36

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 38И като ги спре на следващия ден субсидираните американски, китайски, и пр. стоки ще ни смачкат. Много сте умни.

35

Мхм

преди 3 години

До бай хБългарския потребител избираше чуждестранните инвеститори. Ако бяхте купували българско, или поне от български вериги, щеше да има повече български и по-малко други. Имаше една читава верига: Пикадили се казваше, но цените бяха малко по-високи от Била-та и фалира. А беше според мен най-добрата верига в България (като обслужване, асортимент, обстановка). Както винаги, в България е "след дъжд качулка", пък сега и се сърдим.

34

Анонимен

преди 3 години

Ако ЕС иска всички производители да са наистина равнопоставени, трябва незабавно да спре всякакъв вид земеделски субсидии на своята територия. А не като сега, едни държави вземат едни пари на производител, други в пъти по малко. Да не говорим, че субсидиите са предпоставка за гигантска корупция и по никакъв начин не допринасят за производството на конкурентна продукция, спрямо страните извън ЕС. И сега сме заляти с евтина евтина несибсидирана стока с произход извън ЕС. Можело значи!

33

Анонимен

преди 3 години

Че кой е казал че не произвеждаме оръжия правим софтуер разработваме чат пат и дрехи купувам.Ама да не ми пробутват български сирена примерно имитация на френски швейцарски или холандски щото просто не стават за нищо.Бяло сирене да си произвеждат аз такова не ям ама да не си врат гагата къде не трябва и да ми ограничават избора.

32

Анонимен

преди 3 години

"ЕК към България: Дискриминирате вносните храни"Трябва да фалираме българското производство, за да оцелее вашето ли? Да го жертваме за каузата викате ахаххаха, абе я си.... майките ***.

31

Мхм

преди 3 години

До 10542"Картофи ... родопски няма"И как да има, бе пиле? Последните години съм по една две седмици по Родопите. То там хора няма по селата. Едно време ги гонехме, щото били помации незнамси какви. Софиянци, готованци и други - ци хубаво, че искате, ама нали някой трябва да ги отглежда. А като ви ги доставят на 3 лева килото тичате да си купите от тия евтините, щото нали, да им а и за цигари и ракийка. Драмата бългрска си я знаем: "Ем ..... докрая, ем душата в рая".

30

бай х

преди 3 години

Така е защото когато тия вериги стъпваха на нашия пазар , правителството толерираше ,, чуждестранните инвеститори ,, вместо родните магазини да станат вериги които да се зареждат директно от производителите .... сега вече е късно . Хем си изнасят печалбата хем си продават тук л ай на та хем условия ни поставят .

29

ТТТТТ

преди 3 години

От няколко дни се чудя колко сме неблагодарни,колко сме егоистични! На море в Гърция, ядеме френски сирена и никакви български, обувките само маркови, никакви български, дрехите само вносни, мебелите от Икеа ! Е как да имаме икономика и производство като всеки се прави на европеец Бай ***! Така обричаме България на вечна мизерия! И не е чудно, че сме били 500 години под робство, просто всеки е хитреел и се е мазнил пред турчина за да му е добре на него хахаха големи селяни сме

28

Анонимен

преди 3 години

ЩОМ СИ СЕ ...НА ЗАПАДА ЩЕ ТРЯБВА И ДА ИМ ЯДЕМ И ***

27

До 24

преди 3 години

Била е австрийска марка плюс в Европа нилой не е чувал за Кауфланд и Била тях ги има само на източния пазар!!!!!!

26

Анонимен

преди 3 години

Другаре, не ревяхте ли точно вие, че българските фирми ви пробутват сирене с палмово масло, салам без месо и пр. и пр. Въобще, знаете ли какво искате? Хем искате да имате избор, хем когато нашето правителство тръгне да изкривява пазара, ревете да дават на същите тия да ви монополизират магазина. Радвам се, че пак сте станали родолюбци, обаче това не е повод да се правите че не разбирате какъв е проблема.

25

JAGUARES DE CORDOBA

преди 3 години

Винаги съм ял френски сирена масло и всякакви продукти чат пат холандски англииски и немски.Нямам никакво желание да купувам скапаното бе ге сирене мляко и тн.Ограничаватр ми правото на избор.ФОСТАвка

24

ХАХАХАХ

преди 3 години

Излиза, че Германия ще фалира без българските средства.Лидл, Кауфланд и Била са все немски марки, а ЕС е под влиянието на Меркел и ко.

23

Анонимен

преди 3 години

Баце нали обясняваше че бил говорил с ЕК и всичко било ОК.Тоя така и не разбра че в този съюз си има правила и те са еднакви за всички и ако иска БГ да е част от ЕС трябва да спазва правилата,или си член на ЕС или не си никой не те кара насила. Ама то само с една прочетена книга...

22

Сатира

преди 3 години

Никой не е казал че я Европа няма евтини храни и напитки. Но и те също като в Бг, неее стават. И там хубавото е скъпо, като искаш хубав кашкавал ще се бръкнеш 10+ евро, като искаш хубав салам ще дадеш 20+ евро. И т.н.

21

10542

преди 3 години

Наглост, безочие и вулгарно пренебрежение към българските произвоители са тези обвинения. Каква по-голяма дискриминация към българския производител е това, че нашият пазар е наводнен с картофи от Франция /родопски няма/, праскови от Израел /къде са нашите?/, чесън от Китай /българският е по-лечебен/, кромид от Полша, млечни и месни продукти не говорим изобщо... Министър Танева направи 1 реална стъпка към известно възстановяване на равновесието. А действащите практики в другите страни какви са?

20

БЪЛГАРКА

преди 3 години

ДА БЕ , ДА---НИЕ ЩЕ ВИ ЯДЕМ *** И ГМО-тата И ТО НА СОЛЕНИ ЦЕНИ, А ВИЕ ЩЕ ЯДЕТЕ НА БЕЗЦЕНИЦА НАШИТЕ ЧИСТИ ХРАНИ !!! ЕТО ЗАТОВА В ГЪРЦИЯ ИЗГОНИХА ВСИЧКИ ЧУЖДИ ВЕРИГИ, ОСВЕН ЕДИН ЛИДЪЛ---НО В НЕГО ПРОДАВАТ И ДОБРИ И ЕВТИНИ ХРАНИ, А НЕ *** КАТО В БЪЛГАРИЯ !!!

19

Анонимен

преди 3 години

А вие не сте ли подписали договор за солидарност и добросъседство и не е толерантно да ни говорите със езика на омразата ще продаваме и купуваме ако щем и руски стоки.

18

Анонимен

преди 3 години

Идете във Франция да им кажете, че трябва да пият българско вино и да ядат българско масло вместо френско.

17

Анонимен

преди 3 години

Когато на старите страни членки нещо не им изнася веднага почват да те обвиняват в дискриминация или расизъм.