92

Анонимен

преди 4 години

Като сте толкова недоволни, защо избирате тези, които са все още на власт?Избирайте Възраждане, но преди това се информирайте за тях!Всички които пишете тук имате интернет - вижте кой е Костадин Костадинов има го и в youtube!

91

човек

преди 4 години

Аз вече го казах, но май пак трябва да повторя.Номер 78, съвсем вярно казано!Модерно човек може да живее навсякъде.Днес земеделците не орат нивите като Моканина, с дървено рало, та да има нужда от 5-6 деца да помагат. Оре се с модерни трактори, с климатик, минибар и GPS навигация.Лошото е, че в селата работа няма, училища няма навсякъде, междуградският превоз е пълен кошмар, няма аптеки, да не говорим за болници и лекари!!!Къде ти, то пътища няма... Ама Бойко строи магистрали!

90

Анонимен

преди 4 години

Усещане за несправедливост и ниското заплащане са в основата на обезлюдяването.

89

Анонимен

преди 4 години

Сметката е много проста - 2.5 млн. души взимат под 1000лв заплата. За да се възпроизведе населението са нужни средно 2 деца на семейство, или 3, за да се компенсират и бездетните двойки. Успех да гледаш 3 деца под 2000лв доход при нужни средно 500лв на човек в семейството. С тия заплати, ще измираме. Защото никой не иска да си прави деца, за да ги гледа как умират от глад после, или да няма пари за лекарства като се разболеят. Това е безкръвен геноцид - чисто, просто и ясно.

88

Анонимен

преди 4 години

Кви са тия глупости? Хората избирали да живеят в града, за да живеят модерно. Модерно можеш да живееш и на село. Като имаш доходи да си позволиш да поддържаш къща и двор, да прихождаш и да си пазариш за седмица - две напред. Хората бягат в града заради работа, живеят в квартири и се чудят как да вържат двата края. Това е далеч от модерно и удобно...

87

Анонимен

преди 4 години

Казваш: "хубаво е да прочетете", ама, човек, тези не четат. За това дори и в законите ни е пълно с противоречия. Правят всичко на коляно, преписват здраво от книжата на западняците, ама дали е приложимо при нашите условия, няма значение. Важно е да ги потупат по гърба.

86

Радослав

преди 4 години

И тези 317.96 лева които държавата прибира всеки месец от всеки работещ на МРЗ са само от осигуровки и ДДС - а акцизи? а данъци на МПС, дом, разни глоби и такси? Тогава процента става към 60% на месец!Пари които държавата взима от всеки работещ в частния сектор! И насреща нищо! Нито здравеопазване (плащаш си сам ако се наложи да отидеш защото масово не се покривало от касата), нито инфраструктура, нито ред и законност, нито нищо!После защо масово си криели доходите и плащали по ниски осигуровки?

85

Анонимен

преди 4 години

До 84 от 56И ти си прав за живота по селата едно време, но аз имах предвид много по-глобална картина.В много от развитите държави нямат проблем с раждаемоста. Например в САЩ. Ясно е, че е въпрос и на нагласа в населението, религия, манталитет, чувство за удовлетворенист от живота и държавата и т.нУ нас сме изпаднали в пълен ступор...маса население няма никаква друга идея в главата, освен да отиде да бере къпини в Англия, и да мрънка от тъпата държава.

84

Радослав

преди 4 години

До 88Много точно казано. В момента 50% от заработката на работещия в частния сектор се краде от държавата за да се раздава на роднини на държавна хранилка и за изхранването на здрави индивиди защото са се размножили, а ги мързи да работят. И понеже гербавия *** ще ревне - ето ти фактите:При 560 лева заплата - реална заработка 666.51 лева от които 231.96 осигуровки (работодател и работник, изработени от работника) = 434.55 лева - 20% ДДС = 348,55 реално изхарчени от теб! Или точно 52.29%!

83

Анонимен

преди 4 години

До Радослав 89Какви данъци плащаш, бе *** платен?! Денонощно си в сайта и бълваш пропагандни коментари след пропагандни коментари. Кога работиш, откъде и как плащаш данъци? На договор към сайта ли си?Въпросите ми са риторични, не ти искам отговора. Пиши на читателите тук, те може да ти се вържат.

82

Анонимен

преди 4 години

Какво разбират под модернизация. Унищожението на икономиката геноцида на народа или преселването на младите хора в чужбина. Ако на това казват модернизация много е добре. До 20 години ще изчезнем като народ. Старите се преселват на онзи свят а младите не раждат доколкото са останали. Трябва да са умствено ограничени че да не виждат реалноста.

81

Край

преди 4 години

Ми при очертаващата се свръхпопулация в света - в България ще е екстра. Само трябва да я опазим. Всеки българин трябва да е войник.

