91

Циник до Lan

преди 4 години

Вероятно знам повече за комунизма от Гергов и Корнелия - взети заедно..Там е разковничето - "комунист" за тези неуки текезесари - беше само нещо като - "Сезам отвори се"И все пак... С тази дума - грабят и до днес!

90

Смешник

преди 4 години

Че то в държавата само такива се бутат нали тва е целта незнам какво се изненадвате от резултата

89

Анонимен

преди 4 години

Така ще е, като всяко село и паланка имат "университет", създаден с една единствена идея - да се събират такси от полуграмотници, за да се дават хонорарчета на закостенели преподаватели, които пишат шестици на умствено недоразвитите, които не са могли и тройка да изкарат на приемен изпит, а те стават адвокати, депутати, учители...

88

Анонимен

преди 4 години

В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ РЕФОРМИРАТ ТОТАЛИТАРНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ КАТО БАН. НЕ МОЖЕ ДЪРЖАВАТА ДА ПЛАЩА ЗА ФЕОДАЛНИ СТАРЦИ.

87

Циник до 88

преди 4 години

В Чехословакия (бившата) за една нощ(буквално) 2 000 000 комунисти си скъсаха книжките... България излъга света, и народа си... И се остави в ръцете на същите безморални некадърници - да я грабят и лъжат.Така и до днес!Смяната на поколения - у нас - се осъществиСтанишевци... Герговци... Спас Русевци... Пеевци... Кироджапанки... Всички са потомствени *** и вече милиардери

86

Анонимен

преди 4 години

До СТРАНДЖАТАБЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ ИМА ЕДИН ОСНОВЕН НЕДОСТАТЪК - МЕДАЛИСТИКАТА, НАПОМПВАТ 5-6 ПРОТЕЖЕТА ДА ВЗЕМАТ МЕДАЛ ОТ ПОРЕДНАТА ИЗМИСЛЕНА ОЛИМПИАДА И ЗА ДРУГИТЕ НЕ МИСЛЯТ. ПОСЛЕ ПРОТЕЖЕТАТА БИВАТ УРЕЖДАНИ НА СИНЕКУРНИ МЕСТА В БАН НАПРИМЕР. продължение..Тъй като БАН е тоталитарна организация командвана от комунисти, протежетата са избутвани по комунистическа линия, подбирани са най-послушните и сервилни и един ден тези некадърници ръководят българската наука.. затова нямаме наука.

85

Lan

преди 4 години

*** до Lan, ако твърдиш, че тези хора са "комунисти", значи нямаш идея какво е това комунистическа идеология...Това става с четене, не с крещене.А ако приемем, че си прав (а ти не си специално за образованието), КАКВО? До кога ще се въртим в този кръг? Едно време "набуталите се по партийна линия за вишу" не си падаха по "тежките" и слабо платени професии. Може да си сигурен, че не са много учителите с "партийни" дипломи.

84

бай Тъпчо

преди 4 години

Едва са стискам да не отида да са пробвам и аз бе! Представете си моля ви се, да *** приемат като малко по-интелгентин от другите, и тоз какви ще ги правя бе...Мога да ги уча децата да четат и пишат, ама трябва да пишат по-бавно, щото аз не мога да чета бързо и после как ще ги проверявам, та тройки да имат...Виж, ако ми дадат една дълга показалка, та както съм отпреде, да стигам до последния отзад, дисциплина ще има за отличен, за сметка на некои с обрулени уши

83

Lan

преди 4 години

Лан 83,:) едно време неграмотни влизаха "по партийна линия" за "вишу", сега влизат всички неграмотни без избор на линия, просто защото бройката в университетите е по-голяма от завършилите средно образование. Поради този дребен факт (демек, че няма никаква опасност да не завършат "вишу") дори и тези с потенциал не си дават зор да учат! Та така - едно време си имахме единици богоизбрани неграмотници, сега са всички или по-скоро единици са тези, които учат на пук на всичко!

82

Циник,

преди 4 години

Тошо, лека му пръст, отдавна не е крив. Близо 30 години други са виновниците и не е лошо да се провиди, че грешките от вчера са станали грешки днес и ще бъдат такива и утре. Тъй, както управляващите са издънка на вчерашните такива. Няма какво да се лъжем и да дирим виновни от преди новата ера. Виновните са наци е ив момента - само ги виж, депутати в НС не могат да четат, а сричат публично. Хора из властта, не прочели нормална книга в живота си, необразовани, немислещи, без морал и съвест.

