 100 ще получаваш 100 , внесъл си 10 ще получаваш 10 на месец . т.е. който не работи няма да яде ..

16

Анонимен

преди 3 години

До ельоминат - познавам доста такива, дето се скъсваха да крият доходи или пък не плащаха нищо, а като се пенсионираха хукнаха по инстанции, телкове и къде ли не само и само да изклинчат някакви париОстави го тоя! Иска без да дава да взима колкото се може повече. Заради такива като него България не може да се съвземе! Че има наглостта и да се хвали!

15

анонимна

преди 3 години

Да не говорим пък че тези, дето нищо не са внесли, имат право на лечение по спешност, БМП, и други неща без пари, по-точно не без пари, а някой читав им ги е платил?

14

Анонимен

преди 3 години

До инвалид от 82,на 64% "Господ да Ви накаже алчни мошенници!Амин!!!"Ти си късметлия, но ние които нямаме и толкова, а сме болни какво да правим. В нашия блок виждам поне две съвсем здрави жени с телкове за двигателни проблеми. Слагат патерички и шини по два дена в годината, в дните на явяване пред комисия.Това е позор за патриотите, за герберите и за лекарите. Напълно здрави деца "аутисти", но "отличници", а и с пенсии при това. Освен на лекарите да ръкопляскаме и на учителите.

13

анонимен

преди 3 години

До ельоминат - познавам доста такива, дето се скъсваха да крият доходи или пък не плащаха нищо, а като се пенсионираха хукнаха по инстанции, телкове и къде ли не само и само да изклинчат някакви пари. Така че, бъдете добри подобни да не хленчите да търсите после някакви пари. Който нищо не е внесъл, нищо не трябва да получава. С подобна политика само дълбаеме надолу.........

12

Анонимен

преди 3 години

Де Илия на кирия, получавам 215лв. пенция. Кажете какво да си купа с тези пари!

11

Анонимен

преди 3 години

Нека обясня защо смъкват процентите инвалидност. Защото, драги дребни тарикати, 80% се водите инвалиди. Всеки лъже и маже, за да краде. После сочи как в парламента крадяли. Той със заплата в плик, с фалшив ТЕЛК, не платил стотинка реални осигуровки и данъци, ама другите крадяли, съсипали държавата. Дребният тарикатлък с ТЕЛК-овете трябва да спре. Това е начинът.

10

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 7 "А някои нямат и един ден трудов стаж и получават социални помощи!"Социалната помощ за българите е 54 лева и се заработва цели 14 работни дни за българите, за малцинствата не знам, те имат детски и телкове.