151

Анонимен

преди 4 години

Разтурването на Просветата започна още при И.Костов през далечните 1996-1997г. Нямам политически уклон, не хейтя против Костов, макар последиците от неговите действия да ме засегнаха пряко още тогава. Той какво ли не разтури?!

150

Анонимен

преди 4 години

Спрете на назначавате връзкари,а с реални конкурси,основани върху знанията и уменията,а не връзкари и може да потръгне образованието,а и държавата.

149

Анонимен

преди 4 години

Математиката и геомерията не са трудни предмети,дори са интересни,може да се научи материала от 5 до 11 клас за една година,стига да има желание и добър учител.Най-вече желание.Аз за няколко месеца ги изучих и се явих на изпит.Но явно има нещо сбъркано в учебниците и системата,учат глупости,а не това,което ще им е от полза или да наблягат на правописа.

148

Анонимен

преди 4 години

Ми щом министърката на образованието (бивша) е неграмотна, какво искате?Да бъркаш хан Крум с хан Кубрат не мисля че е дребна грешка.

147

Lan

преди 4 години

154, болезнено прав си. Един "министър" още навремето "разтури седянката" под одобрителното овчо блеене на болшинството от народа, потънал в завист към "нищоправеното и многото благинки" на "некадърните" учители. Ся страдат децата на същите тези блеещите.

146

Анонимен

преди 4 години

Преди 25 години, учителите работиха лятото на морето ... затова се издържаше. Преди 12 години, един дето, се правиха, че го харесват, като замести Б.Б. за малко, каза "Да пръскаме седянката", когато учителите протестираха, защото имаше хора с по 250 лева заплати.Сега, дори и ГЕРБ се уплаши и започна, да дава вдига зпалати с общеания, да ги вдига пак... Ама дали не е мнго късно?

145

Анонимен

преди 4 години

"Със съдействието на директорите на училищата, защото приемат БЕЗРОПОТНО всяка глупотия сътворена от Министерството на Неграмотността ."Ами имаше и такива, които не приемаха ... вече ги няма.

144

Анонимен

преди 4 години

Точно за 700 800 кой ще ви кандидатсва бе всеки обраозван иска минимана стартова заплата 2500 3000 лв нето за 700 лв може само да си гледате работата затова всеки емигрира направете минималната заплата 2000 нето и има шанс да се появи кандидат шанс за 700 800 лв няма а и нкой не иска 1500 лв 1500 лв бяха пари преди 20 години от 20 години не са искаме поне 3000 нето

143

Кандидат

преди 4 години

Абе дали в провинцията, или в големият град, трудно ще се намърдате без връзки. Свидетел съм на назначението на на такива *** за учители ( естествено големи връзкари) че просто идея си нямате. Има един такъв случай в СУ село Ветрино, Варненско.

142

Случаенъ Гражданинъ

преди 4 години

Айде стига бе, всяка година едно и също, по същото време. Все няма учители, а накрая 70-80% от завършилите учителските специалностите не могат да си намерят работа и се принуждават да работят, кой каквото намери. И как пък всеки път думата се дава на Кастрева и Стаматов, точно такива като тях унищожиха за 30 години образованието, защото управляват училищата като фирми, а не като институции. Заради такива като тях системата е в това положение.

141

ми...

преди 4 години

МОН с реформите си вече 30 години ги създава тези ...неграмотни и тройкаджии.Със съдействието на директорите на училищата, защото приемат БЕЗРОПОТНО всяка глупотия сътворена от Министерството на Неграмотността .Сега жънат плода на мълчаливото си съгласие с делегираните бюджети,неписането на двойки, антибългарските учебници,и всички безумия на НПОто-МОН и стачкуват само за заплати.

140

Анонимен

преди 4 години

В същото това прекрасно време ще има атестация на учители с по над 25-30 години педагогически стаж дали са кадърни. Само *** идеи в тази държава. А иначе ще назначават полуграмотни и такива по "бърза писта". Нещо силно куца в нашето образование.

139

Анонимен

преди 4 години

Много лесно се съсипва държава и много трудно се оправя после.

138

Анонимен

преди 4 години

"Неграмотни и тройкаджии се натискат да ............"Ами то същите са и в парламента и правителството кво ли остава за училищата.Вижте си премиера само и .......айде нема нужда.

137

Кандидат

преди 4 години

За съжаление почти всички обявени места за учители са фиктивни. Назначават се хора или познати на директора, или протежета по партиина линия, или пък близки на кмета от съответната община.

136

Lan

преди 4 години

Друго ужасно наследство от тогава е мисленето като на малко дете! "Аз съм от Каспичан (примерно, не се обиждате хората от там) и искам да стана учител и искам да си работя в родния град"...ама проучване - колко училища има, какви учители има, дали ще има бройка за мен?! Щото едва ли ще уволнят активен учител да ме назначат мен! Никой на никого не е длъжен! Никой не е винове, за твоите решения...ти си си ги взел, даже и журналистите, пуснали статия, че има глад за учители...ама в София.

135

Футуролог

преди 4 години

Майката на Бойко Методиев Борисов е била учителка в училището в което самият той учелДа не я засрамва пред децата сигурно го е насилвала с ученето и ако не знае нещо дървен господ от баща си е получавалЗавършил Бойко от Банкя с дървен господ дето знае че го има училище и си гледа оценките от горе до долу само шестици и се зарекъл пред себе си:"Майната им!Аз искам да съм *** и да направя всички прости!Като порасна ще си направя партия и ще заместя Тодор Живков и ще обявя Банкя за село"

134

Lan

преди 4 години

Учудващо е как хора, с явно негативно отношение към онзи строй, прояват абсолютно същото късогледство, като омразните им социалисти. Най-голямата грешка на социализма е, че не използва капитала, натрупан по царско време, най-вече човешкия капитал - зародилата се вече интелигенция. Напротив - тези хора биват репресирани. Техните деца биват лишени от висше образование. Ся точно същите призиви...дай да репресираме образованите деца на комунисти!

133

Lan

преди 4 години

До Lan 134, ами комунизмът свърши - хората се движат свободно! Ако имат желание хората извън София биха могли да се преместят...виж при тези заплати едва ли биха го направили. Кой какво ще учи си е негова работа - да си прави сметката. Журналистите са длъжни да отразяват възможно най-обективно истината, това пък е тяхната работа.

132

Увеличете им заплати

преди 4 години

Направете им заплатите по 2000 лева и проблемът е решен!