111

АЗ

преди 4 години

Аз съм *** и вие сте прости и не ви требва вишо убразувание. Садете компир и гледайте прасета от Африка.

110

Анонимен

преди 4 години

Проблемът са самите университети с желанията на кандидатстващите. В педагогическите специалности, особено в провинцията, се влиза с тест по български на ниво начално училище. Даже с тройка на него се влиза начална училищна педагогика на 10-то желание.

109

Lan

преди 4 години

93,викаш, златен медалист от олимпиада в БАН - на заплата точно два пъти по-малка от чистачка в Мол-а и поне толкова по-малка от абсолютния праг на оцеляване на ЕДИН човек в Сф :). В една академия без нормална среда за работа на учени, без нищо... Смешки! Тези деца, не само не са БАН, не са и в България за съжаление! Много по-малко талантливи хора не са в БАН, всъщност в БАН почти няма хора...няма и да има! Българска наука няма, няма и да има, ама последното, което й пречи са талантливите деца!

108

Lan

преди 4 години

93, този коментар направо кърти...КОЙ ТИ Е виновен?! Медалистите :)?! И защо?! Държавата е длъжница на талантливите деца! Тя не помага с нищо за техните постижения, всичко е собствен труд, нерви и пари от родителите и един Тео, и няколко неизвестни учители, като бели лястовици да помагат на тези деца! НЯМА държавна програма, няма държавно финансиране, дори няма свястна държавна материална база, НИЩО от държавата! :) А ако си мислиш, че тези деца отиват в БАН :) си смешен.

107

asdf

преди 4 години

Майка ми беше учителка около 40 години, и накрая имаше разни мазни нещастници един, от които пушеше тревица в час. Не го набих само защото го бяха арестували и го биха полицаите, НО вече нищо нямаш право да кажеш на наглите лекенца. А призрака на комунизма яко си личи, цели поколения бяха научени, че няма смисъл да се учи, ако си от "нашите" и си трайкаш, вижте кой ни управлява и как.

106

Анонимен

преди 4 години

"Хора с тройки в дипломите или с неграмотно подадени заявления се пробват за учители"И хора с тройки в дипломите ни лекуват, но като няма други тичате и при тях.

105

Инж.

преди 4 години

А пък при журналягите е направо трагедия! Научил за пълния член и къде да слага запетайките и вече - ЖУРНАЛИС! С диплома от СУ! Основно си вадят хляба плюейки по Русия, ама то и за това трябва акъл! Нескопосаните копи-пляс статийки преведени с гугъл преводача отвращават, 90 процента от хората четат с отвращение пропагандата им.

104

A

преди 4 години

До ВИИ 104Глупости - в тегническите ВУЗ се учеше сериозно, а идеологическите дисциплини бяха изключително малко, колкото за обща култура.

103

преди 9-ти

преди 4 години

До Кандидат учителСъс завършено гимназиално образование се ставаше даскал и кмет!!!!!Сега и Висшето не е достатъчно!

102

учителска мафия

преди 4 години

Нарочиха ли някой ученик за недисциплиниран и невъзпитан - ревяхя в един глас!!!

101

Анонимен

преди 4 години

Това е България на Борисов ДНЕС.За 10 години тоя разсипа ВСИЧКО.Умните избягаха на запад а некачествените станаха нагли и агресивни.

100

Кандидат учител

преди 4 години

В по-хубавите училища няма много свободни места, а има много кандидати, напуснали училищата от крайните квартали и малките населени места, досещате се защо. Никой не иска да преподава на роми, които не възприемат образованието като необходимост и ценност, а се подиграват много грозно с учителите си.

99

Анонимен

преди 4 години

Като свърши инерцията от "лошия" социализъм, и по-зле ще стане. С малки изключения последните свестни учители са се дипломирали в края на миналия век. Тъй че има още време. Когато последните се пенсионират след 20-на години, тогава ще е дъното.

98

време-разделно

преди 4 години

До мидДойде време-разделно да плащаме за хубавите страни на соца!

97

мид

преди 4 години

Мили сънародници, връщаме се лека полека към комунизма. Само, че този път няма да ги има хубавите му страни, а само лошите.

96

ВИИ

преди 4 години

До LanВъв ВУЗ-овете 90% бяха политически дисциплини, особено в икономиката!Преподавателите бяха верни на БКП и ни учеха от гледна точка на СССР-КПСС-БКППо фабрики и заводи се ценяха партийните качества а не деловите.По политически причини се назначаваха ръководните кадри а не по икономически!!!

95

Анонимен

преди 4 години

Някои от кандидатите пък били професори и нямало да се впишат в работата в училище.Разбирате ли, че векторът на работата в училище е толкова модерен, че някакви си професори нямат сили и възможности да удовлетворят изискванията.Интересно как еднокнижник се вписва за премиер, а професори не се вписват за даскали? Няма такава дърДжава.

94

Анонимен

преди 4 години

То истински учители няма вече от 10г след стачката .Всички умни и нормални хора с мисия напуснаха .Останаха директорите и техните навлеци .Герб завинаги .

93

Анонимен

преди 4 години

До _програмист_Ами айде сега да връщаш на държавата семестриалните такси. Аман от муфтаджии.Не стига ,че толкова пари взима ами и гледа и държавата как да измами.Най-добре на всичките програмисти да ви се удари допълнителен данък който да отива за образование. И без това си продавате труда на чужди компании вместо да работите за България.

92

Анонимен

преди 4 години

Ама вие какво искате? След 1989 учителската професия рязко стана непопулярна. Заплатите - недостатъчни за оцеляване. Престижът на професията се срина. Паралелно с това изискванията към учителите се повишиха. Кой способен млад човек би избрал тази професия? Тя е сред тежките професии, ако учителят няма висок социален статус, дори да е добър, трудно ще си върши работата. А заплатите продължават да са под средните, и в София, и в страната. Откъде силни студенти? Дори и да има, са единици.