80

ДО РЕДАКТОРА

преди 4 години

ЗАЩО ИЗТРИХТЕ МНЕНИЕТО МИ ?ОТ ТОВА ЧЕ РЕЛННОСТТА И ИСТИНАТА В ПРОЦЕСИТЕ В БЪЛГАРСКАТА ЕМИГРАЦИЯ, НО СЕ ЗАМИТАТ ПОД ЧЕРГАТА ПРОЦЕСЪТ ЩЕ СЕ ОТЕЖНЯВАВ БЪЛГАРИЯ ИМА ЕДНА НЕЕФЕКТИВНА СЛУЖБА ЗА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА КОЯТО НЕ ИСКА ДА ЧУЕ И ВИДИ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТАНИЩО НЕ СПЕЧЕЛИХТЕ ЧЕ МИ ЗАТВОРИХТЕ УСТАТАХУБАВО Е ДА ПРОЧЕТЕТЕ КАК ВИЖДАМЕ ПРОЦЕСИТЕ НИЕ -УЧАСТНИЦИТЕ В ТЯХВЕЧЕ ЧАСТ ОТ БЛИЗКИТЕ НИ ПОЧИВАТ В ГРОБИЩА В ЧУЖБИНАУМНИТЕ СЕ УЧАТ ОТ ОПИТА НА ДРУГИТЕ - ОТ НАШИЯ ДЪЛГОГОДИШЕН ОПИТ

79

Радослав

преди 4 години

До 86Абе дърт БКП-еецо, НИКОИ НЕ ТИ ДАВА ПРАВО ДА МЕ ОБВИНЯВАШ, ЧЕ СЛУЖА НА ЦОЦАЛИСТИТЕ КАТО ТЕБ!!! ЧУ ЛИ БЕ ЧЕРВЕН ЦОЦАЛИСТИЧЕСКИ ПРЕДАТЕЛЮ!!! МРАЗЯ ВАС ЦОЦАЛИСТИТЕ И БИО-МАСАТА БЕЗПЛАТНО!!! ЗАЩОТО СЪМ ОТВРАТЕН ОТ ТОВА, ЧЕ АЗ ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ, А НАСРЕЩА НЯМА НИЩО, ДОКАТО ДЪРЖАВАТА ИЗЛИВА КАТО МАНА НЕБЕСНА МОИТЕ ДАНЪЦИ НА БИО-МАСАТА САМО ЗАЩОТО СА СЕ РАЗМНОЖИЛИ!! НЯМА НУЖДА НЯКОИ ДА МИ ПЛАЩА ЗА ДА СЪМ ОТВРАТЕН ОТ ВАС!! ПРАВЯ ГО БЕЗПЛАТНО И В КАЧЕСТВОТО СИ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦ!!! НАБИЙ СИ ГО В ТИКВАТА!

78

Анонимен

преди 4 години

Правите се на ударени , много добре се знаят причините- младите избягаха , останаха пенсионери , обикновеният човек е подложен на нечовешко дране- първо от измислени правила на институциите , които се чудят как да му вземат парите ,за да напълнят бюджета ,защото една прислойка не плаща здравни , данъци ,ток ,вода ..същата тази прослойка ограбва данъкоплатеца и го тормози с дадената и пълна сло..бо..дия , е какво да прави обикновеният човек в такава държавица-бяга или остава да си доживее дните

77

Ф.С.В.

преди 4 години

ТОЧНО ОБРАТНОТО НА ДУМАТА -МОДЕРНИЗАЦИЯ-ДОВЕДЕ ДО ОБЕЗЛЮДЯВАНЕТО НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ-Първо автобусите вече не отиват до ТАМ -защото няма смисъл -няма болница няма аптека няма нищо в радиус километри! Няма полиция а има индианци готови на убийства за една кокошка и 5 лв! Модернизация е дума за Бели държави -където всичко е уредено и е модерно да се живее в село но да се работи в града- Пътищата към селата са за камиони БЕЛАЗ които ще минат дупките -Това че селският имот е евтин защото е самоубийст

76

Щутгарт

преди 4 години

КАКВА ИКОНОМИКА СЪНУВАТЕ ВЕ ВЪШКИ !? ВИЕ В БГ СТЕ ВИЖДАЛИ ГРАД И МОДЕРНО САМО НА ЕКРАНА ХАХА ХОРАТА МИГРИРАТ В ЧУЖБИНА - САЩ И КАНАДА , ЗАПАДНА ЕВРОПА ...

75

Радослав

преди 4 години

До 76Бих гласувал с Не подкрепям никого ако го бяха приели както трябва и при определен % гласове на това квадратче да означава, че толкова % от депутатските кресла остават празни и автоматично гласуват с НЕ на всичко.Сега е просто статистика за отчитане на колко от направилите си труда да отидат да гласуват са тотално отвратени и готови да станат част от масата която е вече тотално отвратена и не ходи да гласува.Как може хем да се брой към избирателната актвиност,хем да не се брой в парламента

74

човек

преди 4 години

До: номер 56Ами, донякъде има нещо вярно в това което казваш. Но като цяло е погрешно.Като че ли бъркаш причина и следствие.Това за което говориш - семейство с 5 и повече деца е било в началото на 20-ти век и през 19-ти век, и може би за отминали векове, за които нямам достатъчно сведения.Причината - в едно земеделско стопанство е имало нужда от ратаи, и когато са малко в работата на полето се включват и децата.Сега има трактори с климатик, минибар и GPS навигация - Моканина ли ще ти оре?

73

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 74Хората нямат пари за насъщния, ти за добро живеене пишеш.1 700 000 работещи са на заплата около или МРЗ.Излизал ли си извън Сф?!