187

Анонимен

преди 4 години

Полша заграбва Беларус и Украйна в 1919 г. и СССР ги спасява.

186

Анонимен

преди 4 години

До АнонименНикога Сталин и хитлер не са разделяли Полша,НИКОГА!Хитлер напада Полша и англичаните не си мръдват пръста,за да ги защитят,въпреки,че са имали сключен договор за защита,напротив,дори руснаците научават и предупреждават Полша,че се готвят да ги напада Хитлер,а след това нацистите нападат и СССР.Англия участва и стимулира агресията на Хитлер с действията и бездействията си.Дори и след края на войната помагат на нацистите!интересно кой е поръчал тогава бомбандирането на Дрезден?

185

Анонимен

преди 4 години

Руснаците започват да показват архивни документи с неизвестни или почти неизвестни факти за Втората световна война. Например: Полша още от 1934 г. се намира в сговор с Хитлер. Около 1 милион поляци се сражават на страната на Третия райх. Поляците се оказват по-големи антисемити от германците. Поляците изтребват повече полски евреи от германците. По тази причина Хитлер изгражда известните концентрационни лагери предимно на полска територия.

184

Анонимен

преди 4 години

Фактите са си факти, Сталин и Хитлер са съюзници до 1941 година, с договор по между си си поделят Полша, и не само нея, СССР анекасира балтийските държави, напада Финландия готви се за анексия и на целия балкански полуостров, така че руснаците нема какво да се правят на дръж ми шапката, в пресата през 1939-1940 под троен съюз се е разбирал съюза между Берлин-Рим-Москва, това са фактите

183

Анонимен

преди 4 години

Останалите държави от западна Европа са си правили своите тънки сметки,за сметка на Чехия и източните държави!Освен това,когато започват да съдят нацистите за масовите убийства през ВСВ,знаете ли кой се обръща в тяхна защита?Англичаните са защитили нацистите и не е учудващо, защото аристократите им са женени за немци.Хахахаааа,наистина са доста интересни събитията около този Мюнхенски договор,на масата на преговорите е трябвало да седнат единствено СССР и САЩ и никой друг.

182

Анонимен

преди 4 години

Сега прегледах по-подробно Мюнхенското споразумение,наистина западните държави са подкрепили Хитлер и агресията на Хитлер срещу Чехословакия и дори написват договора без присъствието на Чехословакия,след което Хитлер превзема Чехословакия и принуждават чехите да се подпишат,а след тази победа на Хитлер алчността на Хитлер се увеличава прогресивно за грабеж на още тритории.Те наистина имат вина,нали ви казах,само СССР и САЩ имат принос във ВСВ срещу Хитлер!Останалите държави от западна Европа са

181

Неотменимо правило

преди 4 години

Отново се потвърждава правилото, че успехът има много бащи, а провалът е сираче. Плановете за намиране на "окончателно решение" на еврейския въпрос" в Европа се провалиха. Затова Моравецки се дразни от спомена за казаното от полския посланик в Берлин при откровената му беседа с Хитлер. Ако плановете се бяха осъществили, сега поляците с гордост щяха да напомнят за изреченото от посланик Юзеф Липски и дори щяха да послъгват, че не Хитлер, а те имат най-голяма заслуга за решаването на този въпрос.

180

Анонимен

преди 4 години

Когато фактите говорят поляците се обиждат. Много приличат на макетата.

179

Анонимен

преди 4 години

До Дo 172И като извади думите ми от контекста,само за да си напишеш безполезния антируски коментар,какво? Много важноооо,хаха!

178

Анонимен

преди 4 години

Съветския съюз освободи веднага половин Полша.Колко от Полша освободиха Великобритания и Франция? Те не воюват за Полша. Обявяват Смешната война на 3 септември 1939 година.

177

Анонимен

преди 4 години

Половин Полша е спасена от нацизма и прочистването на евреи. Поляците не харесват, че половин Полша е останала неокупирана от Германия. Искали са цялата да е окупирана.

176

Анонимен

преди 4 години

Битката за Берлин е била изключително тежка и със стотици хиляди жертви. Германия е била капитулирала, не е била в състояние да се защитава. Берлин е защитават от сс-дивизиите - французи, белгийци, естонци кото са се били с Русия.

175

Дo 172

преди 4 години

"Вижте какво,не е важно кой колко е допринесъл за победата над чудовището Хитлер, важното е,че Хитлер не победи,то е ясно,че най-голям принос има СССР"да, русофилите са толкова глyпaви

174

Боби

преди 4 години

До Анонимен"дори има доставки преди сключването на д-ра, т.н. преленд лийз, има една реч на Жуков след войната, с която той доста сериозно критикува хората, които поставят под съмнение ключовата помощ на САЩ и Британия, ясно казва че без тези доставки СССР е било обречено"Вярно е - но защо не се обеснява нали? При сключване на Ленд-Лиз СССР спира производството на всичко което САЩ(основно) може лесно да достави - Камиони, Влакове, Храни, стругове и други производствени машини!Храни до 1947!

173

Анонимен

преди 4 години

САЩ и Англия и Франция подкрепяха Германия през ВСВ. Германия сама не може да води война срещу Рисия. Включиха се накрая на войната именно да попречат на победния марш на Червената армия.

172

Анонимен

преди 4 години

Вижте какво,не е важно кой колко е допринесъл за победата над чудовището Хитлер, важното е,че Хитлер не победи,то е ясно,че най-голям принос има СССР и Катюшите ,а след тях и САЩ,другите държави са правели каквото могат,според силите им.Япония(съюзника на Хитлер) също не е била никак лесен противник,напротив,доста мощни са били японците.

171

Фактите

преди 4 години

Факт ли е, че шляхтичите отказват да пропуснат съветски войски към Чехословакия - факт е.Факт ли е, че чопват парче от Чехословакия заедно с Райха - факт е.И да се цупи Матеуш - това е положението.

170

Боби

преди 4 години

До АнонименСССР и Великобритания, напрактика окупират Иран през август 1941 година, за създаване на така наречения трансирански маршрут, по който още от септември започват доставки на СССР от британските колонии, това са фактитеВярно и са окупирани не само Иран но и АвганистанНо преди да започнат масовите доставки 1943г по този маршрут се строят хиляди километри пътища тези в Афганистан се ползват и от СССР и дори сега от Американците

169

Боби

преди 4 години

До АнонименА преди това е нямало доставки ли? - има от Великобритания пристигат тъкмо по времето на зимното контранастъпление след МоскваА преди това англичаните и американците не са воювали в Африка и Италия?Англичаните са воювали срещу Ромел в Африка общо 4 немски дивизии и 2 италиански корпуса1943 САЩ и ВБ отнасят немците и италианците от Африка1943 САЩ и ВБ нахлуват в Италия - половината е завзета за няколко месецаа на север от Рим им трябват 2 години 1943-1945 на съюзниците

168

Анонимен

преди 4 години

До АнонименСССР и Великобритания, напрактика окупират Иран през август 1941 година, за създаване на така наречения трансирански маршрут, по който още от септември започват доставки на СССР от британските колонии, това са фактите