81

Анонимен

преди 4 години

Това, че не оставят на изпити и да повтарят ученици, неовладели материала, е ноистина огромна грешка. Така вървят напред и нагоре хора, които някога и до пети клас нямаше да стигнат. Висше изкарват. Някои и учители стават. Понеже няма цедка и изисквания. От това по-голямо зло няма. Девалвацията на образованието и неговата ценност ограби нацията и я направи от такава с водещи хора в науката в това, което е днес - нация на дъното на купища класации, състояща се от функционално и всякак неграмотни

80

Циник до Lan

преди 4 години

Всичко идва от същото тежко "комунистическо наследство"Всичко!Държава осъмнала през 89 без никакви ресурси... Стартирала разграбването на собствения и кадавър... От същите тези (КОМУНИСТИ... НЕ СОЦИАЛИСТИ... КОМУНИСТИ!) няма време и възможност, да обръща внимание на луксове, и глезотии, като качествено образование....Винаги съм се чудил.... Защо никой от защитниците на Тошо... Не стига до ПРИЧИНИТЕ... А САМО ДО СЛЕДСТВИЯТА

79

Лан 83,

преди 4 години

Дай сега източник на подобна статистика. Няма такава. Имам много неграмотни и необразовани набори. Само че те, за разлика от сега, нямат дипломи за "вишу".

78

Лан,

преди 4 години

Кой предлага да се разрушава налична "ионфраструктура"? Проблемът е, че ни управляват хора, които ямат идея от държавно управление и нямат за цел добруване на държавата и населението й, а единствено грабят и пълнят личните си джобове. Пука им на черупката за образованието и за всички други ресори! Не може от тези хора да се очаква да имат отношение към него, да знаят как се прави образование, как се развива ши запазва наличното. Нали те решиха да се дипломира всичко, що мърда!

77

Lan

преди 4 години

79, Едно време УНИЦЕФ публикуваше даже и по отделните дисциплини нещо като сравнителни таблици между нациите...сега не съм попадала. Но не може да няма с всичките статистики, които се водят. Както казах графа "функционална неграмотност" нямаше, НЯМАШЕ такова животно въобще!

76

...

преди 4 години

Иначе който след 30 години все още се оправдава с "комунизма", нещо не е наред с главата. Сегашните се пръкнаха от предходните. Биографиите им не могат да се скрият. Но са по-зле, защото са масово необразовани и още по-масово нагли.

75

Lan

преди 4 години

Не напразно дадох примера с инфраструктурата - ако я разрушим, КАКВО?! Или смяташ, че някой ей така ще ни подари нова. И образование НИКОЙ няма да ни даде на готово, то е най-големият капитал на една нация. Може и да не е било редно на времето, но сега образованите хора са тези. Тях трябва да използваме. "Партийните дечица" и тогава и сега не работят сред народа, така че няма какво да ги намесваме.

74

Закривай

преди 4 години

Няма учители,няма образование,няма икономика,земеделие,няма туристи,няма работна ръка и т.н.Редно е да се закрие тази изостанала страна или да се даде под наем на друга държава.То се видя че българинът няма шанс да оцелее сам.

73

Лан,

преди 4 години

Кажи къде пише какъв е бил процентът неграмотни преди 30 години и какъв е сега? Няма такива обективни данни. Има вероятно само на база пълна неграмотност. Но съвременната неграмотност може да пише и чете, само че не и функционално. Преди беше същото. По цял ден чета жалби, сигнали и какво ли още не от хора на възраст - често пъти дори не могат да ябоснят ккаво искат и не разбират какмво им се пише и говори. Иначе да, нареждат думи и изречения, не особено грамотно.

72

Анонимен

преди 4 години

Имаше предавания с шефове на успешни фирми занимаващи се с програмиране и те обясняваха надълго и нашироко как не покриват никакви критерии според образованието. Навремето в училище се преподаваше езика "ИНФО" - преведен на български БЕЙСИК без редове, и неработещ на компютри. Раздавайте си там премии и постигайте успехи в нАуката.