167

Анонимен

преди 4 години

До АнонименЕй,какво ми натискаш минуси,ве,провери да видиш,че чехите им произвеждат танковете и техниката на немците,а техните нацистки картонени танкове не са ставали за нищо,ракапват се докато преминат кратък път до Австрия!

166

Анонимен

преди 4 години

162 - До битката за Москва няма ленд лиз. А немският план е бил на третия месец от войната да превземат Москва. След като не успяват, започва да става все по-ясно, че те нямат нужните ресурси - човешки и материални - да водят и спечелят изтощителна, продължителна война. Наистина, ленд лизът оказва огромна помощ на съветите, но чак през 1943 г.

165

Боби

преди 4 години

До Анонимен"По кой начин става неизбежна войната и за какъв Мюнхенски сговор блееш?"В Европа преди ВСВ има 6 големи индустриални центровеВеликобританияФранцияГермания(все още скова на с договори от ПВС)СССРЧехословакияИталияВБ, Франция, Италия и Германия подписват даването на Судетската Област от Чехословакия на ГерманияСледва ултиматом от Полша която откъсва поредното парче от ЧехословакияСледва същото от УнгарияОкончателно март 1939 останалата част от Чехословакия е окупирана от

164

Анонимен

преди 4 години

До БобиТочно така,не само че немците ограбват Чехословакия,но я завземат,заради технологиите и производството,немските танкове са се изпочупили от Германия до Австрия и не са ставали за нищо,именно Чехословакия произвежда голяма част от бойната и друга техника на немците!Чехите винаги са били много добри техници!

163

Петров

преди 4 години

Не знам кой как е воювал ама сега поляците ще си платят за тарикатлъка с евреите. И то много сериозно, половината дето им дават пари от САЩ са евреи. Диванните експерти тук нека си спорят, далеч са им майсторските ходове на Путин.

162

Анонимен

преди 4 години

Лъвската част от доставките по ленд лиз за СССР са кога? Пролетта НА 1943 ГОДИНА... ДО 1947-----А преди това е нямало доставки ли?А преди това англичаните и американците не са воювали в Африка и Италия? А до 43 знаш ли колко напредък има СССР? Нула. Две години тъпчене на едно място.

161

Анонимен

преди 4 години

До Бобидоставките по ленд лийз за СССР започват от 1941 г, дори има доставки преди сключването на д-ра, т.н. преленд лийз, има една реч на Жуков след войната, с която той доста сериозно критикува хората, които поставят под съмнение ключовата помощ на САЩ и Британия, ясно казва че без тези доставки СССР е било обречено

160

Боби

преди 4 години

До Анонимен"БЕЗ ЛЕНД-ЛИЙЗ КЪДЕ ЩЯХТЕ ДА СТЕ СЕГА, M Ъ P Ш И ?"Да погледнем. Ако го нямаше Ленд Лиз Великобритания нямаше да устои в "Битката за Британия" - ако не знаете Велика Британия получава 3 пъти повече неща по Ленд-Лиз от СССР.Лъвската част от доставките по ленд лиз за СССР са кога? Пролетта НА 1943 ГОДИНА... ДО 1947

159

Анонимен

преди 4 години

Абре Бобчо, чети си "Военное обозрение". Там и в Рунета пише всичко в галактиката. Прочете ли речта на Сталин пред партийния актив?

158

Анонимен

преди 4 години

Но войната КОГА става НЕИЗБЕЖНА?След Мюнхенския сговор за разделянето на Чехословакия------- По кой начин става неизбежна войната и за какъв Мюнхенски сговор блееш?

157

Анонимен

преди 4 години

До 152 - Модно е да се плюе срещу Русия, но е напълно безполезно. Ни в клин, ни в ръкав говориш за Поморавието и Северна Добруджа, в която по това време живеят и власи. То да беше реализирана Санстефанска България, пък останалото щяхме да го преглътнем. Очевидно е че западните сили ни осакатиха териториално на Берлинския конгрес, напълно в духа на техните хитроумни комбинации за господство. Берлинският конгрес като схема по нищо не се различава от Мюнхен 38.

156

Петров

преди 4 години

Без банани по празниците бяхме по- добре, така е и с лен лийза, който е платен до стотинка.

155

Боби

преди 4 години

До Анонимен"ВСВ започна с нападението над Финландия, но добрата практика да се заграбват безпроблемно чужди територии, започна с подаряването на Помаравието и Северна Добруджа през Руско-турската."ЕХ АНО ИСТОРИКОООВСВ ЗАПОЧВА С НАХЛУВНЕТО НА ЯПОНИЯ на Азиатския Континент - Корея и Китай 1930Продължава с Испанската гражданска война 1936Но войната КОГА става НЕИЗБЕЖНА?След Мюнхенския сговор за разделянето на ЧехословакияПрактически тогава Германия получава 1/3 от своя производствена база

154

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 147"Така че нищо не спира Полша да поиска от днешните Украйна и Беларус да и върнат тези земи."То нищо не спира и България да се поиска Беломорска Тракия, Македония и Западните покрайнини, но въпросът е кой ще и ги даде, като ги поиска...

153

Анонимен

преди 4 години

Речта на Сталин преди подписването на Рибентроп-М-ов. Не си чешете езиците! Четете. То сляпото, окато прави!

152

Анонимен

преди 4 години

ВСВ започна с нападението над Финландия, но добрата практика да се заграбват безпроблемно чужди територии, започна с подаряването на Помаравието и Северна Добруджа през Руско-турската.

151

Анонимен

преди 4 години

До 142 юбералес - Да, но Хитлер е нямало какво да прави в чужда, международно призната държава, ообено след като си е върнал спорните Судети. Англичаните и французите се съгласяват, защото са си правели сметка , че след това Германия и Полша ще нападнат Съветския съюз. Това е върхът на цинизма, с който се пуска в действие машината на войната. Англичаните и французите няма какво да се правят на ощипани, защото те потъпкаха всички принципи, за които пищят с пълна уста днес.

150

Анонимен

преди 4 години

Като чета "фактите", стигам до заключението, че Втората световна война май е започната от Белгийско Конго...

149

Карлсон от покрива

преди 4 години

Много е "трудно" да проумееш истината, ако ти се заплаща да не разбираш! "Напънът"на скъпоплатените писачи е в отговор на спиращите средства от "фондациите"! Доказателства за преданост са подобни "писания"!

148

Карлсон от покрива

преди 4 години

каква "подялба"? Полша кога получава независимост? След Първата световна война! Гражданската война в Русия 1917-1921 г.? Прекроените граници на новата Полска република за сметка на Украйна и Беларус?? Опитът на болшевишка Русия да си възвърне наново териториите отнети от победителите - Англия ,Франция,Австо-Унгария,САЩ.../Тухачевски, Блюхер,конната армия до Варшава/,макар да воюва на страната на "победилите и дава стотици хиляди жертви! Не забравяйте 1938 г кои територии си поделиха Герм. и Полш