680

Дд

преди 4 години

Детето ми не е излизало от 13 март, а тези хитреци ще се върнат в понеделник да сеят зараза, след като са я ръсили и из родината. И аз съм за танковете на пътя и до рисковите квартали, за да се облекчи полицията, пред която трябва да се поклоним в тези страшни дни.

679

Филип

преди 4 години

Никакво завръщане на дезертьорите, които напуснаха София. Спокойно, измислено е по един танк на пътя и тава е правилно. Няма заради безотговорността на тези да умират невинни хора.

678

Българин

преди 4 години

Простотията на отрэпките на демокрацията ще лъсне много скоро, когато се завърнат от селата си в София след Великденските празници и точно тогава епидемията от корона-вируса ще избухне със страшна сила в цялата страна. М***лоумието ще им затрие главите на тия нещастници, жалко че ще предизвикат смъртта на много невинни деца и хора...

677

До 738

преди 4 години

Да те допълня за София. Преди руско-турската война София е имала двойно по-голямо население. Във всички голями градове в България по време на турското робство, турците са били основната част от населението, съответно и имената навсякъде са били турски. През 1879-1880 години София е единственият голям град в България, в който повече от половината население са българи, както се вижда и от твоята справка. Преброяването през 1880 година също го показва.

676

Вуте

преди 4 години

То е пущинак. Нищо не расте. Какви топоними. Живели в колиби. На много нисък стадий. Затова се имали с турците.

675

Нане Вуте

преди 4 години

До Край СофияКалеко, в станалия нарицателен шопски диалект НЯМА ТУРЦИЗМИ. Освен това няма и топонимия (географски наименования) на турски - ДЕРЕ, ЧЕШМЕ, БАИР, ОРМАН.... както сигурно е У вашиО край. Имената на селата също не са били турски, дори и по време на присъствието!Няма турско население, няма помаци! Чети повече!

674

Анонимен

преди 4 години

Щях да кажа .да дойдат танковете. Ама те ги нарязаха.Да идват каруците тогава.

673

Анонимен

преди 4 години

Каскетите почнаха ,пак с историята на България...

672

Джедай Мастър

преди 4 години

До Анонимен 715 "По руски образец столицата на освободена България е избрана да е в западната част на територията"Всъщност е избрана, защото е в центъра на етническа България. Защото ако след освобождението се е смятало, че българските земи са Мизия, Тракия и Македония, то София се пада общо взето в средата на територията.

671

Анонимен

преди 4 години

До Solar PowerИзбивай си комплексите някъде другаде ако обичаш....Последното от, което имаме нужда са *** в тоя момент.

670

Анонимен

преди 4 години

Както границите със страни от ЕС са отворени, вирусът ще продължава да се внася, независимо дали има вътрешни ограничения за движение.Три пъти мери, веднъж режи! - ама вижте какво сготвиха.

669

Анонимен

преди 4 години

До София е билЧел си нещо,ама недостатъчно и избирателно. за подобни изказвания е добре човек да се подготви по-обстойно, започвайки с по-достъпни материали, като https://bg.wikipedia.org/wiki/История на София например. Другото са празни приказки, достойни за квартални събирания на по бира вечер. Безпросветността е рай за тариката, същият , който лъже, че отива при болната си майка с кола, пълна с деца и велосипеди...

668

Край София

преди 4 години

Има само няколко будни селища с паметници на загинали във войните. Другото е тъмна турска провинция.

667

Анонимен

преди 4 години

Българинът е отговорен, героичен, интелигентен и така нататък... около 2 седмици. После народът отново си се превръща в племе.

666

Морскияят бей

преди 4 години

Малеее шопчета кво стана ..... вие сте прокажени бе бацили , аз тъкмо идвах с куфарите да изсипа да купувам Имотче у Шоплук големият инвестиционен град моля гладен брокер да се свърже с мен искам да ви изкупя :-) май ша сте на промоция

665

Левски

преди 4 години

Е бил замерян с камъни когато са го обесили от върли шопчета.

664

София е бил

преди 4 години

Треторазреден град, център на софийска в турската империя. Славела се е единствено с многото публични домове. Затова е избрана за столица. Шопите са били приятели с Турците и техни доносници.

663

ПроСоТо

преди 4 години

а,и още нещо:-НЕ СЕ ДЕЛЕТЕ на "софиянци" и "селяни"!!!!!!!!Така обиждате самите себе си!ВСИЧКИ сме ГРАЖДАНИ на тая.."Измъчена географска територия".Едни от нас живеят в София,други в Пловдив,трети и четвърти там,където им харесва.Не се оставайте да ви насъскват едни срещу други!!!!

662

Батко Асен

преди 4 години

Значи ли щом съм в София сега ,че вече съм кореняк???

661

?@?

преди 4 години

Просто невероятна логика - хората ВЕЧЕ се изнесоха, те сега ще блокират града. Управляват ни бавноразвиващи.