207

Анонимен

преди 4 години

Разбира се че втората световна война е запалена от Русия (СССР) и Германия като си делкат Полша а прибалтика заграбва Русия.100 % - факт.

206

Анонимен

преди 4 години

Сталин е претендирал да се върне в международно признатите граници на Руската империя и нищо повече. -------И откъде накъде ще има такива претенции?Руската империя да не е свещена крава?Някой с нещо им е длъжен ли?

205

ОФ

преди 4 години

Нюрнбергският трибунал дава юридическа оценка на резултатите от Втората световна война. Путин и Русия стриктно се придържат към тази оценка. Поляците да обвинят в лъжа Нюрнбергския трибунал.

204

Карлсон от покрива

преди 4 години

До Анонимен За четенето.."Сляпото и.. окатото.."Коментирано е от теб-за белгийско Конго.. и "ВСВ"...Не си чел достатъчно..," премъдро" безмълвие..

203

шматка

преди 4 години

Путин чете Википедия от много отдавна.Последните години Путин говори и прави доста глупости.Гледайки руски сайтове и аз започвам да се питам дали това е истинския Путин.Много руснаци са на мнение че това е Путин2.0

202

Анонимен

преди 4 години

Не Германия и СССР анексираха Полша, а Полша ги анексира точно както през 2014 анексира и Крим.

201

Анонимен

преди 4 години

До 202 В договора Рибентроп-Мол..отов не е поменато България и връщането на Северна Добруджасъщото се отнася и за Северна Трансилвания!

200

Анонимен

преди 4 години

Сталин си връща от Полша земи полиниыта Кързън, населени с украинци, белоруси и литовци, които изобщо не са полски и ги предава на Литва, Украйна и Белорусия. По пакта Рибентроп-Моллотов, Унгария си връща Трансилвания, а ние - Южна Добруджа, а Белорусия, Украйна и Литва осъществяват националното си обединение. Така крайно несправедливият Версайлски диктат, осигуряващ англо-френското господство в Европа е погребан.

199

Анонимен

преди 4 години

Тази война вече е минала,но не ви ли прави впечатление,че отново налагат съшите нацистки действия,защото разпарчатиха Чехословакия,Югославия,искат сега да вземат балтийскте републики,които от около 1700 година са били руски,взеха и Финландия,част от Скандинавието(което беше руско),Украйна,отцепиха и други земи от Русия,но Полша не е пипната,плана по който се прави това е същия като Хитлеристкия.

198

Анонимен

преди 4 години

До 198Как да не е излизал на бял свят бе, договора и секретния протокол към него са разсекретени през октомври 1992 година, всичко е повече от ясно, Полша се поделя между СССР и Германия, и не само това, с него СССР предявява претенции към Балтийските държави, Финландия, Бессараби и Букувина, Германия уважава тези претенции и се съгласява с тях, по това време се сключва и търговски споразумение между 2-те страни, СССР става основен суровинен доставчик на Германия

197

Анонимен

преди 4 години

До 184 - Твърдиш, че Сталин се е готвел да анексира Балканския полуостров. Но фактите опровергават това, защото именно Хитлер през пролетта на 1941 г. окупира Югославия, Гърция и Албания. Сталин е претендирал да се върне в международно признатите граници на Руската империя и нищо повече. Същото е и с Полша - ако Сталин не си беше върнал териториите по линията Кързън, те щяха да бъдат окупирани от Хитлер. Да не говорим, че още през март 1939 г. Хитлер окупира Клайпеда в Литва.

196

Анонимен

преди 4 години

Този договор между Сталин и Хитлер никога не е излизал на бял свят,пази се в англоговорящите,но не се показва,ние не можем да знаем дали това което публикуват е вярно и достоверно.Интересно защо не искат да се покаже на бял свят и да се изследва този договор?

195

Анонимен

преди 4 години

***= Moлoтов

194

Боби

преди 4 години

До Анонимен"фактите са си факти, до 22.06.1941 година Хитлер и Сталин са съюзници и не само че поделят Полша ами взаимно си помагат при анексията на други страни, СССР е основен доставчик на суровини за нацистка Германия"Вярно но сега умнико кажи какво Германия за този период е продала на СССР? Само тръбите за Петролните сондажни установки в Кавказ колко реално са разширили пеоизводството на нефт - Да Русия с Кавказкия Нефт също спечели войната - Сондажи направени с Немски тръби...

193

ЖУЖИ

преди 4 години

не харесва това....

192

Анонимен

преди 4 години

До 184 "анекасира балтийските държави" - През юли-август 1940 г. правителствата на балтийските държави приемат декларации за доброволно присъединяване към Съветския съюз, а в неговите рамки се запазва държавността им като съюзни републики. Алтернативата е била, че в противен случай те са щели да бъдат окупирани от Германия, а държавността им -унищожена. Така както на мястото на Чехия се създава генерал губернаторство Бохемия

191

Анонимен

преди 4 години

До АнонименПърво,този договор Мо.лотов-Робентроп никога не е излизал на бял свят,той не е в ръцете на руснаците.Изобщо не се знае това което публикуват дали е вярно.Второ дипломатите и Сталин обикалят западноевропейските държави именно за да сключат договор и реанимират Антатата,но когато другите държави му отказват,той се принуждава да подпише договор с Хитлер,а не защото е искал,нямал е друг изход.Но и този договор не е спазен от Хитлер и Хитлер напада СССР.

190

Анонимен

преди 4 години

фактите са си факти, до 22.06.1941 година Хитлер и Сталин са съюзници и не само че поделят Полша ами взаимно си помагат при анексията на други страни, СССР е основен доставчик на суровини за нацистка Германия, без тези суровини Хитлер едва ли е можел да води война на запад срещу Франция и Великобритания, така че кремълските жужета да не се пават на ни лук яли, ни лук мирисали

189

още факти

преди 4 години

До ФактиВ 1 ч. през нощта на 30 септември 1938 г. Чембърлейн, Даладие, Мусолини и Хитлер подписват Мюнхенското споразумение. След това в залата, където е подписано споразумението, се допуска чехословашката делегация. Правителствата на Великобритания и Франция оказват натиск на правителството на Чехословакия, така че, въпреки потвърдената решимост на СССР да окаже военна помощ и отказа на поддръжка от Франция, чешкото правителство без съгласието на Националното събрание приема даденото споразумение.

188

Факти

преди 4 години

На 22 септември 1939 година в анексирания от руснаците Бжешч (Брест) е проведен немско-руски парад на победата командван от генерал Хайнц Гудериан и комбриг Семьон Кривошеин.На 28 септември германските и руските сили се срещат по линията Белосток-Брест-Лвов-Карпатите и подписват договор за дружба и взаимни граници.