191

Златка Хоф

преди 4 години

Като не ви харесват българските учители, внесете си от Афганистан братовчеди, те ще ви научат хубаво.

190

Велика

преди 4 години

Хак им е! Учителите да са кът, при това "Неграмотни и тройкаджии се натискат да преподават"! Те изгониха от училищата, родените за учители, които даваха всичко от себе си, за да изграждат личности. Те не допускаха, преподаватели с докторат, сега да гонят Михаля. Който не знае истината, че образованието е един от стожерите на държавата, допуска грешки в тази област.Учител не се става, учителят се ражда учител.

189

изпити за учители

преди 4 години

В Бургас има по 40 кандидати за 1 място. по медиите беше казано,че директорът назначавал този, коййто показвал най-голям ентиусиазъм по време на интервюто-а интервюто е разговор-събеседване, а не изпит-колкото повече повтаряш,че много искаш работата, толкова по-добре. Така не се подбира най-подготвения. Редно е тези 40 кандидати да бъдат изпитани, и най-знаещия да получи мястото, а не най-театраничещия с най-големия ентусиазъм. Примерно-кандидат за учител по география да разработи дадена тема.

188

изпити-атестации

преди 4 години

Редно е учителите да бъдат ежегодно изпитвани по специалността си-с цел атестация на знанията. Например на ученическите матури да бъдат изпитани и учителите, и проверяващия да не знае дали проверява работата на ученик или учител(изпитът е писмен-и е възможно).

187

изпити за учители

преди 4 години

Конкурсът значи точно изпит по специалността. За да станеш съдия-ходиш на конкурс-изпит по право. За да станеш чиновник ходиш на конкурс-изпит по това, което ще работиш. З а да станеш дипломат решаваш казус по международни отношения. За да станеш полицай-ходиш на конкурс-изпит-физическа подготовка и общообразователна поготовка. Извод-за да станеш учител трябва да има конкурс-задължително под формата на изпит. Заплатите вече са завишени, и професията вече е привлекателна, кандситати има много.

186

1

преди 4 години

Добре,че тези хора са станили учители-така са спасени човешки животи. Представяте ли си, ако бяха станали лекари или инженери в атомната централа? Педагогическите специланост, от тази гледна точка спасяват човешки животи. Особено специиалността педагогика-където не се учи нищо 4 години. По добре тези хора да учат педагогика, отколкотко медицина!

185

Анонимен

преди 4 години

До АнонименВсеки знае какво означава с "връзки". Не е това, което ти ни внушаваш и извърташ. И НЕ е гаранция, че ще върши работата си добре- обратното. Няма да се старае, няма да му пу.ка за нищо, защото знае, че има гръб и е несменяем.

184

преди 4 години

Учителската професия е последното пристанище на несбъднатите лекари, инженери, юристи.

183

Анонимен

преди 4 години

До няма конкурси (продължение)А в дадения случай "с връзки" често означава, че кандидата го познават отпреди. Това не е редно, но разбирам и училищата - вся някаква гаранция, че ще върши работата си относително добре. Проблемът е, че в специалностите, които подготвят учители, се влиза с най-нисък успех. Със същия нисък успех се завършва. Докато учителската професия не стане престижна в обществото, няма да се оправи положението. Тогава може да има истинска конкуренция и качествени кадри.

182

Анонимен

преди 4 години

До няма конкурсиХем сте прав, хем не съвсем. По закон конкурсът не задължително означава изпит. Затова училищата си позволяват волности. Иначе, конкурси има. А за тройкаджиите е вярно. Когато трябва да избираш между тройкаджия "с връзки", и тройкаджия "без връзки", изборът е ясен. Тъй че кандидати за учители има, ама свестни почти няма. Проблем на образователната система.

181

няма конкурси

преди 4 години

цитат "Директори обявяват конкурси по няколко пъти". Лъжа! Конкурси за учители-няма! Учителите са последното бюджетно съсловие, където назначенията са БЕЗ КОНКУРС. А на обявените работни места в София има по 20 кандидати, като понеже няма конкурс, учителят едностранно решава кой да назначи, и кой не. това не е конкурс. Конкурсът предполага обява, набиране на кандидатури, ПИСМЕН ИЗПИТ ПО СПЕЦИАЛНОСТА, устен изпит, и най-добрия получава задължително мястото,без субективни преценки.

180

излишен 12-ти клас

преди 4 години

За да има изкуствена заетост, поради демографския срев за пишман учители е създаден 12-ти клас-където не се учи нищо(а преди години дори имаше и 13-ти клас!). Напълно излишен 12-ти клас. лица-пълнолетни на 19 години са държани в училищата-заедно със 7-годишните, краде им се 1 година от живота. На запад 19 годишните вече са завършващи университет-там в гимназиите се учи до 16 години, на 19 вече си завършващ студент, а тук на 19 години си ученик-.заедно със седемгодишните.

179

значи .....

преди 4 години

... и на децата е ясно, че новите учители се назначават с корупция ...и така да се учи не е приоритет, а да имаш пари си е нещо друго.

178

ОХ

преди 4 години

40 ТРОЙКИ + 5000 ЛЕВА = НОВ УЧИТЕЛ

177

Това новина ли е?

преди 4 години

Лицето на образованието в София е Ваня Кастрева. Какво всъщност може да се очаква от система, в която всички са глупави, злобни и смахнати кокошки? И тук-там някой дърт коцкар, избрал тази професия за да има шанс да опъне някоя младичка даскалица пък и работното време малко, отпуски много, може на спокойствие да си копае лятото доматите

176

12 г. ЕС

преди 4 години

ГЕРБ уволниха или прогониха в чужбина тези с успех 6, 5,4, и кой остана. Тройкаджии и калинки.

175

Анонимен

преди 4 години

Каквото управлението, такива и учителите. В управлението щом има тройкаджии, защо да няма учители тройкаджии, какъв е този двоен стандарт?!?!

174

Анонимен

преди 4 години

Г-н Стаматов да обясни какво значи "вдъхновяващ" учител ,нещо джендърско звучи и много ,ама мноооогоо неопределено ,което ми подсказва ,че дългогодишния /несменяем защо не се приема мандат за директорите?/ прехвален директор сам не е наясно какъв учител да вземе - най- добрият вариант да е послушко на ръководството и да се "вдъхновява" от т..ъ..пи..те му идеи

173

Добре, де...

преди 4 години

...при тези заплати и отношение на обществото към професията - какво се очаква, за учители да се натискат нобелови лауреати, може би? Тройкаджийската навалица си е нещо съвсем редно, мисля!

172

Логично?

преди 4 години

И какви да са като най-глупавите влизат в такива специалности? Отделно масово даскалките са с някакви психически заболявания и голям % от тях са на силни медикаменти